Tapparan Kuusela harmissaan tappiosta: "Virheet maksavat liikaa"

LIIGA / Haastattelu
Kuusela kaipaa lisää pitkiä hyökkäyksiä joukkueeltaan.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Liigan ensimmäinen finaali kääntyi loppuminuuteilla kotijoukkue Kärppien eduksi. Tapparan Kristian Kuuselan tuntemukset taiston tauottua vaihtelivat pettyneen ja toiveikkaan välillä.

Tiistain ottelun ratkaisu nähtiin vasta aivan ottelun loppuminuuteilla. Voittomaalia edelsi Tapparan puolustuksen paha kiekonmenetys keskialueella, josta Kärpät pääsi nopeaan ylivoimahyökkäykseen. Tapparan Kristian Kuusela olikin tilanteesta varsin harmissaan.

− Tällaisissa peleissä ei voi tuon kaltaisilla virheillä antaa vastustajalle tasoitusta, sillä ne maksavat aivan liikaa. Se yksi maali ratkaisi nyt pelin, ja sillä selvä. Ei mikään jossittelu enää auta, kommentoi Kuusela voittomaaliin johtanutta tilannetta.

Ensimmäisestä finaalista muodostui kahden hyvin puolustavan joukkueen välinen vähämaalinen, mutta erittäin laadukas kamppailu.

− Molemmissa päissä on huippumaalivahdit, eikä tässä vaiheessa kautta enää muutenkaan mitään maalijuhlia tule. Ei pelaajien ole helppoa tuon tason maalivahtien taakse maaleja tehdä.

- Tietenkin tappio harmittaa, mutta siitä huolimatta tämä oli meiltä hyvä lähtö tähän sarjaan, kommentoi Kuusela tuntemuksiaan tappion jälkeen.

Kuusela näki, että tiistaina Tappara hallitsi ensimmäistä ja kolmatta erää, kun taas keskimmäinen kolmannes oli Kärppien heiniä.

− En tiedä olimmeko selkeästi parempia niissä kahdessakaan erässä, mutta kyllä me peliä veimme. Maalipaikkojakin meillä oli. Sille, että emme saaneet maaleja, ei ole mitään yksiselitteistä syytä olemassa. Meillä oli hyviä laukauksia ja yritystä maalin edestä, mutta tällä kertaa ei vain osuttu, kommentoi Kuusela ottelun kulkua.

Tapparan tavaramerkiksi on noussut erittäin korkeatasoinen keskialueen puolustus. Siitä ei Jukka Rautakorven suojatit tinkineet myöskään ensimmäisessä finaalissa.

− Se on meidän normaalia peliä, ja kuuluu olennaisena osana pelisysteemiimme. Sen kanssa olemme koko kauden tehneet töitä ja siihen meidän pitää jatkossakin jaksaa uskoa, totesi Kuusela.

Toinen finaali pelataan torstaina Tampereen Hakametsässä. Tappara-hyökkääjä odottaa tiistain kaavan jatkuvan myös torstaina.

− Tietty meidän kotikaukalossa on hieman vähemmän tilaa, ja tilanteet tulevat hieman nopeammin. Uskon kuitenkin, että pelin luonne tulee olemaan samanlaista.

Kuuselan mukaan Tapparan pitää parantaa otteitaan, mutta maailmaa mullistaviin muutoksiin tarvetta ei ole.

− Meidän pitää tulevissa peleissä pystyä vielä enemmän pelaamaan kiekon kanssa Kärppien puolustusalueella, luoda kovempaa painetta sinne, ja sitä kautta väsyttää heidän puolustajiaan, pohti Kuusela.

− Tarvitsemme myös vielä lisää kärsivällisyyttä. Tiedämme tasan tarkkaan miten Kärpät pelaa. Ei tässä mitään taikatemppuja kumpikaan tule tekemään.

» Lähetä palautetta toimitukselle