Jukka Jalonen vastaili Jatkoajan lukijoiden kysymyksiin.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Te kysyitte, Jukka Jalonen vastaa - "En nyt avaa enempää, menisi kolme päivää!"

Jatkoaika pyysi lukijoitaan lähettämään kysymyksiä Jokereiden lehdistötilaisuuteen. Toimittajamme keräsi eri väyliä pitkin tulleet kysymykset kokoon ja esitti ne päävalmentaja Jukka Jaloselle.

K: Suoraan kysymyksiin: Minkälaisia suunnitelmia teillä on pelitavan suhteen? Onko muita kuin tuo Kanadan työteliäs ja nopea pystysuunnan lätkä?

V: No ei se nyt meidän pelitapa edes ole. Työteliästä sen tietenkin pitää olla, mutta emme me mitään pystysuunnan lätkää edes pelaa. Pelaamme pystyyn, kun se on järkevää, ja emme pelaa, kun se ei ole. Meillä on monipuolisempi pelitapa, ei Kanadakaan pelkästään sellaista pelaa. En nyt kuitenkaan ala avaamaan sitä sen enempää, siihen menisi kolme päivää. 

Joka kaudeksi pitää kuitenkin aina kehittää pelitapaa vähän eteenpäin, ja niin olen tehnyt nytkin. Tietyissä asioissa pitää olla nopeampi, tietyissä fiksumpi. Luistelunopeus ei itsessään auta pelin parantamiseen, mutta olemme me joitain uusia juttuja harjoitelleet.

K: Entäs sentteritilanne? Kerrotko vähän siitä, ja onko sille sektorille tulossa vahvistuksia?

V: Tällä hetkellä meidän sentterimme ovat tässä. Siellä on Peter Reginiä, Brian O'Neilliä, John Normania, Mika Niemeä, Antti Pihlströmiä, Tomi Mäkeä ja nyt loukkaantuneena olevaa Petteri Wirtasta... Siinä ovat sellaiset kaverit, jotka meillä pystyvät keskellä pelaamaan. Osa pelaa sitten välillä laidassa, ja totta kai kauden mittaan voi tulla muutoksia. Emme kuitenkaan tällä hetkellä etsi ketään kissojen ja koirien kanssa. 

K: Minkä verran sinä ja muu valmennusjohto scouttaatte tai tapaatte pelaajia, ennen kuin teette sopimuksen?

V: Se on tapauskohtainen juttu. Välttämättä emme ole kaikkien kanssa tavanneet etukäteen, mutta sitten pitää tietenkin selvittää muuta kautta kaikki mahdollinen: miten hän pelaa, miten hän toimii kentällä, millainen luonne hänellä on ja niin edelleen. Pelaaja itsehän sitä ei osaa kertoa täysin, joten pitää kysellä muilta, esimerkiksi entisiltä pelikavereilta ja valmentajilta. Sikaa säkissä ei kannata ostaa. 

Nettiscouttaustakin tulee harrastettua, jos haluaa jonkinnäköistä videota nähdä. Sen perusteella ei kuitenkaan yhtään pelaajavalintaa tehdä.

K: Mitenkäs Karri Rämön tilanne? Hän oli edellisissä harjoituspeleissä loukkaantumisen vuoksi sivussa.

V: Karri on... no, eilen ja tänään maanantaina hän harjoitteli normaalisti joukkueen kanssa, eli hän alkaa olla kunnossa.

K: Mitä Jokereilta voi odottaa tällä kaudella pelillisesti?

V: Se, mitä itse odotan itseltämme, on että pelaamme yhdessä hyvää lätkää. Yhteistyöjääkiekkoa. Se on meille iso haaste, että opimme hyökkäämään ja puolustamaan yhdessä. Silloin peli on nopeaa ja teemme oikeita ratkaisuja, kun kaikki kentällä ajattelevat samalla tavalla. Sitä haluamme näyttää.

K: Ja lopuksi: onko joukkue tällä hetkellä valmis vai etsittekö vahvistuksia?

V: Tällä hetkellä joukkue on valmis. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Andersen ensi kertaa kehissä - "Minun pitäisi oppia, miten Jokerit pelaa"

KHL | 17.11.2017 22:33
Niclas Andersen teki ensiesiintymisensä jokeripaidassa perjantai-illan ottelussa Sotšia vastaan. Todella vaikea alkukauden jälkeen ruotsalainen hakee Jokereista uutta alkua sekä kaudelleen että uralleen. Siirtyminen Sveitsistä KHL:ään ei kuitenkaan ole aivan helppoa. lue lisää

Tilastoanalyysi: Lepistö syöttää ja Tolvanen kiittää

KHL | 17.11.2017 10:00
Jokereiden huipputehokas ylivoima ei pysähdy millään. Nuori Eeli Tolvanen tykittää tasaiseen tahtiin tutulta paikaltaan, mutta nuoren hyökkääjän ylivoimamaalien takaa löytyy mielenkiintoinen fakta. lue lisää

Karri Rämö tehnyt voitokkaan paluun - "Paljon on vielä parannettavaa"

KHL | 15.11.2017 22:35
Karri Rämö on tehnyt loukkaantumisensa jälkeen loistavan paluun Jokerien maalille. Omien sanojensa mukaan hän ei kuitenkaan ole vielä lähelläkään omaa parasta tasoaan. lue lisää

Ruotsin maajoukkuepuolustaja Andersen Jokereihin

KHL | 9.11.2017 23:47
Jokerit on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen Sveitsissä alkukauden kiekkoileen puolustaja Niclas Andersenin kanssa. lue lisää

KHL:n suomalaiset vko 44: Alkukauden top 5 suomalaiset onnistujat ja epäonnistujat

KHL | 7.11.2017 9:15
KHL hiljeni viime viikolla ensimmäiselle maajoukkuetauolleen. Vaikka ollaan marraskuun alussa, on runkosarjasta pelattuna jo lähes puolet. Siksi Jatkoajan KHL-toimitus valitseekin alkukauden top-5 topit ja flopit sarjan suomalaisista. Keskiviikkona on vuorossa samainen listaus koko sarjan osalta. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Antti Pihlström

Jokerit #41 L lh
s. 1984 Vantaa
180CM / 82KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: Ei varausta