Tarkki alistaa Blues-hyökkääjiä: "Pitää olla valmiina kaikkeen"

LIIGA / Haastattelu
Tuomas Tarkki nollasi Bluesin.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Tarkin veljeksillä oli tiistaina nollapäivä Jyväskylässä sekä Oulussa. Tuomas Tarkki on pitänyt maalinsa pudotuspeleissä puhtaana 145 minuuttia putkeen. Blues-hyökkääjien psyykkaamisen kohteena oleminen ei kevään miestä hetkauta, sillä keskittymisen tärkeys on hoidettu kuntoon kesäliigassa.

JYP nappasi kotikaukalossaan tylyn esityksen jälkeen jo kolmannen kiinnityksen välieräpaikkaan, kun Espoon Blues kaatui selkein lukemin 4−0. Tiistain ottelu ei ollut maalivahdin näkökulmasta missään nimessä helppo, vaikka Tuomas Tarkki saikin mainiosti apuja JYP-puolustukselta.

− Tänään oli kyllä henkisesti vaikea peli, välillä oli melko vähän hommia. Silloin on hankala pitää itsensä pelissä mukana. Onneksi toisessa erässä sai hyvän tatsin päälle, kun tuli torjuntoja. 

Tarkki on pitänyt maalinsa puhtaana nyt reilut 145 minuuttia putkeen. Kevään pelaajana tunnettu maalivahti on ollut Blues-sarjassa kovan psyykkauksen kohteena. Esimerkiksi Stefano Giliati on ehtinyt sarjan aikana huitomaan Tarkkia mailalla ja myös nyrkillä.

− Ei se ole minua hetkauttanut. Ihan hyvä vaan, jos vähän on nukkunut joissain tilanteissa, se on herättänyt hyvin. Se on selvää, että maalille tullaan tappioasemassa vähän kovempaa, ja toivotaan, että saadaan hankittua sillä itselle ylivoimaa. Yritän vain keskittyä omaan hommaan ja luottaa, että tuomarit tekevät oikeat ratkaisut.

− Koko ajan pitää olla valmiina kaikkeen. On minua aikaisemminkin koetettu häiritä rajumminkin. Jos tulee jotain hässäkkää maalin eteen, lähtee vain tarvittaessa alta pois. Minä hoidan oman hommani, antaa muiden heilua siellä.

Tarkki on jo melko tunnettu kiekkopiireissä siitä, että mies pelaa kauden parhaat ottelunsa keväällä. Hän ei kuitenkaan osaa eritellä syitä, miksi näin on.

− En kyllä osaa sanoa omalta kohdaltani. Samalla tavalla minä näihin valmistaudun kuin runkosarjaankin. Kaikkiin peleihin pitää olla keskittyminen kunnossa. Olen huomannut sen, kun olen muutaman kerran pelannut kesäliigassa höntsypelejä, enkä ole saanut mitään kiinni, Tarkki naurahti.

Paketti kasassa

Hurrikaaninuttujen puolustustyöskentely on mennyt runkosarjaan peilatessa suuria harppauksia eteenpäin. Maalinedustalla ei enää ole jaossa ilmaisia irtokiekkoja, ja koko viisikko sitoutuu mainiosti oman maalin suojeluun.

− Kovaa puolustustyöskentelyä on ollut. Tänäänkin puolustettiin hyvin jäähyttä, viimeisen minuutin kakkonen oli meiltä ainoa jäähy. Ei annettu vastustajalle sitä kautta "momentumia", kiitteli Tarkki.

Jyväskyläläiset ovat yksinkertaistaneet pelaamistaan runkosarjaan verrattuna paljon, eikä joukkue ole menettänyt kiekkoja omassa päässä yhtä rajusti kuin runkosarjassa.

− Pelataan nyt tiiviinä nippuna. Nyt kun saadaan kiekko omiin, apu on koko ajan lähellä. Ei tule vastaavia sivuttaissyöttöjä kentän poikki kuten runkosarjassa. Nyt vastustaja ei pääse parhaille paikoille.

Tarkin veljeksillä oli tiistaina juhlapäivä. Iiro Tarkki pelasi Kärppien riveissä nollapelin, ja Tuomas jatkoi huimaa virettään nollaamalla espoolaiset. Veljekset eivät kuitenkaan pudotuspelien aikana liiemmin kiekosta juttele.

− Ei me mitenkään hirveästi keväällä jutella, ja silloin kun jutellaan, aihe on aina muu kuin jääkiekko. Iiro tekee kyllä hienosti omaa hommaansa siellä, mahtavaa että voittivat tänään, päätti Tarkki.

» Lähetä palautetta toimitukselle