Tasausmietteitä, osa 2: Olli Malmivaara ja Joonas Rask

LIIGA / Haastattelu
Joonas Rask ja muu HIFK-hyökkäys jäi nollille kaksi kertaa peräkkäin.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Tammikuun tasauksen kunniaksi Jatkoaika jututti kahta pelaajaa molempien ottelujen jälkeen. Ensimmäisen taiston jälkeen haettiin osa-alueita, joissa onnistuttiin ja epäonnistuttiin. Toisen pelin jälkeen oli aika selvittää, parannettinko ja pidettiinkö taso näillä osa-alueilla.

Ensimmäisen ottelun jälkeen Olli Malmivaara nosti parhaiten onnistuneeksi asiaksi kärsivällisyyden. Joonas Rask ei pystynyt 0−4-tappion jälkeen tuomaan erityisen hyvää HIFK:n pelistä, mutta totesi ensimmäisen erän olleen virheet pois lukien hyvä. Onnistuivatko joukkueet torstain parhaiden osa-alueiden kanssa myös perjantaina?

− Mielestäni kyllä, puolustimme hyvin. Pelattiin fiksusti, tunnistettiin tilanteet paremmin, siirrettiin kiekkoa ulos alueelta, Malmivaara arvioi.

− Olihan siinä paikkoja tehdä maali, kaverin maalivahti veti pidemmän korren tällä kertaa. Sitten ne tekivät yhden siinä erässä ja se riitti voittoon, Rask näki pelin avauserän.

Malmivaara sanoi parannettavaksi kohteeksi karvauspelin, Raskilla oli monipuolisempaa näkemystä parantamisen kohteista.

− Karvauspelissä onnistuimme tänään, siinä saatiin parempi askel vielä eiliseen verrattuna, Malmivaara iloitsi.

− Kyllä me paransimme peliä eilisestä, mutta nolla tehtyä maalia edelleen. Siinä on vaikea voittaa, Rask totesi.

Kumpikaan pelaaja ei halunnut nostaa vastustajan pelaajia erityisesti esille kamppailutilanteista, vaikka Malmivaara jäikin väännössä Mika Partasen kanssa toiseksi. Partanen sai tilanteesta suihkukomennuksen.

− Partasen kanssa siinä vähän väänneettin, ei siinä mitään ihmeellistä ollut.

− Kaikki tulivat kovaa päälle ja kaikkien kanssa joutui kunnolla painimaan, Malmivaara arvioi.

− Katson kuka on vastassa ja yritän pelata jokaista vastaan samalla tavalla, ihan sama kuka siellä on, Rask vähättelee pelaajien eroja.

Ensi vuonna Liigassa on 15 joukkuetta, joten aivan samalla tavalla tammikuun tasausta ei voida pelata. Malmivaaralla ja Raskilla on erilainen näkemys tuplapelien sisällyttämisestä sarjaohjelmaan.

− Tämä oli hyvä lisä erityisesti nyt, kun pelit olivat HIFK:ta vastaan. Virtaa ja sähinää oli näissä pelissä. Miksei tällaisia olisi jatkossakin, Malmivaara toteaa.

− Eiköhän siellä ole viisaammat miehet päättämässä niistä. Minun tehtävänä on pelata jääkiekkoa ja sinun tehtävänä kirjoittaa. Jotkut päättävät miten pelataan, Rask päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle