Tehopakki Näppilän kovan kunnon askelmerkit on hiottu jo lapsuudessa

LIIGA / Haastattelu
Jarkko Näppilällä oli syytä tuuletella.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Jarkko Näppilä oli yksi Ilveksen tehomiehistä tamperelaisten haettua vakuuttavan vierasvoiton HPK:sta.

HPK:n ja Ilveksen välinen ottelu eteni tasaisesti kolmanteen erään asti, kunnes vierasjoukkue sai yliotteen. Ilves paineli lopulta vakuuttavaan 5-1-voittoon.

− Pelasimme kärsivällisesti ja nousujohteisesti. Tärkeät ensimmäiset kolme pistettä meille, Ilves-pakki Jarkko Näppilä kertasi.

"Vaihtoaitiossa kyllä "myllyttivät" sitä hattutemppua"

Myös puolustajan henkilökohtainen pistetili karttui kolmella pisteellä. Näppilä iski joukkueensa kaksi ensimmäistä maalia ja syötti kolmannen. Puolustajalla oli mahdollisuus avata maalitilinsä jo edellisessä ottelussa Tapparaa vastaan, mutta hanat aukesivat vasta nyt.

− Tapparaa vastaan pääsin ampumaan rankkarinkin ja oli muutenkin parempia paikkoja. Nyt ammuin ylivoimalla paljon ja sattui onnistumaan.

− Kyllähän ne tehopisteet rehellisesti sanottuna lämmittävät mieltä.

Voittomaaliksi jäänyt 2−1-osuma oli komea yksilösuoritus. Näppilä sai kiekon viivaan, harhautti vastaan höntyilleen Nicolas Ritzin ja täräytti kiekon vastustamattomasti Juuse Saroksen vartioiman maalin yläkulmaan.

Ilves pelasi kolmannessa erässä myös kahden miehen ylivoimaa. Maalipaikka pelattiin Tapio Laaksolle, joten hattutemppu jäi Näppilältä tekemättä joukkuetovereiden antamasta paineesta huolimatta.

− Vaihtoaitiossa kyllä "myllyttivät" sitä hattutemppua paljon, mutta ei sitä ylivoimaa voi niin pelata.

Kolmannessa erässä HPK jäi hyvin luistelleen Ilveksen jalkoihin. Tampereella kuntoa kohotetaan legendaarisissa Pispalan portaissa. Yli kolmensadan portaan "kuntokeidas" on Näppilällekin varsin tuttu paikka.

− Vanhemmat asuvat edelleen 50 metrin päässä portaiden yläpäästä. Ovat tutut portaat, kun koko lapsuuteni olen siellä viettänyt. Askelmerkit ovat kyllä hyvin kohdallaan.

Kovakuntoisen Näppilän mukaan hyvä fysiikka on Ilveksen tavaramerkkejä alkaneella kaudella. Fysiikkavalmentaja Petteri Piironen on hionut pelaajat huippukuntoon.

− Piironen on tehnyt kovaa työtä fysiikkapuolella ja se näkyy meillä tällä kaudella kolmansissa erissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle