Tapparan pikamaalin arkkitehti Lajunen: "Aivan spesiaali sarja"

LIIGA / Haastattelu
Jani Lajunen oli ottelun jälkeen tyytyväinen mies.
Kuva © Jarno Hietanen

Yksi ottelun ratkaisijoista oli tuttuun tapaan Tapparan ykkösketjua johtanut Jani Lajunen. Keskushyökkääjä kunnostautui hyvän yleispelin lisäksi myös maalinteossa, kun ohjasi voittomaaliksi jääneen 1−0-osuman vain 22 sekunnin pelin jälkeen.

− Iso maali tuli siinä heti alkuun, se varmaan vapautti meitäkin ja pian saimme sitten toisen. Oli kyllä hyvä alku meiltä, kertasi Lajunen.

Tilanteisiin kovaa menevä Lajunen ohjasi Valtteri Kemiläisen viivalaukauksen sisään maalin edestä. Sarjan aikana ajoittain vaikeuksissa Ilveksen tiiviin puolustuksen kanssa ollut Tappara käänsi sarjan lopulta itselleen yksinkertaisesin konstein.

− Monta maalia, suurin osa tuli maalin edestä. Kyllä me siitä puhuimme, että pitäisi saada miestä maalille ja toimitettua kiekkoa sinne. Teimmekin sitten paljon maaleja juuri siitä.

Koko Tampere lähikuntineen on elänyt parin viikon ajan lähes ennenkuulumatonta kiekkohuumaa kaupungin molempien kiekkoylpeyksien iskiessä yhteen. Turuilla ja toreilla on ollut vain yksi puheenaihe: Tappara-Ilves-puolivälieräsarja.

− Olihan tämä aivan spesiaali sarja. Paikalliskamppailu, koko kaupunki vähän jännittää. Varmaan pelaajatkin välillä vähän jännittävät. Oli hieno sarja, kuvasti koko meidän kauttamme, miten olemme pelanneet Ilvestä vastaan. Oli tasaisia vääntöjä, Lajunen hymyili.

− Ilves pelasi hienosti kaikki pelit, ei antanut yhtään helppoa meille, täytyy nostaa hattua.

Sarjaa leimasi fyysinen, mutta hyvin rehtihenkinen ote ottelusta toiseen. Ylilyönneiltä kuitenkin vältyttiin.

− Aika vaikeaa suhteuttaa, kun sarjat ovat erilaisia. Aina näissä pelataan kovaa, joten ei tämä siinä eronnut muistakaan.

Mediassa ottelusarjasta odotettiin Tapparalle selkeää voittoa, mutta lopulta todellisuus oli kaikkea muuta. Perjantain ottelussa Ilves oli maalin päässä kauden suurimmasta yllätyksestä. Tuolloin Blake Parlett kuitenkin ratkaisi voiton jatkoerässä Tapparalle, ja lauantaina sarja ratkesi sinioransseille.

− Viimeisissä runkosarjapeleissä ei ollut enää kamalasti panosta, joten ehkä siinä vähän meidän pelimme taso laski. Nyt löysimme taas sitä omaa tekemistä. Kiva näitä on pelata, jos ei voita, niin sitten lähtee lomille. Kyllä tykkään, kaikki laitetaan joka ilta likoon ja katsotaan, mihin se riittää, Lajunen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle