Terveiset Sveitsin kannattajilta: "Onnea Kanadaa vastaan"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Sveitsin juhlat ovat olleet vähissä turnauksen aikana.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Sveitsin päävalmentaja Patrick Fischer kommentoi joukkueensa turnausta Tšekki-ottelun jälkeen. Turnauksen kulkuun haettiin näkemystä myös kannattajien joukosta. Suomen joukkueen otteet ovat herättäneet hämmästystä sveitsiläisissä.

Patrick Fischer tuli valmentajahaastatteluun Tšekki-ottelun jälkeen jälleen yhden takaiskun kokeneempana.

− Olemme olleet jatkuvasti ongelmissa ensimmäisestä ottelusta lähtien. Meillä oli vaikea ensimmäinen ottelu, jossa oli mukana myös huonoa onnea.

− Yritimme parhaamme seuraavissakin otteluissa, mutta asiat eivät menneet toiveidemme mukaan. Itse asiassa koko turnauksemme on ollut samanlaista kamppailua tuulimyllyjä vastaan.

− Pidän tämän joukkueen peli-ilmeestä ja tavasta taistella yhdessä loppuun asti. Tämä on nuori joukkue, jolla on vielä paljon opittavaa.

Päävalmentaja toivoo saavansa mahdollisuuden vielä joukkueen peräsimessä.

− Omasta puolestani olen valmis jatkamaan päävalmentajana, mutta se ei tietenkään ole minun päätettävissäni.

Katsomosta löytyi pitkän linjan sveitsiläiskannattajia, jotka suostuivat antamaan oman arvionsa Sveitsin pelaamisesta.

− Pidän Sveitsin tyylistä pelata jääkiekkoa, mutta heidän pitäisi saada enemmän miehiä maalin eteen taistelemaan irtokiekoista, yksi heistä kommentoi.

Jatkoajat ja voittomaalikilpailut ovat tulleet Sveitsille tutuiksi turnauksen aikana.

− Meillä oli kolme todella kovaa ottelua Kazakstania, Norjaa ja Tanskaa vastaan. Latviaa vastaan saimme sitten vihdoin kolmen pisteen voiton.

− Kaikki Sveitsin pelaamat ottelut ovat olleet todella tiukkoja, jos ei oteta lukuun Venäjä-peliä, jonka hävisimme selvästi. Kaikissa muissa olemme taistelleet loppuun asti voitosta.

Sveitsin päävalmentaja Fischer saa kannattajilta puhtaat paperit.

− Hän on vielä hyvin nuori ja hänellä on vähän kokemusta, jos verrataan useimpiin muihin päävalmentajiin. Hän tuntee kuitenkin hyvin nuoret pelaajat ja tietää miten heidän kanssaan tulee toimia.

− Meillä on mielestäni kokonaisuudessaan hyvä valmennuskolmikko, jossa jokainen täydentää toistensa puutteita.

Mitä Sveitsin joukkueen pitäisi tehdä toisin, jotta pienet tappiot saataisiin kääntymään suuriksi voitoiksi?

− Nämä ovat hyvin korkeatasoisia otteluita ja pienet virheet ratkaisevat paljon. Ehkä he tarvitsevat enemmän kärsivällisyyttä ja malttia ylivoimakuvion valmistelussa. Sen jälkeen pitää laittaa kiekko liikkeelle ja maskimies häiritsemään maalivahdin työtä, ratkaisuksi tarjottiin.

Suomen joukkue on antanut tekemisellään positiivisen kuvan.

− Suomen joukkue pelaa hieman eri tyylillä jääkiekkoa kuin Sveitsin joukkue. Olen todella usein positiivisesti hämmästynyt, kuinka hyvän joukkueen Suomi tuo turnauksiin. Suomi pystyy pelaamaan korkeatasoista jääkiekkoa illasta ja turnauksesta toiseen.

− Uskon Suomen joukkueen menevän jälleen kerran pitkälle turnauksessa. Suurimmat uhkaajat joukkueen menestykselle ovat varmasti Kanada ja Venäjä.

− Onnea illan otteluun Kanadaa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle