TPS-päävalmentaja Pikkarainen: "Olemme Selinin kanssa päivittäin yhteydessä"

LIIGA / Haastattelu
"Mukava päästä arkeen kiinni", TPS-luotsi Jarno Pikkarainen iloitsi.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
TPS:n peräsimeen pikahälytyksellä pestattu Jarno Pikkarainen näyttäytyy lauantaina ensimmäistä kertaa turkulaisyleisölle. Pikkarainen pitää loppukauden otteluita loistavana näytönpaikkana nuorille pelaajille sekä taustatyönä ensi kautta silmällä pitäen.

Turun Palloseuraa ei pudotuspeleissä tällä kaudella nähdä. Turussa päästäänkin keskittymään varaslähdön lailla jo ensi kauteen. Yksi tärkeä palapelin palanen on loppukaudeksi päävalmentajan paikalle palkattu Jarno Pikkarainen, joka toimii ensi kaudella apuvalmentajana.

− Jos tästä TPS:n synkästä kaudesta positiivista haetaan, niin se on ehdottomasti se, että nuorille on nyt annettava reilu näytönpaikka, ja että nähdään kuinka nuoret pelaajat toimivat Liigatasolla, päävalmentaja Pikkarainen painotti.

− Nähdään pelaajien vahvuudet ja kehityskohteet ja sitä kautta pystytään ohjaamaan harjoittelua tulevaisuutta silmällä pitäen, mies jatkoi.

Ensi kaudella turkulaisten päävalmentajan paikalle hyppää Ari-Pekka Selin. Pikkarainen myöntää, että Selin on jo loppukauden ajan vahvasti mukana, vaikka ei virallisesti vielä töissä olisikaan.

− Kyllä me olemme päivittäin yhteydessä tämän hetken tilanteesta ja peilaamme toki jo vähän tulevaakin. 

Vasta perjantaina valmennustiimin mukaan hypännyt entinen TPS-pelaaja Kimmo Rintanen kuuluu myös ensi kauden valmennuskokoonpanoon. Molempien herrojen katseet ovat tiukasti ensi kaudessa.

− Tässä tehdään taustatyötä ensi kautta varten. Saamme Selinille tietopankkia ja pohjaa, Pikkarainen huomautti.

"Samoilla sävelillä"

Palloseuralla on kautta jäljellä yhdeksän ottelua. Pikkarainen toivoo saavansa TPS:n otteisiin reipasta tekemisen meininkiä. Mitään suuria pelillisiä muutoksia ei nähdä.

− Emme ehdi hirveästi harjoitella muuta kuin palauttavia ja valmistavia harjoituksia, joten pelillisiä muutoksia ei tulla tekemään. Samoilla sävelillä mennään ja pyrimme saamaan yritteliään meiningin loppukauteen ja ottaa tietysti pisteitä niin paljon kuin mahdollista. Pikkarainen kommentoi.

TPS kohtaa lauantaina Vaasan Sportin Liigan jumbokamppailussa. Ottelu on Pikkaraiselle ensimmäinen uuden kotiyleisön edessä. 

− Kotipeli uudessa kotikaupungissa on hieno hetki. Täällä on hieno halli ja hyvät olosuhteet. Vaikka katsomossa ei ole viime aikoina hirveästi porukkaa käynyt, niin ensimmäinen kotipeli on aina ainutlaatuinen, Pikkarainen ylisti.

» Lähetä palautetta toimitukselle