Ruotsi on Suomi-pelissä ennakkosuosikki.

Emil Hansson www.Facebook.com/HanssonPhotography

Toimittajat uskovat Ruotsin voittoon – "Ruotsi on tänä vuonna parempi"

Suomi ja Ruotsi kohtaavat nuorten MM-kisojen alkulohkon kolmannessa pelissä. Jatkoaika kysyi Montrealissa olevilta toimittajilta, miten illan pelissä käy.

Ruotsi on ollut turnauksessa vakuuttava: se on ottanut täydet pisteet otteluistaan tähän asti. Suomen pistesaldo ei ole vielä karttunut, mutta Suomi tarvitsee kipeästi pisteitä, jotta se pääsisi jatkoon.

Vakuuttavan aloituksensa takia Ruotsi on ulkomaalaisten toimittajien keskuudessa ennakkosuosikki.

− Pelistä tulee todennäköisesti tasainen. Kumpikaan ei saa voittoa ilmaiseksi. Mutta Suomen kaksi tappiota ovat heille liikaa, joten Ruotsi voittaa ja varmistaa lohkon ykköspaikan, Expressenin toimittaja Henrik Sjöberg uskoo.

− Uskon, että Ruotsi voittaa. Suomella ja Ruotsilla on aina suurta kilpailua paremmuudesta. Mielestäni kuitenkin Ruotsi on tänä vuonna parempi kuin Suomi. Ruotsi haluaa tätä voittoa, koska Suomi ei ole pelannut hyvin, sveitsiläistoimittaja Pascal Zingg sanoo.

Tällä hetkellä A-lohkon perää pitävät Suomi ja Sveitsi. Alppimaalla on kaksi pistettä, jotka se ryösti Tšekiltä. Molemmilla joukkueilla on kaksi peliä jäljellä. Zingg povaa, että Sveitsi ei luovu helposti viimeisestä jatkopaikasta.

− Sveitsin täytyy voittaa joko Tanska tai Suomi. Uskon, että Suomella ja Sveitsillä tulee kova taistelu jatkopaikasta.

Kiinnostavimmat nimet kakkosketjussa

Suomi on tähän asti kyntänyt hyökkäyspäässä. Nuoret Leijonat ovat tehneet kahdessa pelaamassaan pelissä vain kolme maalia, joista ovat vastanneet Joona Luoto, Kasper Björkqvist ja Urho Vaakanainen. Ennakkoon kovimmat suomalaisnimet eivät ole juuri väläytelleet taitojaan.

Viime vuonna PuLa-Aho oli kisojen seuratuin ketju. Keihin katseet pitäisi tällä kertaa kohdistaa?

− Minusta on hauskaa nähdä Tolvasen peliä, koska en ole nähnyt häntä ennen. Toinen kärkinimi minulle on Vesalainen, koska olen nähnyt hänen pelejään Ruotsissa ja hän on pelannut hyvin, Sjöberg kertoo.

− Pidin viime vuoden joukkueessa Laineesta ja Puljujärvestä. Tämän vuoden joukkueesta en osaa nimetä yhtä pelaajaa ylitse muiden, Zingg sanoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Seuraa heitä: Ensi kesän kärkipään varaukset

MAAJOUKKUE | 25.12.2016 15:00
Alle 20-vuotiaiden MM-kisat keräävät useilla tulevaisuuden nimillä varustettujen maiden myötä aina runsaasti mielenkiintoa osakseen. Tämäkään vuosi ei tee poikkeusta, vaikka viime kisojen tähdet loistavatkin korkeintaan poissaoloillaan. lue lisää

Mitä Jussi Ahokas ajattelee valmentamisesta?

MAAJOUKKUE | 10.11.2017 12:00
Alle 20-vuotiaiden MM-kisat pelataan reilun kuukauden päässä. Jatkoaika istui toviksi alas nuorten maajoukkueen päävalmentajan Jussi Ahokkaan kanssa pohtimaan joukkueen pelitapaa ja miehen valmennusfilosofiaa. lue lisää

Road to Buffalo – Paras puolustus miesmuistiin

MAAJOUKKUE | 13.10.2017 13:00
Hiukan reilu kaksi kuukautta ja Joulupukki lähtee Korvatunturilta. Siitä on enää kaksi päivää kiekkoihmisen todelliseen jouluun, kun nuorten MM-kisat käynnistyy tapaninpäivänä Buffalossa Yhdysvalloissa. lue lisää

Bell Centren työntekijät mielellään töissä – "Kaikki ovat rentoutuneita"

MAAJOUKKUE | 5.1.2017 16:30
Kanadan MM-joukkueen saapuminen Montrealiin toi kiireen myös hallin työntekijöille. Nuorten MM-kisojen aikana on silti mukavaa olla töissä. lue lisää

Suomalaisen romahduksen anatomia

MAAJOUKKUE | 2.1.2017 11:45
Suomi pelasi nuorten MM-kisoissa alkulohkon täysin alle odotusten. Se voitti ainoastaan viimeisessä merkityksettömässä ottelussa Sveitsin. Jatkoaika nosti esiin kolme pelien perusteella noussutta kysymystä menneitä ja tulevia käsitellen. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Eeli Tolvanen

Jokerit #20 L h
s. 1999 Vihti
178CM / 78KG
SOPIMUS: 2018 (2019)