Tomas Tatar: ”Tämä tunne on niin erityinen”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Slovakian 21-vuotias laitahyökkääjä Tomas Tatar elää unelmiensa turnausta ja välierävoitto Tšekistä saikin miehen erittäin onnelliselle tuulelle. Tatar uskoo joukkueensa mahdollisuuksiin myös finaalissa, vaikka vastaan asettuukin Suomea vastaan myrskyvaroituksen antanut Venäjä.

Hienon nousun päätteeksi Kanadan puolivälierissä voittanut Slovakia ei höllännyt tahtiaan Tšekkiä vastaan, vaan se vei vahvan esityksen jälkeen voiton lukemin 3-1. Ottelun jälkeen median haastattelualueella nähtiinkin lauma erittäin onnellisia miehiä, joiden joukossa joukkueen nuorin pelaaja Tomas Tatar iloitsi erittäin leveän hymyn saattelemana finaaliin pääsyä.

– Tämä on jotain niin hienoa ja mahtavaa. Tällaista ei ole tapahtunut urani aikana vielä kertaakaan, että olisin päässyt näin pitkälle jossain turnauksessa. Fiilikset ovat siis mahtavat ja olen niin iloinen siitä, että olen täällä. En oikein löydä edes sanoja tunteilleni nyt, Tatar tunnelmoi.

Tšekin ja Slovakian välillä on paljon puhuttu derbyotteluista ja pikkuveli vastaan isoveli –asetelmasta. Tatarin mukaan Tšekin lyöminen onkin aina erityistä historiaa jo muistellen.

– Nämä ovat erityisiä pelejä kaikille. Keskinäiset ottelut olleet erityisiä jo siitä lähtien, kun maat erkanivat. Tšekki on ollut kohtaamisissa hieman niskan päällä, mutta totta kai näissä on erittäin mielenkiintoista olla mukana. Saimme taas kovasti kannustusta faneiltamme ja pystyimme antamaan mukavan voiton koko maallemme, laitahyökkääjä sanoi.

Turnauksessa finaaliin yltäminen onkin Tatarille myös henkilökohtaisesti iso saavutus. Hymy ei hyydykään mahdollisuutta läpikäytäessä.

– Tämä on se syy, miksi pelaat tätä peliä. En ole itse päässyt näin pitkälle missään turnauksessa ja en ole esimerkiksi päässyt pelaamaan vielä NHL:n pudotuspelejä. Tämä tunne on niin erityinen.


Slovakian joukkueen kuopus iloitsee mahdollisuudesta olla joukkueen mukana menestyksen keskellä.

”Voimme saada jotain hienoa aikaan”

Finaalissa Slovakian vastustajaksi asettuu Venäjä, joka antoi Suomelle ison oppitunnin välierissä. Supertähtiä vilisevä Venäjän nippu ei kuitenkaan suuresti huoleta Tataria, joka haluaa keskittyä enemmältikin Slovakian joukkueen systeemin laadukkaaseen toteuttamiseen.

– Pelaamme hieman puolustusvoittoisemmalla pelitavalla ja olemme jo pysäyttäneet Kanadan, joka oli erittäin kova joukkue myös. Meidän pitää vain keskittyä pelaamaan omaa peliämme ja jos pystymme tekemään maaleja heti ottelun alkuun, niin he voivat joutua vaikeaan paikkaan, Tatar tuumasi ja jatkoi:

– Voimme saada jotain hienoa aikaan. Uskon kovasti tähän joukkueeseen ja siihen, että voimme voittaa kultamitalit.

Venäjän lisäksi Slovakian isona haasteena finaalissa on puolustuspään loukkaantumiset. Välierissä joukkueen riveistä tippui jo kolmas puolustaja, mutta silti Tatarin luotto pysyy vahvana joukkueen mahdollisuuksia ja suorituskykyä ajatellessa.

– Tietenkin on haastavaa, kun jalkeilla on vähän puolustajia. Finaali on kuitenkin viimeinen peli ja viimeinen pyristys, jonka kaikki haluavat selvittää kunnialla läpi, nuori hyökkääjä nyökytteli.

Slovakian joukkue on tullut tunnetuksi hyvin tunteella mukana elävänä ryhmänä turnauksen aikana. Maalituuletukset ja yleinen ilmapiiri ovat viestittäneet joukkueen vahvasta yhtenäisyydestä.

– Ehkä siitä syystä olemmekin niin pitkällä, sillä kaikki uskovat niin kovasti tähän joukkueeseen ja kaikki seisovat täysillä toisten rinnalla. Tämä ryhmä on täynnä erittäin hienoja pelaajia ja kavereita, pelaamme erittäin hyvin yhteen joukkueena, Tatar päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle