Zaborsky aloittaa jo kuudennen kautensa Suomessa.

Jarno Hietanen

Teräksiseen Tapparaan siirtynyt Zaborsky: "Täytyy kysyä valmentajalta, kuinka hän pitää kaikki tyytyväisinä"

Liigan hallitseva mestari Tappara menetti jälleen avainpelaajiaan maailmalle, mutta tuntuu silti vahvistuneen entisestään. Yksi joukkueen uusista tulokkaista on Liigan maalipörssinkin voittanut Tomas Zaborsky, joka debytoi kirvesrinnoissa Tampere Cupissa. Slovakkihyökkääjä janoaa maaleja.

Tapparan ja Ilveksen välinen Tampere Cupin ottelu oli alusta alkaen sinioranssien hallintaa. 5−1-voitto nuiji Ilveksen täysin jäänrakoon. Hetkittäin Tapparan painostaessa tuntui kuin jäällä olisi ollut vain yksi joukkue. Saman allekirjoitti Tapparan hyökkääjävahvistus Tomas Zaborsky, joka teki paluun Liiga-jäille yhden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen.

− Peli oli meiltä hyvä. Olemme harjoitelleet pari viikkoa ja hallitsimme tänään peliä alusta alkaen.

Zaborskyn viime vuosi kului alakuloisissa merkeissä. Lokakuun alussa tullut olkapäävamma keskeytti taiturin kauden Brynäsissä jo sen alkuvaiheissa.

− Henkisesti se oli todella vaikea kausi, joten tällä kaudella toivonkin pelaavani mahdollisimman monessa ottelussa, Zaborsky kertoo.

Hän teki paluun kaukaloon aivan kauden loppuhetkillä, kun Brynäs taisteli Ruotsin liigan pudotuspeleissä.

− Aluksi varoin olkapäätäni muutamissa peleissä, mutta kun sain tehtyä pari maalia, lopetin kädestä huolehtimisen. Sain kuntoutua vammasta koko kesän ja olkapää on nyt täysin kunnossa.

Tapparan kannalta on tärkeää, että joukkue saa maalitykin käyttöönsä täysikuntoisena.

Ykköskentän pelaajia kolmessa ketjussa

Zaborsky ei ole mikä tahansa ulkomaalaisvahvistus, sillä hän on jo näyttänyt potentiaalinsa Suomen kentillä. Osoituksena kyvyistä ovat Ässissä ja HIFK:ssa tulleet kolme yli 40 pisteen kautta.

Vaikka mieheltä odotetaan suuria, eivät henkilökohtaiset tilastot ainakaan haastatteluhetkellä ole Zaborskyn päällimmäisissä tuntemuksissa.

− Odotukset ovat aina korkealla. Tärkein tavoitteeni tänä vuonna on kuitenkin voittaa mestaruus ja uskon, että joukkueellamme on siihen todella hyvä mahdollisuus.

Uuden joukkueensa ajatteleminen saa tähden innostumaan, mutta hän ei lähde haihattelemaan takki auki kohti kevättä.

− Tappara on todella vahva joukkue, mutta on kulunut vasta pari viikkoa. Meillä on edessä muutamat harjoitusottelut ja sitten alkaakin jo CHL. Meidän täytyy valmistautua ja saada ketjujemme kemiat kohdilleen, mutta sitten olemme valmiita kauteen, Zaborsky tuumii.

Viime kausina Tapparaan on ollut kova imu, ja joukkue on tänäkin vuonna paperilla teräksinen. Hyökkäyksestä löytyy ykköskorin pelaajia kolmeen kenttään, jolloin herää kysymys, kuinka kaikki saavat omalle arvolleen sopivan peliajan. Zaborsky ei lähde opastamaan päävalmentajaansa Jukka Rautakorpea, vaan kommentoi All Star -tason joukkueen peluutusta korrektisti.

− Täytyy kysyä valmentajalta, kuinka hän pitää kaikki tyytyväisinä. Olen vain yksi pelaajista ja pelaan siellä, mihin minut laitetaan. Eipä siinä muuta.

Joukkueelleen Zaborsky jakaa kiitosta. Hänen mukaansa yhteishenki on jo parin viikon jälkeen hyvällä tasolla.

− Meillä on tosi hyviä jätkiä, ja he ovat ottaneet minut hyvin vastaan kopissa. Kaikki vaikuttavat mukavilta.

Kokonaisvaltainen hyökkäyskone Zaborsky sekä jakaa syöttöjä että iskee maaleja. Suomessa vietettyjen vuosien aikana Zaborsky on kihauttanut limpun uuniin jo yli sata kertaa. Paluumuuttajan tahti ei ole hidastumassa.

− Haluan aina tehdä maaleja. Aion tehdä kaikkeni, jotta olisin maalitykki, kaudella 2011−2012 maalikuninkuuden voittanut Zaborsky toteaa.

29-vuotias hyökkääjä on ikänsä kannalta jääkiekkoilijan parhaassa iässä. Hän ei usko muuttuneensa, vaan näkee itsensä samanlaisena kiekkoilijana kuin lähtiessään HIFK:sta toissa kauden päätteeksi.

− Tunnen olevani sama pelaaja kuin silloinkin: yritän tehdä edelleen samoja asioita ja annan panokseni joukkueelleni niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin. Täytyy seurailla sitä, kun kausi lähtee kunnolla käyntiin, ja vertailla sitten, miten olen muuttunut pelaajana.

Oiva paikka muistojen verestelylle on jo tänään, kun Zaborsky pääsee kohtaamaan vanhan seuransa HIFK:n Tampere Cupin finaalissa kello 14.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Kysymys omasta roolista sai Zaborskyn hiljaiseksi − Ässät-Lukko-pelit Tampereen paikallisia isompi juttu

LIIGA | 20.10.2017 21:54
Tappara höykytti paikallisvastustajaansa Ilvestä karuin nimeroin kauden toisessa kohtaamisessa. Kirvesrintojen hyökkääjä Tomas Zaborsky viimeisteli yhden osuman. Slovakki väisti kysymyksen roolistaan joukkueessa. lue lisää

Tappara alleviivasi Zaborskyn hankinnalla asemaansa suurimpana mestarisuosikkina

LIIGA | 20.6.2017 9:00
Hallitseva mestari Tappara laittoi haastajat mietteliäiksi, kun seura tiedotti Tomas Zaborskyn kaksivuotisesta sopimuksesta. lue lisää

Tappara vahvistuu Liigasta tutulla maalipyssyllä − kahden vuoden sopimuksella Haapalan paikkaajaksi

LIIGA | 19.6.2017 21:09
Hallitseva Suomen mestari Tappara vahvistuu slovakkihyökkääjä Tomas Zaborskylla. Tamperelaisjoukkue haki Henrik Haapalalle korvaajaa. lue lisää

Tolppaankin osunut Joona Luoto uskoo maalihanojen aukeavan: "Ei tuhlata kaikkia paikkoja vielä"

LIIGA | 13.12.2017 22:25
Tapparan työteliäs laituri Joona Luoto ei haikaillut keskiviikon KooKoo-pelin jälkeen tiiminsä maajoukkuemiesten perään. Ilman kapteeniaan ja ykköspakkejaan pelannut Tappara vei helpon oloisesti kamppailun nimiinsä lukemin 3−0. lue lisää

Mikko Saarinen on poissa

LIIGA | 5.12.2017 16:12
Entinen kiekkovalmentaja Mikko Saarinen menehtyi pitkällisen sairauden jälkeen viime viikolla 47-vuotiaana. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

IlvesTPS
"Ilves maksaa virheistään"
Tampereella kohtaavat kaksi sarjan eliittiin kuuluvaa joukkueetta tasakentällisin pelaamisen viimeistelytehokkuuden osalta. Ilveksen suhdanne on ollut nousussa, kun taas TPS:lla kenties pienessä laskussa. Isompia virheitä puolustusalueella sattuu Ilvekselle, mikä puoltaa turkulaisten vierasvoittoa. Myös historia on TPS:n puolella: edellisestä kymmenestä kohtaamisesta tupsukorvat ovat voittaneet vain yhden.
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
JYPHPK
"JYP nappaa kotivoiton"
Jyväskylässä kohtaavat viime aikojen kaksi alavireisimpiin kuulunutta joukkuetta. JYPin pelaamisen taso heittelee voimakkaasti jopa erien sisällä, kun kontrolli ei pysy pelissä. Tämä kasvattaa yllättävien tapahtumien roolia pelissä, joita HPK tarvitsee vierasvoiton hakemiseksi. Viimeistelytehokkuus on kuitenkin hämeenlinnalaisille suuri ongelma, mikä estää ryöstöretken toteutumisen.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2
LukkoHIFK
"Lukko ei katkaise tappiokierrettään"
Lukko ei ole onnistunut saamaan peliään toivotulle tasolle pahojen loukkaantumisten keskellä. Nimekkäät vahvistukset väläyttelevät, mutta hakevat vielä tason vakiintumista parhaaksi mahdolliseksi. Virtaa kuitenkin riittää viikon ensimmäisessä ottelussa. HIFK saapuu Raumalle sisuuntuneena tappiosta. HIFK haluaa rikkoa isäntien kiekollista peliä, mikä tuo tarvittavan tuloksen viimeistään erikoistilanteiden turvin.
 • 2
 • 3
 • 4
PelicansKärpät
"Kärpät nauttii Pelicansin virheistä"
Kärpät kuuluu sarjan parhaimpiin viimeistelijöihin niin ylivoimalla kuin tasakentällisin. Tämä tietää rankkaa iltaa lahtelaisille, jotka sortuvat jatkuvasti pahoihin virheisiin omalla alueellaan. Pelicansin ylivoimapelaaminen ei ole ollut enää alkukauden tasolla, mikä on hidastanut pistepussin karttumista. Lisäpisteitä ei tule tästäkään ottelusta, kun Kärpät hakee voiton tylyllä esityksellä.
 • 0
 • 2
 • 3
 • 4
SportTappara
"Tappara jatkaa pisteputkeaan"
Sportin yllä on ollut varsin harmaita pilviä, jotka ovat hiljalleen väistyneet kahdella peräkkäisellä voitolla. Erityisesti viimeistelytehokkuus on parantunut aiempaan verrattuna. Tapparaa vastaan paikkoja ei kuitenkaan tule läheskään niin helpolla. Tappara on tottunut pelinhallinnan ailahteluun, eikä takaiskutkaan hätkäytä. Näin kirvesrintojen pisteputki kasvaa seitsemän ottelun mittaiseksi.
 • 1
 • 4
 • 5
ÄssätJukurit
"Ässien ilta positiivisempi"
Ässillä ja Jukureilla on menossa kauden vahvin vaihe, kun Ässät on voittanut kymmenestä viimeisimmästä ottelusta kahdeksan ja Jukurit liitää kolmen ottelun voittoputkessa. Molemmat joukkueet ovat kuitenkin haavoittuvaisia, mistä kertoo erityisesti Jukurien heikko avaus- ja alivoimapelaaminen. Ässien rutiini tiukkojen pelien voittamisesta on suurempi, mikä kallistaa vaakakupin oululaisille.
 • 3
 • 4
 • 2
 • 3

Luetuimmat

Tomas Zaborsky

Tappara #67 L lh
s. 1987 Banska Bystrica, SVK
182CM / 88KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2006 New York Rangers 5. kierros #137