Teemu Ramstedt: "Pöndellehän tässä joutuu joka tapauksessa lähtemään"

LIIGA / Haastattelu
Ramstedt syötteli JYPin pronssiotteluun maanantaina.
HIFK nappasi välieräsarjan neljännen voittonsa maanantaina Hippoksella. Finaalipelit perjantaina aloittavan joukkueen kiistaton ykköstykki Teemu Ramstedt syötti kuudennessa välieräottelussa tehot 0+4 nousten pudotuspelien pistepörssin kärkeen.

HIFK voitti JYPin maanantaina lukemin 4−0. Helsinkiläisjoukkueen kultakypärä Teemu Ramstedt oli mukana jokaisessa joukkueensa maalissa. Ramstedt oli ottelun jälkeen kuumaa kamaa toimittajien keskuudessa.

Ramstedt kiilasi neljän tehopisteensä myötä Liigan pudotuspelien pistepörssissa jaetulle ykkössijalle Kärppien Sebastian Ahon kanssa. Hyökkääjä ei pitänyt pisteistään meteliä vaan jakoi kunniaa joukkuetovereilleen.

− On niitä syöttöjä tuossa aiemminkin heitelty, mutta eivät ole kaverit osuneet. Tänään sitten osuivat. On hieno juttu, että jätkät laittaa kiekkoa sisään, Ramstedt aloitti.

− Mutta pääasia on, että lopputulos on hyvä ja olemme siellä missä haluammekin olla, hyökkääjä jatkoi.

HIFK kaatoi hurrikaanilauman kuudessa ottelussa voitoin 4−2. Välieräsarja oli kokonaisuudessaan tasainen, mutta pelien sisällä vaihtelua oli paljonkin.

− Momentum heilahteli ihan laidasta laitaan välillä. Se oli sellainen mikä yllätti. Ajattelin etukäteen, että peli olisi tasaisempaa puurtamista koko ajan, mutta välillä toinen oli selkeästi niskan päällä ja sitten taas toinen, Ramstedt kertasi sarjaa.

− Vaikka ottelusarja kauttaaltaan oli tasainen, niin tuli sellaisia ihmeellisiä heilahduksia, mitä ei yleensä näissä peleissä tule. Se oli yllättävää.

Liigan finaalisarja alkaa perjantaina ja HIFK saa finaaleissa vastaansa joko hallitsevan mestarin Kärpät tai kolme peräkkäistä kautta hopealle jääneen Tapparan. Joukkueensa kultakypärää kantavan Ramstedtin mielestä helsinkiläisjoukkueen pudotuspelikevät on ollut nousujohteinen.

− Tietysti tässä välieräsarjassa oli sellaisia hetkiä ettemme olleet parhaimmillamme, mutta mielestäni paransimme Pelicans-sarjasta ja se on hyvä suunta. Nyt kun vielä pystymme ottamaan sen yhden stepin viimeiseen finaalisarjaan, niin hyvä tulee, hyökkääjä kommentoi.

− Kun saamme huonot hetket pois, niin olemme silloin jo paljon vahvempia. Tavallaan kun olemme vielä kärsivällisempiä sen 60 minuuttia ja heti alusta saakka hyvin pelissä mukana, niin se on varmaankin se avain.

Tappara ja Kärpät ratkovat toisen finaalisarjaan menijän tiistaina seitsemännessä kohtaamisessa Oulussa. Ramstedtille ei ole suurempaa merkitystä kumpi joukkueista vastaan asettuu.

− Ei ole kyllä toivefinaalivastustajaa. Pöndellehän tässä joutuu joka tapauksessa lähtemään, että sillä tavalla ei ole väliä kumpi tulee. Toiseen menemme ilmeisesti koneella ja toiseen sitten bussilla, että sen verran on väliä. Stadissa aloitetaan sarja ja se on tässä pääasia, illan tehohyökkääjä päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle