Ruotsi on Suomi-pelissä ennakkosuosikki.

Emil Hansson www.Facebook.com/HanssonPhotography

Toimittajat uskovat Ruotsin voittoon – "Ruotsi on tänä vuonna parempi"

Suomi ja Ruotsi kohtaavat nuorten MM-kisojen alkulohkon kolmannessa pelissä. Jatkoaika kysyi Montrealissa olevilta toimittajilta, miten illan pelissä käy.

Ruotsi on ollut turnauksessa vakuuttava: se on ottanut täydet pisteet otteluistaan tähän asti. Suomen pistesaldo ei ole vielä karttunut, mutta Suomi tarvitsee kipeästi pisteitä, jotta se pääsisi jatkoon.

Vakuuttavan aloituksensa takia Ruotsi on ulkomaalaisten toimittajien keskuudessa ennakkosuosikki.

− Pelistä tulee todennäköisesti tasainen. Kumpikaan ei saa voittoa ilmaiseksi. Mutta Suomen kaksi tappiota ovat heille liikaa, joten Ruotsi voittaa ja varmistaa lohkon ykköspaikan, Expressenin toimittaja Henrik Sjöberg uskoo.

− Uskon, että Ruotsi voittaa. Suomella ja Ruotsilla on aina suurta kilpailua paremmuudesta. Mielestäni kuitenkin Ruotsi on tänä vuonna parempi kuin Suomi. Ruotsi haluaa tätä voittoa, koska Suomi ei ole pelannut hyvin, sveitsiläistoimittaja Pascal Zingg sanoo.

Tällä hetkellä A-lohkon perää pitävät Suomi ja Sveitsi. Alppimaalla on kaksi pistettä, jotka se ryösti Tšekiltä. Molemmilla joukkueilla on kaksi peliä jäljellä. Zingg povaa, että Sveitsi ei luovu helposti viimeisestä jatkopaikasta.

− Sveitsin täytyy voittaa joko Tanska tai Suomi. Uskon, että Suomella ja Sveitsillä tulee kova taistelu jatkopaikasta.

Kiinnostavimmat nimet kakkosketjussa

Suomi on tähän asti kyntänyt hyökkäyspäässä. Nuoret Leijonat ovat tehneet kahdessa pelaamassaan pelissä vain kolme maalia, joista ovat vastanneet Joona Luoto, Kasper Björkqvist ja Urho Vaakanainen. Ennakkoon kovimmat suomalaisnimet eivät ole juuri väläytelleet taitojaan.

Viime vuonna PuLa-Aho oli kisojen seuratuin ketju. Keihin katseet pitäisi tällä kertaa kohdistaa?

− Minusta on hauskaa nähdä Tolvasen peliä, koska en ole nähnyt häntä ennen. Toinen kärkinimi minulle on Vesalainen, koska olen nähnyt hänen pelejään Ruotsissa ja hän on pelannut hyvin, Sjöberg kertoo.

− Pidin viime vuoden joukkueessa Laineesta ja Puljujärvestä. Tämän vuoden joukkueesta en osaa nimetä yhtä pelaajaa ylitse muiden, Zingg sanoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Koppanen, Tolvanen ja Juolevi palkinnoille

MAAJOUKKUE | 2.1.2018 22:42
MM-kisoissa jokaiselta joukkueelta palkitaan perinteisesti joukkueen kolme parasta pelaajaa turnauksen viimeisen ottelun jälkeen. Näin myös Suomen parhaat saivat palkintonsa nuorten MM-kisoissa Buffalossa. lue lisää

Apina lensi Tolvasen selästä: ”Ei viitsinyt mitään överiä heittää”

MAAJOUKKUE | 1.1.2018 8:30
Eeli Tolvasella meni tovi viimeistellä ensimmäinen osuma nuorten MM-kisoissa tänä vuonna. Se syntyi kuitenkin vihdoin alkulohkon päätösottelussa Yhdysvaltoja vastaan. lue lisää

Tanska laukauksillaan historiankirjoihin – Tolvanen pommitti enemmän kuin koko juuttien joukkue

MAAJOUKKUE | 28.12.2017 21:23
Tanskalla oli vaikeuksia päästä maalintekopaikoille Nuoria Leijonia vastaan. Tämä näkyi myös laukaisutilastoissa, jonka ansiosta tanskalaiset pääsivät myös historiankirjoihin. lue lisää

Turnauksen kaikki varausikäiset pelaajat - ketkä varataan ja milloin?

MAAJOUKKUE | 26.12.2017 12:00
Alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa nähdään myös tulevan kesän potentiaalisia NHL-varauksia. Jatkoaika kokosi yhteen kaikki turnauksen varausikäiset pelaajat. lue lisää

Tolvanen haluaa mainiolle alkukaudelle jatkoksi kultaa – "Voisi sanoa, että oli onni päästä Jokereihin"

MAAJOUKKUE | 25.12.2017 15:00
Eeli Tolvasen alkukausi Jokereissa on ollut menestys. Nyt hyökkääjä haluaa näyttää taitonsa myös ikäluokkansa parhaita vastaan nuorten MM-kisoissa. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Eeli Tolvanen

Jokerit #20 L h Suomi #20 L h
s. 1999 Vihti
178CM / 78KG
SOPIMUS: 2018 (2019)