Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Päävalmentaja Lauri Marjamäki kehui nuorta Eeli Tolvasta ja Miro Heiskasta: "He sopivat hyvin tuohon ja tuovat raikkautta tähän arkeen."

Saana Hakala

Tarina rakentuu yhteisten kokemusten myötä - "Tärkeä viikko meille"

Leijonien valmennus tekee pelaajatarkkailua jälleen seuraavan kolmen viikon aikana. Moskovan turnaukseen lähdetään joulukuussa pienin pelaajamuutoksin.

Leijonat aloitti yhteisen tarinansa luomisen Suomen EHT-turnauksessa. Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki korosti koko viikon ajan yhteistä kokemusta ja tarinaa.

– Tärkeintä on, että tarina tulee koko ajan kaikkien korviin. Mitä me teemme, mihin me uskomme ja mistä asioista me puhumme, Marjamäki lataa.

Leijonien pelaajien suorittaminen turnauksessa oli raikasta ja päämäärätietoista. Helmikuussa siintävät olympialaiset sai pelaajat laittamaan itsensä likoon entistä paremmin.

– Pääsimme yllättävän hyvälle tasolle tässä viikon aikana. Se on ollut aistittavissa kesästä lähtien. Pelaajat ovat tosissaan. Visuaalinen ilme kopissa on pelkästään olympiarenkaita täynnä. Jokaisella on vahva halu olla mukana.

Tarinan ja kokemuksien kannalta kolme voittoa kauden ensimmäisessä turnauksessa olivat hyvä piristysruiske.

– Tämä oli tärkeä viikko meille. Tuolla porukalla pystyttiin voittamaan kolme kovaa joukkuetta. Se on tärkeä itseluottamuksen lähde ja osaamisen näytös, Marjamäki sanoo.

– Ennen kaikkea raikas peli-ilme ja intohimo jotka paistoivat joukkueesta läpi, se oli upea nähdä.

Ilmapiiri joukkueessa on Marjamäen mukaan parempi kuin viime kaudella. Valmennus on painottanut henkistä valmennusta. Pelaajille on lähetetty ennen kautta esimerkiksi kyselyjä.

– Henkisen valmennuksen merkitys on siinä, että pelaajat uskaltavat olla ja heillä on turvallista olla. He tulevat erilaisista ympäristöistä, pelitavoista ja johtamiskulttuureista. Siihen nähden omaksuminen oli nopeaa ja se on hyvä meille.

– Tärkeintä, että jokainen voi olla oma itsensä ja tietää, miksi on siellä. Mikä on rooli ja mitä odotetaan? Etukäteiskyselyissä pelaajat aika tarkkaan kertoivat ja antoivat meille työkaluja, että mihin ja miksi he ovat tulossa. Mitä he tuovat ja mitä tarvitsevat valmennukselta onnistuakseen?

Marjamäki toivoo terveyttä 

Helsingin EHT-turnauksessa nähty pelaajisto muodostaa rungon myös olympialaisiin. Isoja muutoksia ei ole luvassa Moskovan turnaukseen, joka pelataan joulukuussa.

– Vaihtamalla ei ruveta vaihtamaan. Tiettyä vaihtuvuutta tulee, mutta kivijalka on nyt vahva, Marjamäki painottaa.

Myös Moskovan turnaukseen on tulossa viisi kentällistä pelaajia. Turnaus tulee olemaan reissaamisen täyteinen, sillä Suomi pelaa ensimmäisen ottelunsa Tsekissä ja matkaa siitä viikonlopuksi Moskovaan.

Marjamäen mukaan valmennus ei keskity turnauksen aikana pelaajatarkkailuun. Se työ tehdään jälleen tulevien viikkojen aikana, kun pelaajat ovat seurajoukkueissaan.

– Olemme ladanneet paljon pelaajaseurantaan. Pelaajatarkkailu pyritään tekemään seurajoukkueissa niin hyvin, että ei tarvitsisi turnauksissa niin paljon katsella sitä.

Olympiajoukkueeseen pyrkivillä pelaajilla on käynnissä kiireinen kausi.

– Terveyttä tässä toivoo kaikille. Tahti on kova. Arki pitää olla aika huippu-urheilijan arkea, jotta palautuu ja pitää hermotuksen ja nopeusominaisuudet kunnossa, Marjamäki muistuttaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

"Pelasivat parhaiden kanssa parhaita vastaan" - Pohjola-leiri kokosi yhteen nuorten parhaimmiston

MAAJOUKKUE | 9.3.2018 11:00
Sunnuntaina päättyneen viisipäiväisen Pohjola-leirin päätteeksi alle 16-vuotiaiden maajoukkueen johtoryhmä valitsi vuonna 2003 syntyneiden jääkiekkoilijoiden parhaimmistosta 44 pelaajaa toukokuussa alkavalle alle 16-vuotiaiden maajoukkueen testileirille. Lopuksi palkittiin parhaat, ja leirin parhaaksi pelaajaksi valittiin Kärppien Viljami Juusola. lue lisää

Miesleijonien pelaaja-arviot: Lepistö puolustuksen kuningas, Tolvanen ja Kontiola pitivät hyökkäystä reppuselässä

MAAJOUKKUE | 28.2.2018 11:03
Mihin katosivat Julius Junttila tai Teemu Hartikainen? Ketkä olivat Suomen joukkueen suurimmat onnistujat? Jatkoaika arvioi jokaisen Leijonat-pelaajan suorituksen olympiaturnauksessa. lue lisää

Venäjän OU rohmusi valintoja miesten turnauksen tähdistöön – Tolvanen ainoa suomalainen

MAAJOUKKUE | 25.2.2018 13:25
Eeli Tolvanen valittiin miesten jääkiekon olympiaturnauksen tähdistökentälliseen ainoana suomalaisena. Venäjän OU:n Ilja Kovaltšuk on turnauksen arvokkain pelaaja. lue lisää

Siskokset päättivät Yhdysvaltain 20 vuoden olympiapiinan

MAAJOUKKUE | 22.2.2018 14:59
Naisten jääkiekossa olympiakulta on viimeiset neljä kertaa mennyt Kanadaan. Lamoureux´n sisarukset pitivät kuitenkin huolta siitä, että tällä kertaa olympiavoittaja oli kuitenkin Yhdysvallat. lue lisää

Marjamäkihän höpöttelee ihan omiaan

MAAJOUKKUE | 22.2.2018 8:05
Nollan tehdyn maalin jälkeen Marjamäki kehui joukkueensa tehokkuuden olympiaturnauksessa. Lisäksi peli on kuulemma hyvillä jäljillä, vaikka kolmeen arvoturnaukseen Suomella on vain yksi voitto jääkiekon suurmaita vastaan. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat