Tehot löytänyt Niku: "Olisi pitänyt leikata takapiiska aiemmin"

LIIGA / Haastattelu
Niku ennen saksien kohtaamista.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Alkukaudesta JYPistä jo kertaalleen pudonnut Sami Niku kävi juhlimassa maailmanmestaruutta ja palasi jälleen JYPin puolustajakuusikkoon. Kultajuhlien jälkeen Niku on kuulunut avainpuolustajiin.

JYP sinetöi tuplapeliherruutensa lauantaina voitolla KalPasta. Reiluun viikkoon hurrikaaniryhmä kohtasi kahteen kertaan niin Sportin, Kärpät kuin KalPan. Nämä kuusi peliä lihottivat jyväskyläläisten pistepussia 13:lla pisteellä.

Välillä hieman suuremmassa ja välillä hieman pienemmässä roolissa pisteiden napsimisessa on ollut Sami Niku. Perjantaina Kuopiossa Niku iski yhden maalin, mutta tällä kertaa tehopisteet karttoivat nuorukaista.

− Oli melko samanlainen kohtaaminen kuin eilen Kuopiossa. Tällä kertaa peli kääntyi meille, puolustaja summasi.

− Tiesimme, että päätöserässä meidän ei tarvinnut muuttaa mitään riittävän maalin saamiseksi. Paikkoja tuli, minkä vuoksi tiesimme maalinkin olevan tuloillaan.

Vaikka JYPin otteluruuhka on ollut kova, energiaa riitti myös lauantaina. Leveän ringin ansiosta pelaajien kierrätykseen on ollut mahdollisuuksia, mutta luonnollisesti osa pelaajista on joutunut pelaamaan kaikki ottelut.

Erityisesti erinomaisena vastustajan paineen purkajana tunnettu Niku oli elementissään myös tällä kertaa. Peliruuhka ei 19-vuotiaan tulokkaan mieltä painanut.

− Energiaa riitti hyvin. Ei se tuottanut ongelmia.

Poppakonsteja huonekaverin kanssa

Ennen nuorten kisoja Nikulla oli pienoisia ongelmia itseluottamuksen ja puolustusvastuun muistamisen kanssa. Kisojen aikana hän pääsi kuitenkin toteuttamaan itseään, eikä itseluottamuksen löytämisessä mestaruuden merkitystäkään voi vähätellä.

Viime viikonloppuna Niku pamautti uran ensimmäisen Liiga-maalinsa Sportia vastaan. Lauantaina tehoiluvuoron sai Niko Mikkola, joka on tunnettu enemmän oman pään osaamisestaan. Mikkolan maali oli komea yksilösuoritus. 19-vuotias puolustaja katkaisi syötön, uitti litran vettä Mikko Luoman korvaan ja laukoi kiekon vastustamattomasti maalin takanurkkaan.

Olitte puolustajaparina nuorten kisoissa ja nyt tehoja alkanut löytyä. Millaisia taikaliemiä siellä keiteltiin?

− Olimme huonekavereita kisojen ajan ja siellä kerkesi kehitellä kaikenlaista, Niku naurahti.

Niku tunnettiin aiemmin varsin komeasta hiuskuontalostaan. Nuorukainen teki lupauksen, että maailmanmestaruuden tullessa myös takapiiska saa luvan lähteä.

Kun mestaruus sitten tuli, myös hiusmuotia sai muokkailla uuteen uskoon. Tuon jälkeen Niku onkin iskenyt molemmat osumansa tähänastisella Liiga-uralla.

Kun asia otetaan esille, Niku ei taaskaan pysty pidättelemään nauruaan.

− On sitä tullut mietittyä, että olisi pitänyt leikata se varmaan jo aiemmin.

» Lähetä palautetta toimitukselle