Jasper Lindsten oli yhtä hymyä voitokkaan ottelun päätteeksi.

Timo Savela

Tehotilaston kärkeen noussut Lindsten: "Kaverit osaavat pelata jääkiekkoa"

Loistavaan pelivireeseen päässyt TPS-hyökkääjä Jasper Lindsten teki Sportia vastaan kaksi syöttöpistettä. Lindsten kertoi Jatkoajalle olevansa iloinen saamastaan mahdollisuudesta kärkiketjuissa.

TPS kaatoi Sportin tiistai-iltana 5−2. Erityisesti TPS:n kakkosketjun konkarit Tomi Kallio (2+1) ja Eric Perrin (1+1) olivat iskussa, mutta niin oli myös ketjun selvästi nuorin lenkki Jasper Lindsten.

Lindsten kirjautti syöttöpisteen sekä Perrinin tekemään 2−1-maaliin että Kallion 4−2-osumaan. Varsinkin ensimmäisessä Lindsten oli avaintekijänä, vaikka hän nöyrästi antoikin kunnian maalin tehneelle Perrinille.

− Ei se itse asiassa hirveästi minun oivallukseni ollut, Perrin oivalsi siinä hienosti: käytti minulla hyvin ja lähti heti tarjoamaan paikkaa, niin minun oli helppo sitten syöttää.

Itse ottelua 22-vuotias laitahyökkääjä piti fyysisenä.

− Sportia vastaan tulee aina paljon kaksinkamppailuja. Vahvoja äijiä, niin oli kyllä tosi kovaa taistelua.

Lindsten on kasvavasti parantuneiden otteidensa ansiosta saanut yhä enemmän luottoa TPS-valmennukselta. Pari viime peliä salolainen on päässyt pelaamaan Kallion ja Perrinin kanssa, ja ylivoimavastuutakin on tullut aiempaa enemmän.

− Kyllä se on ihan hemmetin kiva pelata siinä, kun kaverit osaavat pelata jääkiekkoa ja näkevät niin hyvin kenttää. Siinä on tosi kiva pelata.

Lindsten nousi tehotilaston kärkeen

Täksi kaudeksi takaisin Palloseuraan siirtynyt entinen TPS-juniori on ollut viime ajat hurjassa lyönnissä. Kuuteen edelliseen peliin hän on tehnyt peräti kahdeksan pistettä (1+7) ollen samalla neljän ottelun pisteputkessa.

Maaleja on tullut 19 otteluun vain yksi, mutta syöttöjä on tilillä jopa 11 kappaletta. Tehotilastossa komeilee upeasti +13, sillä Lindsten on ollut tasaviisikoin kentällä 17 kertaa TPS:n tehdessä maalin, ja vastaavasti omissa on soinut vain neljästi, kun Lindsten on ollut jäällä.

Tehotilaston +13 oikeuttaa samalla koko tilaston kärkipaikkaan.

− Itseluottamus on varmasti suurin syy. Se on tuossa pikkuhiljaa tullut, ja kyllähän nuo pelikaverit siinä vierelläkin sitä parantavat, analysoi hyökkääjä pelaamistaan.

Turkulaisten peli on sujunut myös koko joukkueen osalta kiitettävästi. Kolme peliä maajoukkuetauon jälkeen pelannut ja yhtä monta voittanut TPS pelaa viikonloppuna kaksi vieraspeliä, kun perjantaina vastaan asettuu HIFK ja lauantaina Ilves isännöi mustavalkoisia.

Voitokkaan Sport-ottelun jälkeen Lindsten tiesi lähipäivien ohjelman, mutta loppuviikko olikin vielä vähän hämärän peitossa.

− Ihan ensiksi vedetään puntti, ja huomenna levätään tai mennään oman tuntemuksen mukaan. Siitä sitten torstaihin, vai milloin meillä onkaan peli, en oikein edes tiedä vielä, naurahti Lindsten lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Lindsten palasi tehokkaasti - " Hyvä pelaaja tulee takaisin entistä vahvempana"

LIIGA | 28.2.2018 7:30
Jasper Lindsten teki paluun tuttujen konkarien Eric Perrinin ja Tomi Kallion rinnalle tiistai-iltana, kun TPS murjoi Jukurit tylysti 5−1-lukemin. Lindsten naulasi tehot 0+2 yli kuukauden pelitaukonsa jälkeen. lue lisää

Pärnänen: TPS:n kapteenia Tomi Kalliota käy sääliksi

LIIGA | 20.4.2018 13:39
Tomi Kallio on heittänyt sielunsa ja kolhiintuneen kehonsa peliin projektille, jonka hidasteista yksi on ollut hänen oma ylisuuri ja epäistuva roolinsa, kirjoittaa Jatkoajan päätoimittaja Antti Pärnänen. lue lisää

Liigan pistepörssiin iski historiallinen harvainvalta – Kärpät, JYP ja TPS dominoivat

LIIGA | 16.3.2018 7:00
Liigan runkosarjan pistepörssin kymmenen parhaan joukkoon pääsi tällä kaudella pelaajia vain neljästä joukkueesta. Samanlaista harvainvaltaa ei ole nähty tällä vuosituhannella. lue lisää

TPS-hyökkääjä toistaiseksi sivussa - sai vamman korkeasta mailasta

LIIGA | 19.1.2018 21:56
Jasper Lindsten on toistaiseksi sivussa peleistä ylävartalovamman takia. lue lisää

Perrin: "Löysin kodin, vaikka olen kaukana kotoa"

LIIGA | 29.12.2017 6:30
Ulkomaalaispelaajien kaikkien aikojen piste-ennätyksen rikkonut Eric Perrin kokee olevansa yksi suomalaisista, vaikka ennätyksen titteli toisin sanookin. Yksi uran suurimmista vaikuttajista oli Jari Korpisalo. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

KärpätTappara
"Kärpät pokkaa mestaruuden"
Molemmilta joukkueilta löytyy vielä ammentamatonta potentiaalia erityisesti hyökkäyssuuntaan. Tapparalla tätä on hieman enemmän, mutta Kärppien suoritustaso on tasaisempi. Vahva menestys kotiotteluissa tämänkin vuoden pudotuspeleissä puoltaa Kärppien voittoa. Kärpiltä onkin lupa odottaa paluuta aktiivisempaan ilmeeseen, mikä iskee kirvesrinnat niin ahtaalle, ettei ottelusarjan jatkaminen onnistu.
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2

Luetuimmat

Jasper Lindsten

TPS #67 L h
s. 1994 Salo
177CM / 66KG
SOPIMUS: 2018