Teräväinen: ”Ei voi enää ylpeämpää oloa olla!”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Teräväinen oli tänään Suomen voiton pääarkkitehtejä.
Kuva © Vilja Päätalo - vilja.paatalo@jatkoaika.com
Pikkuleijonien kapteeni Teuvo Teräväinen johti Suomen finaalivoittoa Ruotsista todellisin kapteenin ottein. Teräväinen syötti kaikki kolme Suomen maalia ja pääsi nostamaan mestaruuspokaalia joukkueen etunenässä.

Teuvo Teräväinen oli pakahtua ylpeydestä pelin jälkeen.

− Ei voi enää ylpeämpää oloa olla! Aika hieno pätkä tässä on ollut joukkueen kanssa. Kaikki eivät olisi heti uskoneet, että menisimme näin pitkälle.

− Meillä oli juna, joka jylläsi koko ajan eteenpäin ja tässä nähdään tulos.

Suomi pääsi pilaamaan ruotsalaisten mestaruusjuhlat

Varsinkin ruotsalainen media hehkutti kotijoukkueen todennäköistä finaalivoittoa ja Kvällenspostenin urheiluosan etusivullakin todettiin, että tänään tulee kultaa. Teräväinen oli tyytyväinen, kun suomalaiset pääsivät kääntämään ennakko-odotukset toisin päin.

− Asiantuntijoiden mielipiteiden vääräksi osoittaminen on mahtavaa. Ruotsalaisilla oli kuulemma tiedossa juhlan tynkää ja piti olla varma mestaruus nyt, kun suomalaiset tulivat vastaan. Oli hienoa päästä laittamaan stoppi sellaiselle touhulle. Ei tuollainen käy päinsä.

− Karri (Kivi) tuli sanomaan, että ruotsalaisilla on kakut ja muut jo valmiina. Meidän tehtävämme oli pilata se, ja mehän pilasimme sen.

Vaikeuksien kautta mestaruuteen

Suomen MM-turnaukseen mahtui monenlaisia hetkiä, muun muassa alkusarjatappiot Ruotsille ja Sveitsille, joista jälkimmäinen tosin vasta voittomaalikilpailussa. Teräväinen totesi, että vastoinkäymiset vain kasvattivat joukkuetta.

− Joukkueena kasvaminen tuo vain lisäarvoa tälle kaikelle. Meillä oli tässä turnauksessa paljon hyviä hetkiä, mutta myös huonoja hetkiä. Niistä sitten kasvettiin.

− Sveitsiä vastaan nousimme kahden maalin takaa, kun tarvitsimme pisteen siitä pelistä, ja Tšekkiä vastaan olimme myös kaksi maalia perässä puolivälierässä. Voitto Kanadaa vastaan upealla pelillä ja tänään upea taistelu. Ei voi paljoa parempaa tunnetta olla.

Finaalinkin aikana tapahtui monenlaisia asioita. Ruotsi tuli kahteen kertaan Pikkuleijonien rinnalle ja kolmannessa erässä suomalaiset kuluttivat jäähypenkkiä kolmeen kertaan. Hyökkääjä myönsi, että epätoivo tuli välillä esiin, mutta usko ei loppunut ollenkaan.

− Välillä tuntui kieltämättä hieman epätoivoiselta. Välillä tuntui tulevan jäähyjä jos jonkinmoisista tilanteista. Meillä oli niin paljon sisua, että saimme tapettua ne jäähyt. Yksi nyt sattui menemään, mutta ratkaisimme sitten jatkoajalla. Meillä ei usko loppunut missään vaiheessa.

Teräväinen oli oleellisessa osassa mukana Suomen 3−2-voittomaalissa. Teräväinen ja puolustaja Mikko Vainonen antoivat kiekon puolustaja Rasmus Ristolaiselle, joka rynnisti tiensä läpi ruotsalaispuolustuksen ja -maalivahdin ja lakaisi kiekon maaliin. Teräväistä maalin synty suorastaan hätkäytti.

− En meinannut heti edes tajuta, että maali syntyi. Sen jälkeen se oli menoa. En muista mitään enää siitä.

Hyökkääjä oli niin onnensa kukkuloilla, ettei haastattelussa muistanut edes syöttäneensä koko maalia.

− Annoinko minä jonkin syötönkin siinä? En muista mitään. Kiitos kehuista!

Nyt juhlitaan!

Pikkuleijonien juhlat jatkuvat Malmön yössä. Teräväinen totesi nauttivansa tilanteesta ja miettivänsä tulevaa myöhemmin.

− Ei kai tässä mitään sen ihmeempää. Katsotaan, miten juhlamme menevät ja miten hommat jatkuvat. Nyt pitää elää hetkessä ja nauttia tästä!

» Lähetä palautetta toimitukselle