Tappiosta jäi Raskille paha maku

LIIGA / Haastattelu
Kahdessa edellisessä ottelussa kolmesti maalinteossa onnistunut Rask jäi Porissa nollille.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Ässät nappasi Porin perjantai-illassa 3−2-voiton HIFK:sta tiukan taistelun jälkeen ja kuittasi täten makeasti edellisen kohtaamisen selvän tappionsa. Vierasjoukkueen Joonas Rask oli tappion jälkeen kriittinen itselleen ja ketjulleen.

HIFK:n ykkösketjussa yhdessä Tomas Zaborskyn ja Corey Elkinsin kanssa pelaava hyökkääjä Joonas Rask on päässyt maajoukkuetauon jälkeen pelaamaan ehjänä. Rask kärsi sormen murtumasta ennen kauden alkua ja tämän lisäksi kauden aikanakin on jo ehtinyt olemaan lisää loukkaantumisia.

Paikkojen ollessa ehjänä on myös peli sujunut. Maajoukkuetauon jälkeiset kaksi peliä tuottivat Raskille hienot tehot 3+1 ja yhteispeli oman ketjun kanssa on sujunut. Ketju sai perjantaina Porissakin tehtailtua yhden maalin, kun Zaborsky vei vierailijat kertaalleen johtoon. Rask oli silti erittäin kriittinen pelisuoritusta kohtaan.

− Paha maku tästä jäi. Ei pitäisi tuolla tavalla sössiä ottelua, kun pääset 2−1-johtoon heti kolmannen erän alussa. Pitäisi käyttää maalipaikat paljon paremmin hyväksi. Ketjullamme ja itselläni oli lukuisia hyviä paikkoja ja kyllä niistä vain pitää pystyä saamaan enemmän tulosta aikaiseksi, Rask manasi.

Bussissa istuminen maistui pitkästä aikaa

Loukkaantumisista ja puhtaasta sattumasta johtuen Rask ei ole tällä kaudella liiemmin HIFK:n bussin penkkiä kuluttanut. Perjantain kohtaaminen Ässiä vastaan oli Raskin ensimmäinen vieraspeli sitten syyskuun 30. päivän.

Bussilla matkaaminen on toki Raskille tuttuakin tutumpaa kauraa viime kaudelta, kun hyökkääjä pelasi AHL:ssä. Bussikyyti kelpasi silti mainiosti.

− Ei ole tosiaan tällä kaudella noita vieraspelejä pahemmin omalla kohdallani ollut. Kärppiä vastaan oli Oulussa peli, mutta sinne lensimme. Espoossa ja Turussa on ollut, mutta muita en nyt ainakaan muista.

− Viime kaudella pelasin Milwaukeessa ja siinä liigassa todellakin matkataan pitkiä matkoja bussissa. Eivät nämä HIFK:n pelireissut ole oikein mitään siihen verrattuna, Rask muisteli.

Illan tappiosta huolimatta Rask sanoi pelaamisen tuntuvan nyt hyvältä, kun loukkaantumiset ovat takanapäin.

− Pelaamaan pääseminen on totta kai mukavaa. Kyllähän sitä paljon mieluummin pelaa kuin tuolla katsomossa istuu, Rask totesi lyhyesti ennen kuin suuntasi kohti pukukoppia.

Ja bussimatkaa kohti Helsinkiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle