Tiivola: "Toivottavasti tämän kauden maalit eivät jääneet tähän"

LIIGA / Haastattelu
Tiivolan ensimmäinen maali syntyi tähän tapaan.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Peter Tiivola on pelannut Liigassa 72 ottelua runkosarjassa ja neljä pudotuspeleissä. Maaleja niiden aikana on syntynyt kaksi, joten hattutemppua harjoitusottelussa voi pitää yllättävänä saavutuksena. Etenkin, kun vastustaja oli lähes kovinta mahdollista tasoa, KHL-mestari Pietarin SKA.

Peter Tiivola on aloittamassa kolmatta kauttaan Bluesin liigaringissä. Kahden aikaisemman kauden aikana mukaan on mahtunut paljon pelejä myös Mestiksessä Kiekko-Vantaan riveissä sekä kaudella 2013-14 myös Bluesin A-juniorien mukana. Edellinen hattutemppu olikin siltä kaudelta mestaruuden ratkaisseesta ottelusta Kärppiä vastaan. Mitä oli tapahtunut kesällä, kun hyökkääjä yltyi heti huikeaan maalivireeseen?

− En tiedä. Nyt on pari vuotta katseltu liigavauhtia. Kolmas kausi menossa ja pian pitäisi jotain alkaa tapahtumaan. Toivottavasti tämän kauden maalit eivät jääneet tähän.

Tiivola kokee kehittyneensä paljon liigavuosiensa aikana monella tavalla:

− Nyt pystyy pelamaan omilla vahvuuksilla, jakamaan kiekkoa laitureille. Kun pääsee pelaamaan sentterinä, joka on kuitenkin ominaisin paikkani, pystyn auttamaan joukkuetta paremmin. On sitten kyse maalinteosta tai alivoimien taposta.

Bluesin sentteriosasto ei saanut uusia vahvistuksia kesän aikana. Viime kauden keskushyökkääjistä joukkueen jätti kanadalainen Bracken Kearns, joten Tiivolalla on mahdollisuus nousta aikaisempaa suurempaan rooliin, vaikka olikin SKA-ottelussa nimellisessä nelosketjussa.

− En mieti ketjuja numeroina. Kuumat pelaajat saavat pelata: jos pelaa hyvin, saa vastuuta.

Joukkueensa avauspelin suoritukseen Tiivola oli tyytyväinen, mutta kovan vastustajan kaatumisesta huolimatta täydellinen suoritus ei ollut.

− Meillä on yksi viikko takana ja kaikki tuoreilla jaloilla. SKA on vetänyt vähän pidempään ja niillä on ollut monta ottelua, joten heidän jalka ehkä painoi. Toisaalta he ovat pelanneet, joten asetelma oli siltä osin yksi yhteen.

− Ensimmäiseen peliin tuli tietysti virheitä, mutta kun voitto tuli kuitenkin, täytyy siihen olla tyytyväinen.

Blues kaatoi SKA:n samoilla aseilla, millä moni muukin joukkue on siinä onnistunut.

− Kova rosteri niillä on, mutta tässä näimme että kun pelataan joukkueena, niin pystymme voittamaan kenet tahansa. Niille ei saa antaa tilaa, pitää puolustaa tiivisti joukkueena. He eivät pidä puolustamisesta, joten kiekkoa täytyy yrittää pitää hyökkäysalueella.

SKA:n maalia vartioi Mikko Koskinen, joka pelasi Bluesissa viimeksi alkukaudesta 2013-14, jolloin Tiivola otti ensiaskeleitaan Liigassa.

− Yksi kesä pelattiin samaan aikaan. Hirveästi ei tullut treeneissä tehtyä maaleja, mutta onneksi nyt sitten pelissä.

Tiivola antoi kiitosta espoolaisyleisölle, jota oli tullut kauden ensimmäiseen harjoitusotteluun varsin hyvin.

− Yleisö oli hyvin mukana, toivottavasti jatkossakin yleisö löytää katsomoon.

Blues lähtee leireilemään tällä viikolla, ennen kuin ottelut jatkuvat Kuopion turnauksessa. Ensi viikolla ohjelmassa on vielä harjoituspeli HIFK:ta vastaan, ennen kuin joukkueen urakka CHL:ssä alkaa kotiottelulla HC Litvinovia vastaan.

− Huomenna Vuokattiin ja sieltä perjantaina Kuopioon. Lauantain pelin jälkeen kotiin.

CHL:n suhteen Tiivolalla on kovat odotukset ja tavoitteet.

− Kiva kokea kansainvälinen taso. Mieluummin niitä pelejä pelaa kuin harjoituspelejä. CHL:ssä tulee olemaan kova taso. Kun voitettiin SKA, osoitettiin että voidaan voittaa kuka tahansa.

− Jokaista peliä lähdetään voittamaan, menestymään myös CHL:ssä.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle