Tomi Mäki iski "sinisen taskusta"

KHL / Haastattelu
Tomi Mäen ranteet lukittuivat, ja ottelu oli tasan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Vain harvoin otsikoihin nouseva Tomi Mäki osoitti vahvuuksiaan, kun Jokerit kaatoi Severstal Tšerepovetsin nihkeän esityksen päätteeksi maalein 3−2. Mäki iski tärkeän 2−2-tasoitusmaalin, joka käänsi ottelun Jokereiden eduksi.

Tomi Mäki on nelosketjun laidalla sekä alivoimassa uurastava joukkuepelaaja. Hän ehti perjantain ottelun aikana pelastaa varman maalin omassa päässä, ja nousi toisessa päässä esiin tärkeällä hetkellä iskettyään Jokerit 2−2-tasalukemiin kolmannen erän puolivälissä.

− Pääsin laidalta hakemaan hyvää vauhtia. Ville Lajunen antoi todella hyvän syötön. Pääsin siitä sinisen taskusta läpi, ja hieno laukaus maaliin.

Myös ohi kulkenut Steve Moses arvosti joukkuetoverinsa suoritusta: "Absolute sniper, headline story there. Amazing shot", Moses huikkasi.

Mäen tasoitusmaali olikin ottelun kulun, sekä koko joukkueen henkisen tasapainon kannalta tärkeä. Se nosti Jokerit katastrofaalisen avauserän jälkeen henkisesti niskan päälle, ja mahdollisti Linus Omarkin iskemän voittomaalin viimeisellä minuutilla.

"Tärkeintä oli saada tappioputki poikki"

Mäki arvioi ottelun vaikean alun johtuneen tappioiden aiheuttamasta varovaisuudesta.

− Kaksi tappiota alla, ja oli ihan erilaista lähteä otteluun. Jotenkin arasteltiin, ja kaveri pääsi siinä johtoon. Toiseen erään nostettiin työmäärää. Sillä päästiin peliin kiinni.

Kun kärkiketjut ovat tukossa, nousee joukkueen leveys esiin. Maali oli Mäelle vasta kauden neljäs, mutta jo kolmas viimeiseen kuuteen otteluun.

− No en minä niitä niin mieti, mutta tuon omat vahvuuteni, ja onhan se kiva saada palkintoja hyvästä työstä.

Jokerit on vain kerran aiemmin tällä kaudella ollut tilanteessa, jossa se on hävinnyt kaksi perättäistä ottelua.

− Tärkeintä oli saada tappioputki poikki. Okei, se tuli vähän vaikeamman kautta, eikä ole aina kaunista, mutta tämä kasvattaa meitä kevättä kohti.

− Löydettiin tapa voittaa ja se työnteko, mitä voitto vaatii.

Tälle tiedolle tuleekin käyttöä nopeasti, sillä lauantaina joukkue matkaa Moskovaan, jossa odottaa sunnuntain ottelu KHL:n ylivoimaista kärkijoukkuetta TsSKA:ta vastaan. Matka jatkuu tiistaiksi Torpedo Nižni Novgorodin vieraaksi. Kolmen ottelun viikko huipentuu viikon toiseen kohtaamiseen TsSKA:ta vastaan Helsingissä ensi sunnuntaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle