Jani Forsström kertoi roolistaan erikoistilanteissa Jatkoajan haastattelussa.

Timo Savela

TPS:n Forsström oli kuin kotonaan jäähyjen sävyttämässä ottelussa

Perjantai-iltana TPS kaatoi Sportin peräti kymmenettä kertaa perätysten. TPS-puolustaja Jani Forsström oli elementissään, sillä ottelussa pelattiin kosolti erikoistilanteita.

Erikoistilanteiden erikoismies. TPS:n Jani Forsström naurahti hieman kuultuaan tämän luonnehdinnan itsestään. Sekä alivoimaa että ylivoimaa turkulaisten takalinjoilla pelaava Forsström sai Sportia vastaan runsaasti vastuuta, sillä jäähyjä vihellettiin neljätoista kaksiminuuttista, joista jopa yhdeksän avauserässä.

Vastuu ei kuitenkaan harteita liiaksi painanut, vaikka itsekin yhden jäähyn estämisestä ottanut pakki ahkeroi pelissä lähes 22 minuuttia.

− Ehkä ensimmäisessä erässä oli jopa liikaa, siinä pelattiin todella paljon kumpaakin. Sitten se vähän rauhottui toiseen ja kolmanteen erään. Mutta hienoahan se on päästä pelaamaan.

TPS kukisti Sportin 3−1. Voitto oli samalla Palloseuralle jo kymmenes perättäinen vaasalaisista. Forsström silti kertoi, etteivät voitot ole tulleet helpolla, vaikka tilastojen valossa TPS vaikuttaakin Sportin kannalta aikamoiselta möröltä.

− No, en ole sillä lailla asiaa miettinyt, hyvin on aina heitä vastaan kulkenut, vaikka ovat olleet tiukkoja pelejä. Siitä ei pääse mihinkään, emme mitenkään ylivoimaisia ole olleet.

− Tiukat pelit olemme pystyneet itsellemme kääntämään, ja erikoistilanteissa olemme olleet parempia. Tänään pelasimme mielestäni tosi hyvin koko 60 minuuttia ilman mitään hätää, jatkoi 30-vuotias puolustaja.

Monipuolisuudessaan korvaamaton

Sen lisäksi, että Forsström on kunnostautunut puolustuspelaamisessa, on myös hyökkäyspäässä tullut onnistumisia. Tehopisteiden saralla tällä hetkellä pistetahdin osalta parasta kauttaan pelaava lahtelainen on summannut 31 kamppailuun tehot 2+11=13. Tehotilastossa komeilee lukema +13, joten myös tasaviisikoin hän on ollut mies paikallaan.

Erikoistilanteiden erikoismies on ollut monipuolisuutensa vuoksi kuitenkin ali- ja ylivoimalla korvaamaton työkalu TPS-valmennuksen pakissa.

− Ylivoimalla maalin edessä yritän tehdä maskia ja lyödä irtokiekkoja sisään, ja auttaa jos kaveri antaa painetta keskellä. Alivoimalla ihan perussettiä.

− Ihan hyvin on tullut pisteitä, joo, mutta toisaalta olisi voinut tulla enemmänkin. Mutta olen tyytyväinen tähän, pähkäili Forsström.

Entä millaista luonnetta alivoimalla esimerkiksi kiekon blokkaaminen ja vastaavasti ylivoimalla maalin eteen ronkittavaksi meneminen pelaajalta vaatii? Tähän kysymykseen mustavalkoisten takalinjojen luottomies ei kyennyt antamaan aivan yksiselitteistä vastausta.

− Se, että uskaltaa ottaa niitä iskuja vastaan. En oikein edes tiedä, se tulee minulla aika automaattisesti, niin ei siinä ole ongelmaa, päätti Forsström.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

TPS − Kameleontti etsimässä väriään

LIIGA | 29.1.2017 8:00
Mustaa on turha yrittää maalata valkoiseksi: Palloseura oli pitkään Liigan surkein organisaatio. Siinä, missä TPS on käynyt taistelua mustan ja valkoisen − apatian ajanjakson ja menestyksen vuosien − välillä, elivät kannattajat melankolisessa harmaassa lähes seitsemän vuotta. lue lisää

Huippuvalmentaja odottaa vuoroaan Selinin varjossa

LIIGA | 11.1.2017 17:13
Ari-Pekka Selin väistyy TPS:ssä Kalle Kaskisen tieltä, ja hänet palkkaava seura saa toisenkin laatuvalmentajan: Jarno Pikkarainen on pian pääkäskyttäjä Liigassa. lue lisää

Kloonataan Liettuan Malkin

LIIGA | 28.11.2016 15:26
Tadas Kumeliauskas on loistava jääkiekkoilija, muttei tahdo millään pysyä ehjänä. Liettualainen on siis kloonattava. lue lisää

Kumeliauskas ei pelaa koko kaudella, Dudasin sopimus purettu

LIIGA | 28.11.2016 14:04
TPS tiedotti maanantaina, että Tadas Kumeliauskas on sivussa koko kauden ja että Jesse Dudasin sopimus on purettu. lue lisää

Tehotilaston kärkeen noussut Lindsten: "Kaverit osaavat pelata jääkiekkoa"

LIIGA | 15.11.2016 22:27
Loistavaan pelivireeseen päässyt TPS-hyökkääjä Jasper Lindsten teki Sportia vastaan kaksi syöttöpistettä. Lindsten kertoi Jatkoajalle olevansa iloinen saamastaan mahdollisuudesta kärkiketjuissa. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

KärpätHIFK
"Hyvä isäntä, huono vieras"
Pistekeskiarvolla mitattuna Kärpät on sarjan paras kotijoukkue, eikä se ole jäänyt kertaakaan pisteittä kotihallissaan. HIFK on vastaavasti kolmanneksi huonoin vierasjoukkue. Myös sarjataulukossa joukkueet edustavat eri ääripäätä. HIFK ei ole oululaisille helppo suupala, mutta ennakkosuosikin viitta lankeaa silti Kärpille.
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2

Jani Forsström

TPS #20 L p
s. 1986 Lahti
186CM / 92KG
SOPIMUS: 2018