Tapparan kapteeni Jukka Peltola: ”Meidän pitää pelata raikasta hyökkäyspeliä”

LIIGA / Haastattelu
Jukka Peltola odottaa tasaista puolivälieräsarjaa.
Kuva © Saana Hakala
Tappara päätti runkosarjansa 10. maaliskuuta Hakametsässä HPK:ta vastaan pelatun ottelun myötä. Voitokkaan ottelun jälkeen Tapparan Jukka Peltola kertoi ajatuksiaan päättyneestä runkosarjasta ja tulevista pudotuspelikoitoksista.

Tappara keräsi päättyneessä runkosarjassa yhteensä 110 pistettä ja päätyi sarjataulukossa sijalle kolme. Hallitsevan mestarin pelaaminen oli runkosarjassa ajoittain ailahtelevaa, mutta kevättä kohden joukkue on petrannut esityksiään.

- Hyvä maku jäi (runkosarjasta). Alku oli haasteellinen ja oli sellaisia pieniä kuoppia, mitä olemme käyneet läpi. Kuitenkin kolmas sija ja aika hyvin keräsimme pisteitä kovalla tahdilla.

- Ei voi olla missään nimessä pettynyt. Ihan hyvät asetelmat pelasimme itsellemme kevättä varten, 12. kauttaan Tapparassa pelaava Jukka Peltola analysoi.

Viime kaudella Tapparan pisin tappiollinen jakso oli ainoastaan kahden ottelun mittainen. Kuluvalla kaudellakaan Tappara ei ole pahimmillaan ollut neljää ottelua pidemmässä tappiputkessa, mutta peliesitykset ovat olleet silti aiempaa ailahtelevampia.

Peltola myöntää, että Tapparalla on ollut erilaisia jaksoja kauden aikana.

- Jääkiekko on välillä vähän erilaista. On meillä sellaisiakin pelejä ollut, kun tuntuu, että kaikki onnistuu. Sitten on ollut sellaisia jaksoja, kun on tuntunut, ettemme ole ehkä olleet ihan samalla sivulla.

- Joka ikisellä joukkueella on kuitenkin ollut sellaista. Näkisin, että alkuun oli ehkä pikkuisen enemmän turbulenssia, mutta sen jälkeen ei ole ollut mitään ihmeellistä.

Värikkään ja vaiheikkaan runkosarjan jälkeen Tappara pääsi reilun viikon mittaiselle pelitauolle. Peltola koki runkosarjan päätyttyä, että tauko on joukkueelle ainoastaan hyvä asia.

- Hyvä asia, että päästään pikkuisen huilaamaan. Saadaan sopivasti vapaata ja vedetään varmaankin keskellä viikkoa aika reippaita treenejä. Päästään vähän luistelemaan ja saadaan jalka raikkaaksi.

Tauko tarjoaa joukkueille aina myös mahdollisuuden pelin kehittämiseen. Peltola nosti esiin yhden selkeän kehityskohdan Tapparan pelaamisessa.

- Erityistilanteet ovat todella tärkeitä keväällä. Se on ihan varma juttu, että niihin ainakin panostetaan.

Virtaa riittää

Peltolalla itsellään on jo nyt takanaan pitkä kausi, sillä 54 runkosarjaottelun lisäksi 30-vuotias hyökkääjä on pelannut kymmenkunta ottelua maajoukkueessa. Lukemaan sisältyvät muun muassa viisi Etelä-Korean olympialaisissa pelattua ottelua.

Tappara-kippari kuitenkin kokee, että energiaa riittää vielä kevään pudotuspelikoitoksiin.

- Jaksaminen on hyvällä mallilla. Tässä kevättä kohti kääntyy vähän sillä tavalla, että mitä lähemmäs päästään maaliskuuta niin aina tuntuu, että se (jaksaminen) vähän paranee.

- Jossain vaiheessa kautta tuntui siltä, että vähän oli ehkä sellainen pelisuma siinä, mutta kevättä kohti jalkakin aina kirkastuu.

Tapparan pudotuspelisavotta käynnistyy puolivälieräsarjalla viime kevään finaalivastustaja KalPaa vastaan. Peltola odottaa tasaista sarjaa.

- Matsit, mitä on väännetty KalPaa vastaan, ovat olleet tasaisia ja tiukkoja vääntöjä. Laadukas joukkue, meidän täytyy olla hereillä. Tämän kauden runkosarjassa on ollut hyviä pelejä sekä meiltä että heiltä.

Edetäkseen välieriin Tapparan täytyy Peltolan mukaan pelata aktiivisesti etenkin hyökkäyspäässä.

- Kyllä meidän täytyy pelata sellaista raikasta hyökkäyspeliä, mitä tässä on ajoittain nähty, että päästään hiillostamaan vastustajan pakkeja. Se on tavallaan se meidän juttu ja siihen pitää pystyä.

» Lähetä palautetta toimitukselle