Tavoitteena jatkosarja

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Raahe-Kiekko saa tulevalle kaudelle jalkeille vahvistuneen joukkueen Suomi-sarjaan. Myös kapteeni Hannu Härönoja on tyytyväinen siihen, että pelaajarinki on leveämpi eikä viime kautta tarvitse enää muistella.

Raahe-Kiekon kapteeni Hannu Härönoja on hyvillä mielin uuden kauden kynnyksellä. Suomi-sarjan alkuun on aikaa enää muutama päivä ja harjoitusotteluissa joukkueen otteet ovat näyttäneet lupaavilta. Kapteeni kuitenkin varoo menemästä liiaksi asioiden edelle. Tosipelit ovat vasta alkamassa.

- Odottavilla mielin tässä ollaan. Harjoituspelit on menneet ihan OK. Kenelläkään ei kuitenkaan ole vielä olleet lopulliset kokoonpanot kentällä. Varmasti tulee paljon kovempia pelejä sarjan käynnistyessä, Härönoja sanoo. 

Härönoja on ketjuineen ollut harjoituspeleissä tehokkaalla pelipäällä ja itse kapteeni on ollut yksi joukkueen pistenikkareista. Härönojan mielestä hyvin mennyt harjoituskausi antaa hyvät asetelmat sarjaa silmällä pitäen. 

- Hyvät lähtökohdat on sarjaan. Koko joukkue on treenannut kesän hyvin. Ihan hyvältä on peli välillä näyttänyt. Kaikki on säilyneet terveenä ja itselläkin on mennyt ihan hyvin. Ei voi valittaa.

Raahe-Kiekolla on alkulohkossa vain yksi tavoite: paikka kolmen parhaan joukossa. Härönoja allekirjoittaa tämän ja myöntää, että viime kaudesta jäi paljon hampaankoloon. Samanlaista pettymystä ei enää haluta kokea.

- Kyllä meillä hyvät mahdollisuudet on ja paikkaa valtakunnallisessa sarjassa lähdetään tavoittelemaan. Mitään ei kuitenkaan saa ilmaiseksi ja jokainen piste on tärkeä. Viime vuoden joukkue oli erilainen kuin tällä kaudella. Kyllähän se kuitenkin aina motivoi. Tällä kaudella on kovempi nippu kasassa. 

Härönoja nostaa esiin joukkueesta muutaman seuraamisen arvoisen pelaajan. 

- Tumppi (Tuomas Lohtander) tietysti ensimmäisenä. Suomisen Joni on kova pelimies. Pohjalaisen Antilla on kokemusta ja se auttaa paljon. Heikkilän Jarkko on pelannut myös tosi hyvin. Toivottavasti otteet jatkuu samanlaisina Suomi-sarjassa.  Tosi hyvin pelannut nuoreksi kaveriksi, toivottavasti säilyy terveenä, kapteeni kehuu yhtä joukkueen keltanokista.

Raahe-Kiekon valmentajaksi palasi täksi kaudeksi joukkueelle jo ennestään tuttu mies, kun Timo Elfving hyppäsi puikkoihin. Härönoja kiittelee pelaajaringin leveyttä. Viime kausi on jo kaukana takanapäin.

- Onhan siinä ollut eroa viime vuoteen, mutta nyt on isompi rinkikin kasassa joten treenit on senkin puolesta erilaiset. Onhan siinä selvä ero, kun harjoittelee isolla porukalla, jos sitä vertaa viime kauteen kun harjoituksissa saattoi olla vain 10 pelaajaa. Hyvä ettei tarvitse tehdä toistoja monta kertaa putkeen vaan saa levätäkin välillä. kapteeni lopettaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle