Teemu Mielonen on tyytyväinen alkukauteensa

MESTIS / Haastattelu
Teemu Mielonen pelaa ensimmäistä kauttaan Mestiksessä.
Kuva © Timo Savela
Kiekko-Vantaan hyökkääjä Teemu Mielosen kausi on alkanut kaksijakoisesti. 19-vuotias Santahaminassa asepalveluksessa tällä hetkellä palveleva nuorukainen on kuitenkin löytämässä hyvän pelivireen alkavaan Mestis-kauteen.

Viime kaudella Teemu Mielonen tahkosi Kiekko-Vantaan A-junioreissa 31 ottelussa tehopisteitä 33 (14+19). Mielonen on tällä hetkellä Helsingissä suorittamassa asepalvelustaan, mutta hän toivoo, että kotiutuisi jouluksi kotiin. Nuorukainen summaa alkaneen kauden kaksijakoiseksi.

− On ollut hyviä ja huonompia pelejä. Ottelut ovat olleet hyviä. Olen saanut pelata erilaisia joukkueita vastaan ja samalla kehittänyt omaa peliä sitä kautta.

Mielonen toteaa, että on tyytyväinen tekemiinsä tehoihin harjoitusotteluissa. Mies on saanut arvokasta kokemusta ylivoimapelissä.

− Suurin osa pisteistä on tullut ylivoimapelistä. Hyvissä kentällisissä pelatessa pitääkin tulla onnistumisia, Mielonen kertoo.

Mielosen rooliin kuuluu antaa kaikkensa jokaisessa pelissä ja luoda muille maalipaikkoja.

− Koetan tehdä niin paljon joukkueen hyväksi kuin on mahdollista.

Lisää voimaa tehdä likaista työtä

Lohipaitojen hyökkääjä on kiitollinen Puolustusvoimille, että on päässyt paikalle harjoituksiin. Tämän hetkinen TJ on 115, joten jonkin aikaa mies vielä matkustaa Santahaminan ja Tikkurilan välillä. Miesten Mestis-pelit ovat kaukana junioreiden peleistä.

− Miesten tasolla pitää olla voimaa. Pitää jaksaa vääntää kulmissa vanhempia ja vahvempia vastaan. Pitää treenata paljon voimaominaisuuksia, Mielonen sanoo.

− Sitä kautta luistelukin parantuu. Jalkanopeutta ja vahvuutta tarvitaan kulmiin. Ne ovat päällimmäisinä parannettavissa asioissa.

Mielonen aloitti jääkiekon pelaamisen toisella luokalla ala-asteella ollessaan 9-vuotias. Hän on kokeillut kaikenlaisia lajeja.

− Olen kokeillut jalkapalloa, pesäpalloa, salibandya ja mitä vain. Olen aina viihtynyt kaikenlaisissa mailapeleissä.

Mukavia muistoja

Mielonen on kokenut nuoreksi mieheksi paljon ja myös menestynyt. Hän on saavuttanut B-junioreissa SM-kultaa Jokereissa.

− Se oli elämäni paras kausi. Tietenkin tulee mieleen matka Kanadaan Kiekko-Vantaan kanssa. Kaikki pelimatkat ovat olleet mukavia.

Mielonen toivoo, että voisi pelata sekä ali- että ylivoimalla.

− Harjoitusotteluissa olen pelannut molempia. Toivoisin, että pääsisin pelaamaan mahdollisimman monipuolisesti. Pitää tehdä paljon hommia ja ansaita se pelipaikka. Mitään ei saa ilmaiseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle