Toivonen sankarista antisankariksi: "Petin joukkuekaverini, se on raaka tosiasia"

LIIGA / Haastattelu
Hannu Toivonen oli sekä sankari että antisankari.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Erinomaisesti taistellut Vaasan Sport jäi tylysti pisteittä Rinkelinmäen lauantai-illassa. Vieraiden maalilla hyvän ottelun pelannut Hannu Toivonen oli ottelun jälkeen pettynyt mies.

Vaasan Sport saapui ensimmäistä kertaa Hämeenlinnaan. Kovaa taisteleva joukkue selvisi isäntien kovasta ensimmisestä erästä pitkälti Hannu Toivosen huipputorjunnoilla. Maalivahdille kertyi avauserään peräti 15 torjuntaa.

"Totta kai se kaivelee. Se oli minun virheeni."

Sport paransi ottelun edetessä tasaisesti otteitaan. Erik Riska tykitti tasoitusmaalin kolmannen erän lopussa, mutta kauden neljäs voitto jäi saavuttamatta. Joonas Vihkon ampuma voittomaali syntyi vain 12 sekuntia ennen päätössummeria. Ottelussa 31 kertaa kiekon eteen venynyt Toivonen oli taistelun tauottua erittäin pettynyt.

− Harmittaa vietävästi. Oli pisteitä tarjolla, mutta pienet marginaalit ratkaisivat, maalivahti huokaisi.

Ratkaisu oli erityisen ikävä juuri Toivoselle. Maalivahti siirsi tahallisesti maalin pois paikoiltaan kesken HPK:n vahvan pyörityksen. Lähietäisyydeltä tilannetta seuranneelta tuomarilta ei temppu jäänyt huomaamatta. Tuloksena oli kahden minuutin ylivoima, jonka HPK myös hyödynsi.

− Totta kai se kaivelee. Se oli minun virheeni, ja eniten harmittaa se, että petin omat joukkuekaverini. Se on raaka tosiasia.

Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen antoi ottelun jälkeen pitkän ja kovaäänisen palautteen otteluvalvojalle illan tuomareista. Sportilta hylättiin maali korkealla mailalla tehtynä. Toivonen piti sanaisen arkkunsa aiheesta kuitenkin valmentajaansa tiiviimmin suljettuna.

− Turha minun on alkaa sitä kommentoida. Minulla on siitä oma mielipiteeni, mutta en lähde tuomaritoimintaa nyt analysoimaan enempää.

Sport katkaisi pitkän tappioputkensa perjantaina Espoossa. Edellisen illan ottelu ei näkynyt, sillä vaasalaiset paransivat otteitaan pelin edetessä. Väsymyksen piikkiin tappiota ei siis voinut laittaa.

− Kyllä meillä hyvin riitti paukkuja. Eihän se ole kuin kaksi peliä, ja menisi tekosyiden puolelle, jos yhdestä pelistä väsyisi.

Toivonen lähti kasvattajaseurastaan HPK:sta maailmalle yli kymmenen vuotta sitten. Matkalle on mahtunut useita seuroja eri sarjatasoilla. Tutuiksi ovat tulleet kotimaisen kiekkoilun lisäksi muun muassa Pohjois-Amerikan kolme ylintä sarjatasoa. Paluu entiseen kotihalliin ei enää vuosien jälkeen jännittänyt.

− Ihan hauskaa oli pelata, mutta tämä oli vain peli muiden joukossa. Siitä on niin pitkä aika, kun HPK:ssa pelasin.

» Lähetä palautetta toimitukselle