Jukka Jalonen vastaili Jatkoajan lukijoiden kysymyksiin.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Te kysyitte, Jukka Jalonen vastaa - "En nyt avaa enempää, menisi kolme päivää!"

Jatkoaika pyysi lukijoitaan lähettämään kysymyksiä Jokereiden lehdistötilaisuuteen. Toimittajamme keräsi eri väyliä pitkin tulleet kysymykset kokoon ja esitti ne päävalmentaja Jukka Jaloselle.

K: Suoraan kysymyksiin: Minkälaisia suunnitelmia teillä on pelitavan suhteen? Onko muita kuin tuo Kanadan työteliäs ja nopea pystysuunnan lätkä?

V: No ei se nyt meidän pelitapa edes ole. Työteliästä sen tietenkin pitää olla, mutta emme me mitään pystysuunnan lätkää edes pelaa. Pelaamme pystyyn, kun se on järkevää, ja emme pelaa, kun se ei ole. Meillä on monipuolisempi pelitapa, ei Kanadakaan pelkästään sellaista pelaa. En nyt kuitenkaan ala avaamaan sitä sen enempää, siihen menisi kolme päivää. 

Joka kaudeksi pitää kuitenkin aina kehittää pelitapaa vähän eteenpäin, ja niin olen tehnyt nytkin. Tietyissä asioissa pitää olla nopeampi, tietyissä fiksumpi. Luistelunopeus ei itsessään auta pelin parantamiseen, mutta olemme me joitain uusia juttuja harjoitelleet.

K: Entäs sentteritilanne? Kerrotko vähän siitä, ja onko sille sektorille tulossa vahvistuksia?

V: Tällä hetkellä meidän sentterimme ovat tässä. Siellä on Peter Reginiä, Brian O'Neilliä, John Normania, Mika Niemeä, Antti Pihlströmiä, Tomi Mäkeä ja nyt loukkaantuneena olevaa Petteri Wirtasta... Siinä ovat sellaiset kaverit, jotka meillä pystyvät keskellä pelaamaan. Osa pelaa sitten välillä laidassa, ja totta kai kauden mittaan voi tulla muutoksia. Emme kuitenkaan tällä hetkellä etsi ketään kissojen ja koirien kanssa. 

K: Minkä verran sinä ja muu valmennusjohto scouttaatte tai tapaatte pelaajia, ennen kuin teette sopimuksen?

V: Se on tapauskohtainen juttu. Välttämättä emme ole kaikkien kanssa tavanneet etukäteen, mutta sitten pitää tietenkin selvittää muuta kautta kaikki mahdollinen: miten hän pelaa, miten hän toimii kentällä, millainen luonne hänellä on ja niin edelleen. Pelaaja itsehän sitä ei osaa kertoa täysin, joten pitää kysellä muilta, esimerkiksi entisiltä pelikavereilta ja valmentajilta. Sikaa säkissä ei kannata ostaa. 

Nettiscouttaustakin tulee harrastettua, jos haluaa jonkinnäköistä videota nähdä. Sen perusteella ei kuitenkaan yhtään pelaajavalintaa tehdä.

K: Mitenkäs Karri Rämön tilanne? Hän oli edellisissä harjoituspeleissä loukkaantumisen vuoksi sivussa.

V: Karri on... no, eilen ja tänään maanantaina hän harjoitteli normaalisti joukkueen kanssa, eli hän alkaa olla kunnossa.

K: Mitä Jokereilta voi odottaa tällä kaudella pelillisesti?

V: Se, mitä itse odotan itseltämme, on että pelaamme yhdessä hyvää lätkää. Yhteistyöjääkiekkoa. Se on meille iso haaste, että opimme hyökkäämään ja puolustamaan yhdessä. Silloin peli on nopeaa ja teemme oikeita ratkaisuja, kun kaikki kentällä ajattelevat samalla tavalla. Sitä haluamme näyttää.

K: Ja lopuksi: onko joukkue tällä hetkellä valmis vai etsittekö vahvistuksia?

V: Tällä hetkellä joukkue on valmis. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Epävireisen Tolvasen valinta ei olisi pitänyt olla itsestäänselvyys

MAAJOUKKUE | KHL | 22.1.2018 21:58
Eeli Tolvanen on mukana Leijonien olympiajoukkueessa Etelä-Koreassa. Alkukaudesta kohuttu maalipyssy on kuitenkin hiljentynyt lähes täysin viime aikoina. Miten Tolvasen valinta saattoi silti olla itsestäänselvyys? lue lisää

"Hän on aina siellä, missä tarvitaan" - Tolvanen ja O'Neill jatkoivat siitä, mihin jäivät

KHL | 9.1.2018 21:45
Harvoin on Jokereissa nähty tilannetta, jossa 18-vuotias poika on joukkueen menestyksen kannalta erittäin suuressa roolissa. Eeli Tolvanen on kuitenkin tällaisen aseman otteillaan ansainnut. Jokereiden onneksi Tolvanen on jälleen joukkueen käytettävissä. lue lisää

Tolvanen teki KHL-historiaa - Kuznetsovin 18-vuotiaiden piste-ennätys rikki

KHL | 9.1.2018 19:22
Jokereiden Eeli Tolvanen teki tiistaina kotiottelussa Traktor Tšeljabinskia vastaan uuden 18-vuotiaiden piste-ennätyksen KHL:ssä. lue lisää

"Jännitti ja jopa hermostutti" - Moses on palannut Helsinkiin tekemään maaleja

KHL | 7.1.2018 19:51
Kolme kautta, joista viimeisellä kaudella KHL:n maaliennätys. Steve Moses jätti jokerifaneihin lähtemättömän vaikutuksen. Nyt mies on palannut Helsinkiin ja kuin sovitusti, kekko löysi tiensä maaliin heti ensimmäisessä kotiottelussa. lue lisää

Jokerit taipui Moskovan jättiläisen vieraana

KHL | 3.1.2018 23:10
Helsingin Jokerit koki niukan tappion Moskovassa. Joukkueen ainoasta maalista vastasi kapteeni Peter Regin. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Luetuimmat

Peter Regin

Jokerit #93 L kh
s. 1986 Herning, DNK
187CM / 90KG
SOPIMUS: 2020
VARAUS: 2004 Ottawa Senators 3. kierros #87