Tapparan Kuusela ei syytellyt tuomarilinjaa: "Ei kumpikaan joukkue hävinnyt sen takia"

LIIGA / Haastattelu
Kuusela oli Tapparan onnistujia avausfinaalissa.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara joutui taipumaan kotikaukalossaan niukkaan 2−3-tappioon Liigan finaalisarjan avausottelussa KalPaa vastaan. Kirvesrintojen Kristian Kuusela onnistui ottelussa maalinteossa.

Tapparan ja KalPan välinen finaalisarja pyörähti käyntiin vauhdikkaalla ja tasaisella ottelulla. Tehokasta ylivoimaa pelannut KalPa onnistui saalistamaan ensimmäisen kiinnityksen mestaruuteen lukemin 2−3.

— Häviöstä ei ole koskaan kovin hyvät fiilikset. Parannettavaa jäi paljon, mutta uusi peli tulee kohta, harmitteli tamperelaisten Kristian Kuusela.

Runkosarjankin voittanut Tappara lähti sarjaan hienoisena ennakkosuosikkina, ja vierasvoittoa Hakametsästä voidaankin kuvailla ryöstöksi. Kuusela ei ollut yllättynyt KalPan tarjoamasta kovasta vastuksesta.

— Jos finaalissa ollaan, niin ei voi olla yllättynyt. Siellä on kaksi Suomen parasta joukkuetta, vaatimustason on oltava korkealla. Tänään emme pystyneet vastaamaan siihen.

Ikävän sävyn hienolle ottelulle toi tuomarilinjan sekavuus. Ajoittain kaukalossa sai estää ja ronkkia kovastikin, mutta toisinaan pienetkin rikkeet vihellettiin. Erityisesti huomiota herätti ottelun loppuhetkillä nähty tilanne, jossa läpiajoon karkaamassa ollut Henrik Haapala vedettiin nurin keskialueella.

— Ei minulla mitään sanomista, ei kumpikaan joukkue hävinnyt sen takia. Eivät tuomarit koskaan pelejä ratkaise, pelaajat ratkaisevat pelit kentällä, tyytyi Kuusela kommentoimaan tuomarilinjaa.

Tappara viritteli päätöserässä kovaa kiriä, ja tasoitusmaali näyttikin vääjäämättömältä. Kiekkoa ei kuitenkaan Eero Kilpeläisen selän taakse saatu, vaikka Valtteri Kemiläiselle tarjottiin paikkaa rangaistuslaukauksestakin.

Kolmannessa erässä KalPan johdon maalin suuruiseksi kaventaneelle Kuuselalle oma onnistuminen ei suurta riemua tuottanut.

— Kiva saada onnistumisia välillä, mutta se ei riittänyt nyt voittoon.

Seuraava finaaliottelu on vuorossa torstaina, kun karavaani siirtyy Kuopioon. Kuuselan resepti kotiedun takaisinryöstämiseksi oli yksinkertainen.

— Pitää tehdä maali enemmän, kuin kaveri. Ei siinä mitään selittelemistä, pitää pelata paremmin.

» Lähetä palautetta toimitukselle