Eeli Tolvanen on ottanut paikkansa jokerinipusta.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Tolvanen tekee maaleja ja saa ylistystä

Alkavalla kaudella Jokereiden KHL-joukkueen mielenkiintoisimpia pelaajia on nuori Eeli Tolvanen. Maalintekotaidostaan tunnettu hyökkääjä pelaa ensimmäistä vuottaan aikuisten kanssa, mutta on heti harjoitusotteluissa osoittanut pystyvänsä tekemään tulosta.

Eeli Tolvanen liittyi Jokereihin heinäkuun alussa. Nuorukainen on päässyt hyvin sisään joukkueeseen ja osoittanut heti alussa, että kuuluu aikuisten sarjaan.

- Hyvältä on tuntunut olla täällä. Meillä on hyvä porukka kasassa - mukavia äijiä koppi täynnä. Hyvin olen päässyt jengiin mukaan, ja ensimmäisen vuoden kaveria on autettu paljon. Mukava olla ryhmässä mukana, 18-vuotias Tolvanen hymyili.

- Vähän yli odotusten on mennyt. Tavoite oli päästä mukaan porukkaan ja saada paikka omalla pelillä. Onnistumiset tietysti lämmittävät ja tuovat itseluottamusta, ei se huonoa tee onnistua heti.

Siirtyminen junioripeleistä aikuisten sarjaan ei aina käy kivuttomasti. Tolvanen tiedostaa eron, mutta arkailemaan nuorukainen ei KHL:ään ole lähtenyt.

- Nyt on vastassa isoja miehiä, ennen olen pelannut pikkupoikia vastaan. Tämä on kova sarja ja Venäjällä on isoja ja vahvoja äijiä, niin kyllä sen tiedostaa, että ei ole helppoja iltoja tulossa.

Valmennus ja kollegat ylistävät

Nuoren pelaajan kohdalla valmennukselta vaaditaan joskus erikoistoimia. Fyysinen rasitus KHL:ssä on kova, mutta ainakin toistaiseksi Tolvanen vetää samalla ohjelmalla kuin muutkin.

- Treenaamisessa puntti on ollut samaa kuin ennenkin, mutta jäällä kamppailutreenit ovat tietysti haastavampia, kun isoja miehiä vastassa. Siinä kyllä kehittyy koko ajan.

- Ei ole tehty mitään erikoisempaa suunnitelmaa kohdalleni. Jos homma kulkee, niin saan varmaankin pelata. Jos tulee jotain ongelmia, niin katsotaan sitten. Vielä ei ole tarvinnut hätänappulaa painaa!

Jokereille nuoren tähden kiinnitys oli imagollisesti iso asia. Harjoituspelien perusteella Tolvasen panos on myös pelillisesti merkittävä.

– Eeli on tulevaisuudessa potentiaalinen huippupelaaja. Hän on yksi parhaita kiekollisia pelaajia, mitä koskaan olen nähnyt ja päässyt valmentamaan. On vähän nuorempi, mutta rinnastaisin ihan (Sebastian) Ahoon, (Patrik) Laineeseen ja (Jesse) Puljujärveen, mietti jokeriluotsi Jukka Jalonen.

- Aika mieletön sisääntulo on ollut. Kaveri kun tuli tohon, niin heti ensimmäisistä treeneistä näki, että nyt on alan mies alan hommissa. Hirveä veto, siihen kiinnitin heti huomion. Pelit kun alkoivat, niin näki, että aikamoinen pelimies. Saa nähdä, miten lähtee rullaamaan. Varmasti tulevaisuuden NHL-pelaaja, suitsutti Olli Palola.

Tolvanen on päässyt takaisin tuttuihin maisemiin.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Suunnitelmat muuttuivat, mutta elämä Helsingissä maistuu

Tolvasen suunnitelmat näyttivät keväältä selviltä. Nuorukaisen odotettiin menevän NHL-varaustilaisuuden kärkisijoilla, ja uran piti jatkua vielä Pohjois-Amerikassa. Hänen piti suunnata Bostoniin yliopistoon, mutta toivottua heikompi koulumenestys sulki tien. Nashvillen tekemä varauskin valahti aivan ensimmäisen kierroksen loppuun.

Heinäkuun alussa laituri päättikin palata Suomeen ja solmi Jokereiden kanssa sopimuksen.

- Eihän se keväällä ensimmäisenä olisit tullut mieleen, että pelaan täällä. Selvä tavoite oli mennä Bostoniin. Se tie sulkeutui, niin tässä aukesi hyvä mahdollisuus. Ei voi kyllä valittaa.

- Minulla oli aika paljon erilaisia vaihtoehtoja. Lopulta kuitenkaan ei löytynyt muita järkeviä, ja Jokerit tuntui parhaalta. Palaset loksahtivat, ja päätös oli lopulta helppo.

Siviilipuolella paluu tuttuihin maisemiin on ollut nuorukaiselle mieluinen. Nummelasta lähtöisin oleva ja Espoossa juniorivuotensa kiekkoillut Tolvanen on lapsuudessaan kulkenut tuoreella kotiareenallaan paljon.

- Kaksi vuotta on mennyt USA:ssa, enkä hirveästi ole ehtinyt kotona olla. Mukavaa, kun vapaapäivinä ehtii nähdä vanhempia, veljiä ja kavereita. Tuntuu, että päivätkin menevät paljon nopeammin täällä!

- Pienenä Areenalle oli helppo mennä ja sinne pääsi käymään. Se oli iso ja hieno halli, jossa oli eniten porukkaa. Espoon vuosina ei tietenkään voinut sanoa seuraavansa Jokereita, joten silloin vähän vaihtui suosikkijoukkue väkisin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

KHL:n suomalaiset vko 44: Alkukauden top 5 suomalaiset onnistujat ja epäonnistujat

KHL | 7.11.2017 9:15
KHL hiljeni viime viikolla ensimmäiselle maajoukkuetauolleen. Vaikka ollaan marraskuun alussa, on runkosarjasta pelattuna jo lähes puolet. Siksi Jatkoajan KHL-toimitus valitseekin alkukauden top-5 topit ja flopit sarjan suomalaisista. Keskiviikkona on vuorossa samainen listaus koko sarjan osalta. lue lisää

KHL:n suomalaiset vko 39: Veli-Matti Savinainen löysi maalijyvän kreivin aikaan

KHL | 3.10.2017 6:00
KHL-viikon suurin onnistuja oli alkukauden täysin pimennossa ollut Jugran Veli-Matti Savinainen, joka osui viikon aikana kahdesti. Jatkoajan KHL-toimittajat ottavat tällä kertaa kantaa myös Oskar Osalan alkukauteen, Erkka Westerlundin asemaan Salavat Julajev Ufassa sekä Jokereiden suomalaispelaajien mahdollisuuksiin Leijonien olympiajoukkueeseen. lue lisää

Näkökulma: Jokerit pelaa KHL-historiansa parasta lätkää

KHL | 29.9.2017 15:28
Helsingin Jokerit on aloittanut historiansa neljännen KHL-kauden mallikkaasti. Yhdentoista ottelun jälkeen takana on yhdeksän voittoa ja vain yksi täysi pistemenetys, kun joukkue taipui Pietarin SKA:n vieraana toisella ottelukierroksella. Alkukauden menestys ei ole ollut sattumaa, sillä Jokereiden pelin taso on hämmästyttävän korkeaa luokkaa. lue lisää

Jokereista nousee uusi supertähti – pitkästä aikaa!

KHL | 27.9.2017 19:35
Eeli Tolvanen uskoi voivansa nousta Helsingin Jokereista kiekkomaailman huipulle. Nuorukaisen kykyihin uskoi myös joukkueen johto, ja nyt meillä on Suomessa uusi supertähti. Nautitaan siitä niin kauan kuin vielä voimme. lue lisää

Lupaava Tolvanen tarttui Jokereiden haaviin - "Nuori hyökkääjä, jolla valtaisa määrä potentiaalia"

KHL | 5.7.2017 14:37
Helsingin Jokerit vahvistaa rivejään kovaa jälkeä Pohjois-Amerikan juniorisarjoissa takoneella hyökkääjälupaus Eeli Tolvasella. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Eeli Tolvanen

Jokerit #20 L h
s. 1999 Vihti
178CM / 78KG
SOPIMUS: 2018 (2019)