TPS-hyökkääjällä outo peli - tärkeä tasoitusmaali ja penkin päähän

CHL / Haastattelu
Oskari Siiki väläytti maalintekotaitojaan CHL-ottelussa Storhamaria vastaan.
Kuva © Timo Savela
TPS-hyökkääjä Oskari Siiki aloitti CHL-ottelun 13. hyökkääjänä. Mies sai mahdollisuutensa ja iski tärkeän 3-3-tasoitusmaalin. Maalista huolimatta nuori hyökkääjä sai istua loppupelin vaihtoaitiossa.

TPS:n hyökkääjä Oskari Siiki sai mahdollisuutensa CHL-ottelussa Storhamaria vastaan, kun Ilkka Pikkarainen sai käytösrangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta. Petteri Nummelin pelasi upeasti Siikin läpiajoon ja nuori mies ei erehtynyt. Kiekko yläkulmaan ja kädet kattoon.

− Sain mahdollisuuden, kun Ilkka istui kymppiä. Paikka aukesi ja käytin hyödyksi. Todella helpottava maali itselleni, Siiki kommentoi komeaa osumaansa. 

Helpotus on helppo ymmärtää. Viime kaudella nuorten SM-kultaa juhlineen Siikin alkukausi ei ole ollut kadehdittava. Mies lainattiin kauden alussa TUTOon, mutta peli ei lähtenyt ikinä käyntiin Mestiksessä. Nyt 20-vuotias laitahyökkääjä siirtyi takaisin Palloseuran miehistöön.

− TUTOssa homma ei lähtenyt käyntiin niin kuin piti. Olen kunnossa ja nyt haetaan uutta nousua TPS:n riveissä.

Samalla nuoren miehen tavoitteet menivät uusiksi.

− Asetin itselleni tavoitteet TUTOn kanssa, mutta ne menivät penkin alle. En ole nyt asettanut uusia tavoitteita itselleni. Mennään päivä kerrallaan ja katsotaan, mitä tulee eteen, nuori mies kertoi. 

Onnistuminen ei kuitenkaan Storhamaria vastaan tuonut peliaikaa sen enempää. Pikkarainen tuli käytöskympin jälkeen takaisin omalle paikalleen ja Siiki joutui katselemaan ottelun kulkua vaihtopenkiltä. Päätös ei ainakaan Pikkaraisen osalta ollut väärä, sillä mies ratkaisi lopulta voiton TPS:lle. 

TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin oli iloinen Siikin onnistumisesta. Pelisuunnitelma oli tehty ottelua ennen niin, että Siikille ei maalista huolimatta herunut peliaikaa enempää.

− Siiki on maalintekijä ja iski meille äärimmäisen hienon ja tärkeän maalin. Meillä oli selkeä pelisuunnitelma miten edetään. Hän olisi varmaan ansainnut enemmän peliaikaa maalin myötä, mutta tällä kertaa menimme näin päätyyn asti, Selin kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle