Tapparan Mikkola ymmällään: "En tiedä, miksi tuo näyttäisi vaikealta"

LIIGA / Haastattelu
Mikkola jahtasi Jukurien pelaajia herkeämättä.
Kuva © Saana Hakala
Tappara kairasi niukan kotivoiton Jukureista. Niko Mikkola avasi ajatuksiaan Tapparan tämänhetkisestä tilanteesta ja kertoi tunnelmiaan St. Louis Bluesin harjoitusleiristä.

Tappara nitisti mikkeliläisvieraansa lauantai-illan kamppailussa numeroin 2−1. Paikoin sekavasti esiintyneen tamperelaisryhmän puolustajan Niko Mikkolan mielestä viikonlopun tekeminen on ollut kuitenkin nousujohteista.

− Saimme hyvin ladattua tähän otteluun. Eilinen oli kuitenkin pieni pettymys meille. Ihan hyvin saimme kuitenkin maalipaikkoja, analysoi Mikkola.

Tapparan peliä on kritisoitu laajalti niin hallin käytävillä kuin sosiaalisessa mediassakin. Mikkola on kuitenkin luottavaisin mielin kokonaisuuden kehittymisestä.

− En tiedä, miten tuo nyt näyttäisi vaikealta, hämmästeli 21-vuotias pelimies Tapparan otteiden kritisointia.

– Tiedämme, mitä teemme. Kautta on pelattu kuitenkin vasta noin kymmenen peliä, joten ei kai pelin kuulukaan olla valmista.

Mikkola oli poissa Tapparan kokoonpanosta alkukaudella NHL-joukkue St. Louis Bluesin harjoitusleirin vuoksi. Mikkolan mielestä kokemus oli hyvä, vaikka pelipaikkaa ei toistaiseksi irronnutkaan.

− Alkuun tulokasleirillä sain neljä peliä totutella pieneen kaukaloon. Sen jälkeen alkoi varsinainen harjoitusleiri, jolla pääsin myös pelaamaan. Paluusta sinne ei ole ollut puhetta. Keskityn nyt pelaamiseen täällä, Mikkola pohti.

Pois jäähyltä ja kiekkoa maalille

Tapparan peräpää tuikkii täynnä toinen toistaan kirkkaampia puolustajanimiä, Mikkolan ollessa heistä yksi. Työnjako ja roolitus tuntuu olevan sinioransseissa kunnossa.

− Viihdymme ja viihdytämme toisiamme. Kilpailu on kovaa, eikä minuutteja tule ilmaiseksi. Se on meille positiivinen ongelma.

Negatiivisiakin ongelmia Tapparan pelissä Mikkolan mukaan on.

− Täytyy saada toimitettua kiekkoa paremmin maalille. Peliin kuuluvia pieniä virheitä tietenkin tulee myös. Olemme silti oikeilla jäljillä.

Mikkola otti viikon kahdessa ottelussa yhteensä 16 jäähyminuuttia. Lukemaan sisältyy perjantain Pelicans-ottelussa puolustajan saama 2+10-minuuttinen jäähy selästä taklaamisesta.

− Olen ottanut vähän liikaa jäähyjä tällä viikolla. Osa voi olla ollut aiheellisia, osa aiheettomia. Jos olen antanut mahdollisuuden viheltää, tuomarit ovat sitten viheltäneetkin, harmitteli isokokoinen puolustaja.

» Lähetä palautetta toimitukselle