Tapparan yleisömäärässä pohjanoteeraus: "Täytyy hintojen laskemisesta keskustella"

LIIGA / Haastattelu
Hakametsä vetää melkein 8 000 katsojaa.
Kuva © Jarno Hietanen
Tapparan kalliit pääsyliput välierissä puhuttivat ennen sarja-avausta. Toimitusjohtaja Mikko Leinonen kohautteli hartioitaan, kun Hakametsässä kuulutettiin kauden surkein yleisömäärä.

Tappara esitti ensimmäisessä välierässä kauden vakuuttavinta peliään ja ilmoittautui takaisin mestaruustaistoon. Viihdyttävästä kiekkoillasta puuttui vain tunnelma: Hakametsän yleisömäärä oli lähes säälittävä 4 078.

Koko kauden huonoin katsojasaldo johtunee kireästä hintapolitiikasta. Paikka seisomakatsomoon maksaa välierissä 24,50 euroa, eivätkä opiskelijoiden, varusmiesten ja työttömien alennukset ole voimassa.

Tapparan taustayhtiön Tamhockey Oy:n toimitusjohtaja Mikko Leinonen puolusti valintoja viime kauden kokemusten perusteella.

− Meillä on samat hinnat kuin viime vuonna. Ei olla yhtään nostettu hintoja. Lehdissä on kirjoitettu väärin.

− Ei me tiedetä, miten nämä menee. Viime vuonna oli viisituhattaseitsemänsataa muistaakseni, vaikea on tietää ennakkoon, mitä tapahtuu. Tehtiin Pelicans-peleistä ihan hyvä potti rahaa, toimitusjohtaja levitteli käsiään.

Hakametsän vierasjoukkueen puoleinen pääty ammotti lähes tyhjänä, ja alimmat rivit jäivät täyttämättä läpi hallin. Täyteen hallia ei saada näillä näkymin edes viikonloppuna, mikä johti ottelun jälkeen kysymykseen hintojen keventämisestä.

− Totta kai olen pettynyt, vitosella olisi toivonut alkavan. Tässä täytyy Liigan kanssa hintojen laskemisesta keskustella, tämä on Liigan pottiin menevä raha. Näitä hintoja on Liigalle viime vuonna jo esitetty, niillä mennään varmaan toistaiseksi, Leinonen sanoi.

Missä ihmiset oikein ovat?

− Tämä oli ensimmäinen peli. Paras seitsemästä kyseessä, ei ole helpoin paikka katsojallekaan. Varmasti on myyty Ruutu-korttejakin ja muuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle