Tarkki sujautti porilaiset povitaskuunsa

LIIGA / Haastattelu
Iiro Tarkki varmisti loistavalla pelillään Kärpille täyden pistepotin.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Kärppien maalivahti Iiro Tarkki oli voiton takuumies, kun oululaiset hakivat tiukan taistelun jälkeen täyden pistepotin Porista 2−1-lukemin. Ottelun sankari oli ottelun jälkeen hikinen ja tyytyväinen mies.

Litimärkä kädenpuristus antoi hyvän kuvan siitä millaisessa kiekkosateessa Iiro Tarkki oli Porin tiistai-illassa.

Hiki tuli ja kunnolla.

Ässät myllytti jatkuvalla syötöllä laukauksia kohti Tarkin vartioimaa maalia ja 29-vuotias maalivahti sai pistää parastaan, jotta vierailijat pysyivät ottelussa mukana.

− Oli kyllä tiukka matsi. Ässät oli todella hyvä, ja jouduin heti ottelun alusta alkaen tasaisesti torjuntatöihin. Sain alun paineistuksesta huolimatta muutamia hyviä koppeja ja pääsin jatkuvasti paremmin peliin mukaan, Tarkki analysoi.

Ottelun kolmas erä oli jo rauhallisempaa, kun Kärpätkin sai tasaisemmin hyökkäyksiään Ässien päätyyn, eikä vetoja tullut jatkuvalla syötöllä Tarkkia kohti.

Kahteen ensimmäiseen erään torjuntoja kertyi sitten senkin edestä, sillä Tarkki venyi kiekon eteen yhteensä peräti 26 kertaa.

− Kaksi ensimmäistä erää olivat maalivahdin näkökulmasta todella hektisiä. Saimme olla tyytyväisiä, että pääsimme kolmanteen erään tasalukemista, Tarkki mietti.

Tarkki tuntui olevan illan ottelussa aina siellä missä kiekkokin. Muutama tilanne jäi erityisesti myös maalivahdin itsensä mieleen.

− Sain kyllä pari tosi maukasta koppia. Ässät pelasi pariin otteeseen maalin kulmalta keskelle ja sain ne vedot pysäytettyä. Siitä tuli paljon hyvää fiilistä, Tarkki makusteli.

Peli maistui ja koppi tarttui

Kärppien alkukausi ei ollut pelkkää ruusuilla tanssimista ja tappioputkiakin syntyi. Tarkki näki hankaluuksien johtuneen pienistä luonnollisista asioista.

− Treenikautemme oli kyllä hyvä ja mielestäni pelimme oli jo alkukaudesta ihan hyvällä mallilla. Ehkä joukkue vielä hieman etsi itseään, eivätkä kaikki asiat toimineet niin kuin olisi pitänyt.

Nyt tilanne on aivan toinen. Illan voitto oli nimittäin Kärpille jo seitsemäs perättäinen putkeen Liigassa. Liigan lisäksi Kärpät on pelannut viime aikoina voitokkaasti myös CHL:ssä. 

Tarkki tiedosti joukkueensa hyvän nykyvireen, muttei tunnusta ainakaan suoraan, että voittoja mietittäisiin sen enempää.

− Meillä on mennyt nyt mukavasti ja voittoja on kertynyt, mutta voittoputkia ei mietitä. Joukkueessa ei ole niin sanottuja vapaamatkustajia, vaan hommat pelaavat hyvin joukkueen kesken ja peli kulkee.

− Oma pelaamiseni on tuntunut oikeastaan koko kauden ajan erittäin hyvältä ja olen tykännyt pelaamisesta todella paljon, Tarkki kertoili hymy huulillaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle