Tapparan voittomaalin viimeistellyt Teemu Aalto - "Ihan perussettiä"

LIIGA / Haastattelu
Teemu Aalto oli Tapparan sankari.
Kuva © Jarno Hietanen
Oulussa nähtiin finaalisarjan arvoinen avauspeli, kun Kärpät ja Tappara tappelivat ensimmäisestä kiinnityksestä Suomen mestaruuteen. Lopulta vieraiden sankariksi nousi jatkoaikamaalin iskenyt Teemu Aalto.

Myös aikanaan Kärppiä edustanut Teemu Aalto paketoi ensimmäisen finaaliottelun jo reilun minuutin pelin jälkeen jatkoerässä. Stephen Dixonin syötön maaliin laukonut puolustaja oli luonnollisesti tyytyväinen ottelun jälkeen.

− Dixon antoi viivaan hyvin kiekon, eikä siinä oikein muuta voinut kuin laukoa. En nähnyt yhtään, menikö se suoraan. Saattoi ottaa kimmokkeen jostakin.

Kovan laukauksen omaava Aalto vietti keskiviikkona kahden pisteen iltaa. Puolustajan nimiin kirjattiin myös ykkössyöttö Tapparan avausmaaliin, joka pomppi sisään Josh Greenin jalan kautta.

− Ihan perussettiä tämä oli. Paikan tullen ammutaan ja paikan tullen syötetään. Pitää osata lukea tilanne oikein, Aalto vähätteli panostaan.

Välierissä Tappara kohtasi Rauman Lukon. Välierävastustaja eroaa paljon Tapparan finaalivastustajasta Kärpistä.

− Tähän sarjaan pitää päästä nyt nopeasti kiinni, vaikka välissä ei ollut kuin päivä. Kärpät tykkää pitää paljon kiekkoa ja se pelaa paljon kiekon kanssa. Siihen meidän täytyy vain sopeutua.

Tapparalla on nyt ensimmäinen kiinnitys mestaruuteen. Sarja jatkuu perjantaina Tampereella. Tuohon otteluun Aallolla on jo selvät sävelet siihen, miten Tappara nappaa myös toisen kiinnityksen itselleen.

− Kärsivällisyys, sehän näissä peleissä on tärkeintä. Meidän pitää puolustaa hyvin ja hyökätä hyvin. Ottaa vastustajan paikat pois huolellisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle