Tapparan Kristian Kuusela on kerran kääntänyt 3–0-otteluvoitot – "Ei siinä ollut mitään spesiaalia"

LIIGA / Haastattelu
Kristian Kuusela ei ole vielä avannut pistetiliään Kärppiä vastaan.
Kuva © Arno Hämäläinen
Tappara kärsi jälleen karvaan tappion Kärpille lauantaina Oulussa. Kirvesrintojen kultakypärää kantava Kristian Kuusela kuitenkin uskoo joukkueensa mahdollisuuksiin vielä nousta 3−0-tappiosta taisteluun täysillä mukaan.

Vaikka ottelusarjan tilanne näyttää vahvasti kääntyneen Kärpille, niin Tapparan Kristian Kuuselan mielestä joukkue ei ole ahdistettu nurkkaan eikä asiat ole muuttuneet kopissakaan siihen suuntaan - oli alla voitto tai häviö.

− Tuskin tuolla [kopissa] kukaan ajattelee, että ollaan selkä seinää vasten. Me mennään seuraavaan peliin, ja seuraavaan tilanteeseen, ja pelataan taas tarpeeksi hyvin, että voitetaan.

Kuusela oli Espoon Bluesin riveissä keväällä 2012, kun Blues nousi pudotuspeleissä kolmen ottelun tappio-asemasta voittoon KalPasta edeten välieriin. Hyökkääjä ei kuitenkaan koe, että historiallisessa ottelusarjan voitossa olisi tapahtunut jotain erikoista.

− Kaikki mitä silloin tapahtui, niin ei siinä ollut mitään spesiaalia, mutta se antaa uskoa, että semmoisesta paikasta voi nousta ja kaikki on tässä mahdollista.

Kärpät ovat ajaneet Tapparan finaalisarjassa tilanteeseen, jossa tamperelaisilla on maanantaina pakkovoitto edessään, jos he mielivät vielä taistella mestaruudesta. Tamperelaisten tehohyökkääjän luotto omiin ei tästä huolimatta horju.

− En minä muuten tätä tekisi ellen luottaisi meidän joukkueeseen 110-prosenttisesti, Kuusela vakuutti.

Hyökkääjälle itselleen Kärpät on osoittautunut hankalaksi vastustajaksi eikä seinäjokelainen ole onnistunut vielä kerryttämään pudotuspelien pistetiliään (4+7=11) samoin kuin KalPaa ja TPS:a vastaan puoliväli- ja välierissä.

Koko kauden aikanakin Kärppiä vastaan on kertynyt vain yksi syöttöpiste. Kausina 2014–15 ja 2015–16 Kuusela pelasi Kärppiä vastaan Tapparan paidassa yli tehopiste per ottelu -tahdilla. 2014–15 11 ottelua ja 12 pistettä, 2015–16 10 ottelua ja 12 pistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle