Jukka Jalonen vastaili Jatkoajan lukijoiden kysymyksiin.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Te kysyitte, Jukka Jalonen vastaa - "En nyt avaa enempää, menisi kolme päivää!"

Jatkoaika pyysi lukijoitaan lähettämään kysymyksiä Jokereiden lehdistötilaisuuteen. Toimittajamme keräsi eri väyliä pitkin tulleet kysymykset kokoon ja esitti ne päävalmentaja Jukka Jaloselle.

K: Suoraan kysymyksiin: Minkälaisia suunnitelmia teillä on pelitavan suhteen? Onko muita kuin tuo Kanadan työteliäs ja nopea pystysuunnan lätkä?

V: No ei se nyt meidän pelitapa edes ole. Työteliästä sen tietenkin pitää olla, mutta emme me mitään pystysuunnan lätkää edes pelaa. Pelaamme pystyyn, kun se on järkevää, ja emme pelaa, kun se ei ole. Meillä on monipuolisempi pelitapa, ei Kanadakaan pelkästään sellaista pelaa. En nyt kuitenkaan ala avaamaan sitä sen enempää, siihen menisi kolme päivää. 

Joka kaudeksi pitää kuitenkin aina kehittää pelitapaa vähän eteenpäin, ja niin olen tehnyt nytkin. Tietyissä asioissa pitää olla nopeampi, tietyissä fiksumpi. Luistelunopeus ei itsessään auta pelin parantamiseen, mutta olemme me joitain uusia juttuja harjoitelleet.

K: Entäs sentteritilanne? Kerrotko vähän siitä, ja onko sille sektorille tulossa vahvistuksia?

V: Tällä hetkellä meidän sentterimme ovat tässä. Siellä on Peter Reginiä, Brian O'Neilliä, John Normania, Mika Niemeä, Antti Pihlströmiä, Tomi Mäkeä ja nyt loukkaantuneena olevaa Petteri Wirtasta... Siinä ovat sellaiset kaverit, jotka meillä pystyvät keskellä pelaamaan. Osa pelaa sitten välillä laidassa, ja totta kai kauden mittaan voi tulla muutoksia. Emme kuitenkaan tällä hetkellä etsi ketään kissojen ja koirien kanssa. 

K: Minkä verran sinä ja muu valmennusjohto scouttaatte tai tapaatte pelaajia, ennen kuin teette sopimuksen?

V: Se on tapauskohtainen juttu. Välttämättä emme ole kaikkien kanssa tavanneet etukäteen, mutta sitten pitää tietenkin selvittää muuta kautta kaikki mahdollinen: miten hän pelaa, miten hän toimii kentällä, millainen luonne hänellä on ja niin edelleen. Pelaaja itsehän sitä ei osaa kertoa täysin, joten pitää kysellä muilta, esimerkiksi entisiltä pelikavereilta ja valmentajilta. Sikaa säkissä ei kannata ostaa. 

Nettiscouttaustakin tulee harrastettua, jos haluaa jonkinnäköistä videota nähdä. Sen perusteella ei kuitenkaan yhtään pelaajavalintaa tehdä.

K: Mitenkäs Karri Rämön tilanne? Hän oli edellisissä harjoituspeleissä loukkaantumisen vuoksi sivussa.

V: Karri on... no, eilen ja tänään maanantaina hän harjoitteli normaalisti joukkueen kanssa, eli hän alkaa olla kunnossa.

K: Mitä Jokereilta voi odottaa tällä kaudella pelillisesti?

V: Se, mitä itse odotan itseltämme, on että pelaamme yhdessä hyvää lätkää. Yhteistyöjääkiekkoa. Se on meille iso haaste, että opimme hyökkäämään ja puolustamaan yhdessä. Silloin peli on nopeaa ja teemme oikeita ratkaisuja, kun kaikki kentällä ajattelevat samalla tavalla. Sitä haluamme näyttää.

K: Ja lopuksi: onko joukkue tällä hetkellä valmis vai etsittekö vahvistuksia?

V: Tällä hetkellä joukkue on valmis. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

KHL:n suomalaiset vko 37: Voiko Sakari Salminen vielä onnistua KHL:ssä?

KHL | 18.9.2017 18:00
KHL:n oli suomalaisten osalta hieman hiljaisempi viikko ja muun muassa Jarno Koskiranta päätyi katsomaan SKA:n pelejä katsomosta käsin ja Olli Palolan maalittomuus jatkuu yhä. Sarjaan saatiin myös uusi suomalainen tälle kaudelle, kun Jokereissa viime kaudella flopannut Sakari Salminen teki sopimuksen Dynamo Moskovan kanssa. Jatkoajan KHL-toimittajat Sami Salminen ja Ville Korhonen perkaavat kuluneen viiikon tapahtumia. lue lisää

Tommi Kivistö: "Hienoa olla kotona, vaikka jätkiä taisi kyllä jännittää"

KHL | 16.9.2017 19:45
Monta kautta Jokereiden junioreissa ja miesten liigajoukkueessa pelannut Tommi Kivistö vaihtoi Avtomobislistin täksi kaudeksi tuttuun punakeltaiseen logoon. Lauantain Riika-ottelu oli Kivistölle ensimmäinen Helsingin Areenassa yli viiteen vuoteen. lue lisää

Jokerien uusi juuttitähti joukkueensa Tanska-mafiasta - ”Tämä on ainutlaatuista!”

KHL | 16.9.2017 19:37
Jokerit jatkaa kuluvalla kaudellakin vahvassa tanskalaiskomennossa. Kapteeni Peter Regin on ollut kahdella edellisellä kaudella joukkueensa tärkein pelaaja, mutta alkukauden perusteella valta on siirtymässä maamies Nicklas Jensenille. lue lisää

Tulivoimainen Gilroy: "Toivottavasti voin olla avuksi hyökkäyspäässä"

KHL | 23.8.2017 9:00
Jokerit saa takalinjoilleen KHL-tasolla meritoituneen vahvistuksen, kun kokenut puolustaja Matt Gilroy liittyy joukkueeseen. lue lisää

Helsingissä viihtyvä Palola haluaa KHL:stä revanssin

KHL | 23.8.2017 8:27
Olli Palolan edellinen KHL-visiitti ei mennut suunnitelmien mukaan. Kaksinkertainen SM-liigan maalitykki onnistui Vitjazin riveissä tekemään vain yhden maalin, eikä lunastanut vakituista pelipaikkaa kärkikentissä. Nyt mies on uuden KHL-yrityksen edessä, kun hän pukee päälleen Jokereiden paidan. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Tulosvetovihjeet

IlvesHIFK
"Maalinteon kanssa painivien kohtaaminen"
Keskiviikon ainoassa liigakamppailussa kohtaavat alavireisesti kautensa aloittaneet Ilves ja HIFK. Molemmat ovat pystyneet pelaamaan tuloksellisesti tiukkoja kamppailuita, mutta viimeistelyn tehokkuus on kääntänyt pelit vastustajalle. Helsinkiläisryhmän vahvuutena on hyvävireinen maalivahti Atte Engren, joka tuo edun HIFK:lle. Kamppailusta on turha odottaa maali-iloittelua, eikä ratkaisun hakeminen jatkoajaltakaan aivan mahdottomuus olisi.
  • 1
  • 2
  • 2
  • 3

John Norman

Jokerit #37 L kh
s. 1991 Tukholma, SWE
180CM / 80KG
SOPIMUS: 2018