Eeli Tolvanen on ottanut paikkansa jokerinipusta.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Tolvanen tekee maaleja ja saa ylistystä

Alkavalla kaudella Jokereiden KHL-joukkueen mielenkiintoisimpia pelaajia on nuori Eeli Tolvanen. Maalintekotaidostaan tunnettu hyökkääjä pelaa ensimmäistä vuottaan aikuisten kanssa, mutta on heti harjoitusotteluissa osoittanut pystyvänsä tekemään tulosta.

Eeli Tolvanen liittyi Jokereihin heinäkuun alussa. Nuorukainen on päässyt hyvin sisään joukkueeseen ja osoittanut heti alussa, että kuuluu aikuisten sarjaan.

- Hyvältä on tuntunut olla täällä. Meillä on hyvä porukka kasassa - mukavia äijiä koppi täynnä. Hyvin olen päässyt jengiin mukaan, ja ensimmäisen vuoden kaveria on autettu paljon. Mukava olla ryhmässä mukana, 18-vuotias Tolvanen hymyili.

- Vähän yli odotusten on mennyt. Tavoite oli päästä mukaan porukkaan ja saada paikka omalla pelillä. Onnistumiset tietysti lämmittävät ja tuovat itseluottamusta, ei se huonoa tee onnistua heti.

Siirtyminen junioripeleistä aikuisten sarjaan ei aina käy kivuttomasti. Tolvanen tiedostaa eron, mutta arkailemaan nuorukainen ei KHL:ään ole lähtenyt.

- Nyt on vastassa isoja miehiä, ennen olen pelannut pikkupoikia vastaan. Tämä on kova sarja ja Venäjällä on isoja ja vahvoja äijiä, niin kyllä sen tiedostaa, että ei ole helppoja iltoja tulossa.

Valmennus ja kollegat ylistävät

Nuoren pelaajan kohdalla valmennukselta vaaditaan joskus erikoistoimia. Fyysinen rasitus KHL:ssä on kova, mutta ainakin toistaiseksi Tolvanen vetää samalla ohjelmalla kuin muutkin.

- Treenaamisessa puntti on ollut samaa kuin ennenkin, mutta jäällä kamppailutreenit ovat tietysti haastavampia, kun isoja miehiä vastassa. Siinä kyllä kehittyy koko ajan.

- Ei ole tehty mitään erikoisempaa suunnitelmaa kohdalleni. Jos homma kulkee, niin saan varmaankin pelata. Jos tulee jotain ongelmia, niin katsotaan sitten. Vielä ei ole tarvinnut hätänappulaa painaa!

Jokereille nuoren tähden kiinnitys oli imagollisesti iso asia. Harjoituspelien perusteella Tolvasen panos on myös pelillisesti merkittävä.

– Eeli on tulevaisuudessa potentiaalinen huippupelaaja. Hän on yksi parhaita kiekollisia pelaajia, mitä koskaan olen nähnyt ja päässyt valmentamaan. On vähän nuorempi, mutta rinnastaisin ihan (Sebastian) Ahoon, (Patrik) Laineeseen ja (Jesse) Puljujärveen, mietti jokeriluotsi Jukka Jalonen.

- Aika mieletön sisääntulo on ollut. Kaveri kun tuli tohon, niin heti ensimmäisistä treeneistä näki, että nyt on alan mies alan hommissa. Hirveä veto, siihen kiinnitin heti huomion. Pelit kun alkoivat, niin näki, että aikamoinen pelimies. Saa nähdä, miten lähtee rullaamaan. Varmasti tulevaisuuden NHL-pelaaja, suitsutti Olli Palola.

Tolvanen on päässyt takaisin tuttuihin maisemiin.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Suunnitelmat muuttuivat, mutta elämä Helsingissä maistuu

Tolvasen suunnitelmat näyttivät keväältä selviltä. Nuorukaisen odotettiin menevän NHL-varaustilaisuuden kärkisijoilla, ja uran piti jatkua vielä Pohjois-Amerikassa. Hänen piti suunnata Bostoniin yliopistoon, mutta toivottua heikompi koulumenestys sulki tien. Nashvillen tekemä varauskin valahti aivan ensimmäisen kierroksen loppuun.

Heinäkuun alussa laituri päättikin palata Suomeen ja solmi Jokereiden kanssa sopimuksen.

- Eihän se keväällä ensimmäisenä olisit tullut mieleen, että pelaan täällä. Selvä tavoite oli mennä Bostoniin. Se tie sulkeutui, niin tässä aukesi hyvä mahdollisuus. Ei voi kyllä valittaa.

- Minulla oli aika paljon erilaisia vaihtoehtoja. Lopulta kuitenkaan ei löytynyt muita järkeviä, ja Jokerit tuntui parhaalta. Palaset loksahtivat, ja päätös oli lopulta helppo.

Siviilipuolella paluu tuttuihin maisemiin on ollut nuorukaiselle mieluinen. Nummelasta lähtöisin oleva ja Espoossa juniorivuotensa kiekkoillut Tolvanen on lapsuudessaan kulkenut tuoreella kotiareenallaan paljon.

- Kaksi vuotta on mennyt USA:ssa, enkä hirveästi ole ehtinyt kotona olla. Mukavaa, kun vapaapäivinä ehtii nähdä vanhempia, veljiä ja kavereita. Tuntuu, että päivätkin menevät paljon nopeammin täällä!

- Pienenä Areenalle oli helppo mennä ja sinne pääsi käymään. Se oli iso ja hieno halli, jossa oli eniten porukkaa. Espoon vuosina ei tietenkään voinut sanoa seuraavansa Jokereita, joten silloin vähän vaihtui suosikkijoukkue väkisin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Lupaava Tolvanen tarttui Jokereiden haaviin - "Nuori hyökkääjä, jolla valtaisa määrä potentiaalia"

KHL | 5.7.2017 14:37
Helsingin Jokerit vahvistaa rivejään kovaa jälkeä Pohjois-Amerikan juniorisarjoissa takoneella hyökkääjälupaus Eeli Tolvasella. lue lisää

KHL:n suomalaiset vko 37: Voiko Sakari Salminen vielä onnistua KHL:ssä?

KHL | 18.9.2017 18:00
KHL:n oli suomalaisten osalta hieman hiljaisempi viikko ja muun muassa Jarno Koskiranta päätyi katsomaan SKA:n pelejä katsomosta käsin ja Olli Palolan maalittomuus jatkuu yhä. Sarjaan saatiin myös uusi suomalainen tälle kaudelle, kun Jokereissa viime kaudella flopannut Sakari Salminen teki sopimuksen Dynamo Moskovan kanssa. Jatkoajan KHL-toimittajat Sami Salminen ja Ville Korhonen perkaavat kuluneen viiikon tapahtumia. lue lisää

Tommi Kivistö: "Hienoa olla kotona, vaikka jätkiä taisi kyllä jännittää"

KHL | 16.9.2017 19:45
Monta kautta Jokereiden junioreissa ja miesten liigajoukkueessa pelannut Tommi Kivistö vaihtoi Avtomobislistin täksi kaudeksi tuttuun punakeltaiseen logoon. Lauantain Riika-ottelu oli Kivistölle ensimmäinen Helsingin Areenassa yli viiteen vuoteen. lue lisää

Jokerien uusi juuttitähti joukkueensa Tanska-mafiasta - ”Tämä on ainutlaatuista!”

KHL | 16.9.2017 19:37
Jokerit jatkaa kuluvalla kaudellakin vahvassa tanskalaiskomennossa. Kapteeni Peter Regin on ollut kahdella edellisellä kaudella joukkueensa tärkein pelaaja, mutta alkukauden perusteella valta on siirtymässä maamies Nicklas Jensenille. lue lisää

KHL:n suomalaiset vko 35: Kontiola olympiajoukkueen ykkössentteri?

KHL | 4.9.2017 19:59
Kontiola, Osala, Metsola...KHL:ssä pelaa moni suomalainen huippukiekkoilija. Tällä kaudella Jatkoaikaa seuraa heitä viikottain ja arvioi samalla, keillä suomalaisista KHL-pelaajista riittävät rahkeet NHL:n hylkäämiin olympialaisiin. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Tulosvetovihjeet

IlvesHIFK
"Maalinteon kanssa painivien kohtaaminen"
Keskiviikon ainoassa liigakamppailussa kohtaavat alavireisesti kautensa aloittaneet Ilves ja HIFK. Molemmat ovat pystyneet pelaamaan tuloksellisesti tiukkoja kamppailuita, mutta viimeistelyn tehokkuus on kääntänyt pelit vastustajalle. Helsinkiläisryhmän vahvuutena on hyvävireinen maalivahti Atte Engren, joka tuo edun HIFK:lle. Kamppailusta on turha odottaa maali-iloittelua, eikä ratkaisun hakeminen jatkoajaltakaan aivan mahdottomuus olisi.
  • 1
  • 2
  • 2
  • 3

Eeli Tolvanen

Jokerit #20 L h
s. 1999 Vihti
178CM / 78KG
SOPIMUS: 2018 (2019)