Tapparan Green: "Raskain työ on vielä edessä"

LIIGA / Haastattelu
Josh Green onnistui jälleen tärkeässä paikassa.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Tappara selviytyi Hakametsän maanantaisesta finaalitrilleristä voittajana ja otti kolmannen kiinnityksen himoitusta Kanada-maljasta. Tiukan taistelun tauottua yksi illan ratkaisijoista, Josh Green, kertoi ajatuksiaan illan ottelusta ja tulevasta.

Tappara ja Kärpät tarjosivat jälleen huikeaa kiekkoviihdettä koko rahan edestä, kun Hakametsässä pelatussa neljännessä finaalissa edettiin aina jatkoerään asti. Tapparan toisen maalin viimeistellyt Josh Green totesi joukkueen antaneen jäälle kaikkensa.

- Tunteellinen peli, jätimme jäälle kaiken mitä löytyi ja yritimme tehdä töitä niin kovasti kuin pystymme. Tämä on rankkaa meille vanhemmille kavereille kun on vanhat jalatkin... Yritän vain tehdä mitä osaan ja rehkiä mahdollisimman kovasti joukkueen eteen. Huomenna keskitymme ja valmistaudumme tiukkaan viidenteen peliin. 

Jälleen huikean kevään pelannut tamperelaisjoukkue on nyt voiton päässä mestaruudesta. Myös Green tietää, että sen ratkaisevan nejännen voiton saavuttaminen on kovan työn takana.

Olemme nyt hyvässä asemassa, kun johdamme sarjaa 3-1, mutta raskain työ on vielä edessä. Neljäs voitto on kaikkein hankalin saavuttaa, sillä sitä se on aina. He (Kärpät) pääsevät omaan kaukaloonsa ja omien faniensa eteen. Meidän täytyy varmistaa että olemme henkisesti latautuneita, mutta lataus ei saa kuitenkaan mennä yli.

- Uskon, että meillä on pukukopissa tarvittava määrä johtajuutta, jotta kaikki pysyvät rauhallisina. Se tulee olemaan tiukkaa, mutta olemme valmiita, ennakoi Green keskiviikon viidettä finaalia.

"Joka ilta on eri sankarit"

Josh Green saapui Tampereelle lokakuussa, ja runkosarjan lopussa jatkuvasti profiiliaan nostanut mies olikin jo Tapparan tärkeimpiä pelaajia. Kokenut kanadalainen on todellakin täyttänyt vahvistuksen kriteerit, ja myös pudotuspeleissa mies on johtanut joukkuettaan eturivistä. Neljännen finaalin jälkeen Green kehaisi myös muita Tapparan ulkomaalaisia.

- On tärkeää, että joukkueessa kaikki tuovat oman panoksensa. Joka ilta on eri sankarit. Tomas (Plihal) oli tänään loistava, hän voitti tärkeän aloituksen ja teki lopussa huikean maalin. Hidastuksesta oli vaikea nähdä onko kiekko sisällä, mutta olin näkevinäni että kiekko tipahti juuri maaliviivan yli. 

- Nick (Bailen) oli jälleen oma itsensä b-pisteen kaarella ja laukoi kiekkoja maalille. Hän teki myös ison maalin, jolla pääsimme takaisin peliin. Meille on tärkeää, että olemme osa tätä joukkuetta. Suomalaiset ovat loistavia tässä joukkueessa, ja me ulkomaalaiset haluamme myös kantaa vastuumme.

Oman roolinsa osalta tärkeintä sentteri totesi olevan johtajuuden tuominen sekä jäälle että pukukoppiin. 

- Yritän johtaa esimerkilläni ja tehdä kovasti töitä jäällä joka ilta. Yritän vain tehdä oikeita asioita, ja tarvittaessa pidän myös ääntä kopissa. Minun tehtäväni on pitää jätkät keskittyneinä ja rauhallisina. Meillä on ollut hankaluuksia pelatessamme johtoasemassa, etenkin kolmansissa erissä, ja vaikuttaisikin siltä, että teemme homman itse itsellemme vaikeaksi.

- Mutta me opimme ja kehitymme koko ajan, toivottavasti jatkamme oppimista myös viidennessä ottelussa jo hoidamme homman kotiin, totesi itsevarmuutta uhkunut Josh Green.

» Lähetä palautetta toimitukselle