Tappiosta viis? Datsjuk-show ja rankkaritappio toivat Jokereille uutta uskoa – "Voimme voittaa kenet vain"

KHL / Haastattelu
Rasmus Rissanen sai pelin kovimmat aploodit riistettyään kiekon Ilja Kovaltšukilta.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit pelasi kenties jopa kauden parhaan pelinsä, vaikka helsinkiläisjoukkue hävisi Pietarin SKA:lle voittomaalikilpailun jälkeen. Tappiosta huolimatta ilmeet jokerileirissä olivat pelin jälkeen positiiviset.

KHL:ää tällä kauden mielin määrin dominoinut Pietarin SKA:n tähtisikermä pystyi kukistamaan Jokerit vain vaivoin. Vielä ensimmäistä erää tähtipaidat hallitsivat, mutta kaksi viimeistä erää Jokerit paini yllättävän tasapainoisesti.

Jokereiden pirteä ja vahva peliesitys oli joukkueelle jopa pieni yllätys.

- Pelasimme tänään jopa yllättävän hyvin, muutamia pieniä virheitä lukuun ottamatta. Varsinkin siihen kauden ensimmäisen SKA-peliin nähden tämä oli meiltä huomattavasti tasapanoisempi suoritus, Jokereiden puolustaja Rasmus Rissanen arvioi.

SKA on edennyt kuluvalla kaudella voitosta voittoon. Välillä on vaikuttanut siltä, että pietarilaisryhmä on voittanut otteluita jopa leikiten. Varsinkin hyökkäyspäässä pietarilaisjoukkue juhlii aina, kun he saavat liikaa tilaa. Tämän koki torstaina myös jokeripuolustaja Rissanen.

- Totta kai SKA:ta vastaan pelaaminen on hieman erilaista. Hereillä on oltava aivan koko ajan. Tänäänkin heille tuli yksi maali, kun minä hetkeksi nukahdin omalla alueella. Se oli esimerkki siitä, että heitä vastaan ei saisi antaa yhtään mahdollisuutta.

NHL:stä täksi kaudeksi Pietariin siirtynyt Pavel Datsjuk on tuonut joukkueeseen lisää johtajuutta ja kurinalaisuutta. Tälä kaudella myös Ilja Kovaltšuk on keskittynyt aiempaa enemmän pelaamiseen ja tuloksentekoon. Rissanen kiinnitti SKA:n tutkapariin erityistä huomioita.

- Kyllä minä ainakin kiinnitän huomiota siihen, ketä vastustajalla on samaan aikaan kentällä. Sen avulla pystyy hieman reagoimaan ja ennakoimaan tilanteisiin, kun voi arvioida mitä saattaa olla tulossa. Tosin Datsjukia vastaan pelatessa voi tulla jotain, mitä ei voi kukaan ennustaa, Rissanen hymähti.

Kuopiolaislähtöinen Rissanen pelasi Jokereiden ykkösparissa yhdessä Chay Genowayn kanssa. Rissanen sai pelin kovimmat aplodit riistettyään kiekon kotiyleisön ykkösinhokki Kovaltšukilta. Puolustaja myös alusti rauhallisuudellaan ja hyvällä nousullaan Jokereiden 1-1-tasoitusmaalin.

- Siinä maalitilanteessa auttoi, että maltoin pelata tarpeeksi rauhallisesti. Hyvällä jalalla sain nostettua kiekkoa ylöspäin ja pelattua kiekon Mäksälle [Tomi Mäki] vauhtiin. Minun pitäisi pelata useammin samalla tavalla.

Jokereille kuluva kausi on ollut vaikea. Joukkueen pelillinen käyrä osoittaa kuitenkin vihdoin ylöspäin, vaikeuksista huolimatta. Myös tuloksenteko olisi tärkeää, sillä joukkue taistelee paikasta pudotuspeleihin. Tappiosta huolimatta peliesitys SKA:ta vastaan antoi jokerileiriin uutta toivoa.

- Tämä peli antoi meille lisää uskoa. Voimme voittaa kenet vain, jos pelaamme samalla tavalla kuin tänään.

- Edellinen peli SKA:ta vastaan jäi kaivelemaan, jäin itsekin miettimään, että olemmeko näin paljon jäljessä. Tämä ilta todisti, että emme ole, Rissanen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle