Teholaituri Vili Sopanen Pelicansista: "Me ei nöyristellä kenenkään edessä"

LIIGA / Haastattelu
Pelicansin Vili Sopanen valittiin maaliskuun alussa Liigan helmikuun pelaajaksi.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Liehuvasta tukastaan tunnettu Lahden Pelicansin luottopelaaja Vili Sopanen pitää omaa ottelusarjaa KalPaa vastaan ja tulevaa pudotuspelikevättä mielenkiintoisena. Vapaa-ajalta inspiraationsa hakeva hyökkääjä aikoo nauttia kevään peleistä turhia jännittämättä.

Helmikuussa ilmiliekkeihin syttynyt Vili Sopanen teki yhdeksässä ottelussa kuusi maalia ja 12 tehopistettä. Tällä kaudella Sopanen keräsi mojovat 46 (20+26) tehopistettä sijoittuen pelaajien pistepörssissä kuudenneksi.

Hyvästä vireestä ja loistavasta helmikuusta huolimatta Sopanen ei nimeä itseään joukkueensa pudotuspelien kuumimmaksi pelaajaksi.

− Mä veikkaan, että Ben Blood syttyy eniten. Joku taisi mulle sanoakin, että Benillä on eniten pisteitä meidän joukkueesta KalPaa vastaan. "Beni" jatkaa siitä.

Myös viime keväänä Pelicansin vastustajana oli KalPa. Sopasen mukaan tänä vuonna asetelmat ovat aika samanlaiset peleihin lähdettäessä.

− Me lähdetään hiukan altavastaajana tähän hommaan. Vaikka me ollaan tätä viittaa palloteltu edes takaisin tässä, että kuka sen ottaa, kyllä se tilastojen valossa KalPalle menee. KalPalla on enemmän pisteitä runkosarjasta ja vielä keskinäisistä peleistä, Sopanen pohti.

Kuopiolaiset ovat olleet vakuuttavia tällä kaudella, mutta Sopanen uskoo omiensa vahvuuksiin KalPaa vastaan.

− KalPa ei todellakaan ole mikään helppo vastus vaan päinvastoin: nopea joukkue, joka pelaa aktiivisesti omaa peliä. Tulee olemaan meille kova homma.

− Meidän vahvuus on, ettei me suostuta häviämään kenellekään, siitä me saadaan se voima. Me ei nöyristellä kenenkään edessä eikä pelätä ketään. Vaikea voittaa vastustaja, joka ei suostu häviämään, Sopanen totesi suorasukaisesti.

Luottavaisesti omasta joukkueestaan puhuva Sopanen ei kuitenkaan mielellään lähtenyt veikkaamaan kärkikolmikkoa.

− Pitäisi katsoa ensin miten menee meidän voittaessa, ettei mene päällekkäin joukkueita, jotka ei edes pysty olemaan siellä kolmen joukossa. Mutta sanomatta oikeaa järjestystä, kyllä mä näkisin, että Tappara, JYP ja me.

Myös Sopanen osallistui Liigan yleisötapahtumaan sunnuntaina Helsingin Jääpuistossa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Inspiraatio löytyy musiikista, kirjoista ja kotoa

Pudotuspelien ollessa jo aivan näpeillä valmistautuminen on jo tehty, eikä enää ole syytä yrittää hakea mitään erityistä valmistautumiskeinoa.

− Jos ei tässä vaiheessa kautta ole kunnossa, niin on vähän liian myöhäistä alkaa reenata.

Sopanen kertoo pudotuspelien olevan itselleen helppoja pelejä valmistautua. Hänen ei tarvitse paljon keskittyä asiaan, vaan keho ja mieli osaa valmistautua itsestään.

− Kyllä sen tietää, kun kiekko tuolla tipahtaa jäähän, että on valmis. Eikä tarvitse enää jännittää mitään vaan voi nautiskella ja antaa mennä.

Sopasella on jo kokemusta enemmän jääkiekon parista, mutta mitkä pudotuspelit ovat jääneet eniten mieleen?

− Kyllä se on pakko sanoa tähän 2012, kun mentiin fiinaaliin, mutta hävittiin sitten. Se oli silti hieno kevät, kruunu jäi vain puuttumaan. Ei me oltu ennen päästy finaaliin, eikä senkään jälkeen. Se on jäänyt positiivisena mieleen. Ja nyt tottakai tavoitteena mennä päätyyn asti.

Keskustelun kääntyessä muuhun kuin jääkiekkoon, kuten vapaa-ajan intohimoihin sekä inspiraation lähteisiin nousi miehen suupielet leveään hymyyn.

− Inspiraatio löytyy milloin mistäkin, Sopanen naurahti.

− Joskus se löytyy musiikista ja joskus jostain kirjasta. Mitä mieli milloinkin kaipaa. Välillä pitää löytää joitain keinoja, miten pääsee irti arjesta.

Sopasen musiikkimaku on laidasta laitaan, ja kirjoissakin vaihtelee sen mukaan, mikä sattuu milloinkin tuntumaan mielenkiintoiselta. Arjen inspiraatio löytyy kotoa perheestä.

− Tietenkin nyt, kun on tullut perhe-elämä ja on kohta puolitoistavuotias poika, niin sieltäkin saa inspiraatioita. Eikä ole liikaa vapaa-aikaa, että tarvitsisi miettiä mitä sitä tekisi, Sopanen totesi hyväntuulisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle