Repo kartutti pistetiliään syöttöpisteellä.

Saana Hakala

Tappara iloitteli, Repo kaipailee maaleja: "Katsotaan, heiluvatko ollenkaan"

Sebastian Repo kaipaili Tapparan murskavoitosta huolimatta pikaisesti myös henkilökohtaisia onnistumisia. Lisäksi hyökkääjä kertoi myös kokemuksistaan Florida Panthersin NHL-leirillä.

Perjantai-iltaa vietettiin Hakametsässä paikallisottelun merkeissä. Toisen erän alkuun asti kaikki enteili vielä loppuun asti tasaista taistoa, mutta lopulta Tappara jyräsi vakuuttavaan voittoon. Joukkueessa nyt kuusi peliä pelannut Sebastian Repo oli odottanutkin maalihanojen aukeamista.

− 8-1, ei voisi olla tyytyväisempi. Tässä pari-kolme viikkoa, kun olen ollut itse mukana, niin olen huomannut pelin kehittyneen paljon. Vähän olemme tuskailleet maalinteon kanssa, tänään aukesi ketsuppipullo ja se näkyi taululla, Repo kommentoi.

− Jaksoimme jauhaa hyvin ja kärsivällisesti ja saimme siitä palkintoja. Alkukaudesta ei ole ihan hirveästi pomppinut, niin kyllä ne pomput sitten jossain vaiheessa kääntyvät.

Repo on pelannut alkukauden Matti Järvisen laidalla, ja tähän otteluun ketjun kolmanneksi lenkiksi oli lyöty Joona Luoto.

− Ihan hyvin, totta kai alkuun äijät paljon vaihtuneet rinnalla, mutta se vaikuttaa. Tykkään pelata "Massin" (Järvinen) kanssa, olemme löytäneet yhteistä peliä ja itselläkin peli koko ajan parantunut, kommentoi Repo ketjunsa pelaamista.

Floridasta mukaan kokemusta ja hauskoja muistoja

Repo liittyi Tapparan joukkueen mukaan myöhäisessä vaiheessa, sillä aloitti kautensa tavoitellen paikkaa Florida Panthersin NHL-miehistöstä harjoitusleirillä.

− Hyvin olen päässyt sisälle joukkueeseen, paljon tuttuja äijiä, kyllähän se helpottaa. Tuttuun ympäristöön oli kiva tulla takaisin. Totta kai, kun paremmin pääsee arkeen kiinni, niin voi alkaa keskittyä tähän arkeen ja kehittymiseen.

NHL-paikkaa ei vielä tällä kaudella 21-vuotiaalle hyökkääjälle irronnut, mutta leiriltä jäi kuitenkin käteen paljon oppia. Repo tähtää määrätietoisesti kohti taalakaukaloita.

− Hyvä kokemus, kyllä siellä tuli paljon oppia ja kokemusta. Ensi vuonna on helpompi mennä viisaampana ja valmiimpana, kun tietää miten hommat toimivat ja ottaa se paikka.

Panthersissa voidaan puhua pienimuotoisesta "tamperelaismafiasta", kun pantteripaitojen organisaatiossa kiekkoilevat myös entiset Tappara-hyökkääjät Aleksandr Barkov ja Revon viime kauden seurakaveri Henrik Haapala.

− Oli kyllä hauskaa aikaa, jätkien kanssa koettiin ikimuistoisia hetkiä, sanotaanko näin, naureskeli Repo pilke silmäkulmassa.

Koko Tappara-joukkueen maalinteko on ollut tällä kaudella ainakin ennen Ilves-ottelua odotettua vaisumpaa. Myös Revon kauden ensimmäinen osuma antaa vielä odottaa itseään.

− Pakko sanoa, että en kyllä tiedä. Katsotaan, heiluvatko ollenkaan, hyökkääjä heitti verkkojen heiluttelusta kysyttäessä.

− Vähän ironista ehkä, että pari peliä olen pelannut hyvin ja päässyt paikoille, mutta vielä ei ole mennyt sisään. Katsotaan, jos jossain vaiheessa pomppii.

Repo myönsi myös pienen apinan alkaneen kivuta selkään maalinteon suhteen.

− Alkaa se vähän ehkä olla. En ole kuitenkaan liikaa jaksanut miettiä, peli on kulkenut hyvin ja olen nauttinut pelaamisesta. Onhan se selvä, että jossain vaiheessa niitä alkaa tulla, mutta kyllähän se vähän turhauttaa, että illasta toiseen pääsee paikoille, mutta ei uppoa.

Seuraavan kerran Repo pääsee jahtaamaan avausmaalia jo lauantaina, kun Tappara kohtaa Sportin Vaasassa. Edellisen kerran joukkueet iskivät yhteen tämän viikon tiistaina Hakametsässä, jolloin Tappara voitti Otso Rantakarin jatkoaikamaalilla.

− Tiistaina oli tiukka peli, löysimme kuitenkin aseita ja meillä oli paljon maalipaikkoja, mutta emme saaneet tulosta. Vaasasta lähdetään voittoa tietenkin hakemaan. Tästä illasta pitää ottaa positiiviset asiat mukaan, ja varmasti jos saamme samanlaisen flow'n päälle, niin kairaamme pisteet sieltä, Repo päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Sebastian Repo osui heti - Tappara jatkaa tappioitta CHL:ssä

CHL | 4.10.2017 21:36
Tappara jatkoi vahvoja esityksiään CHL:ssä. Tamperelaiset ottivat sarjassa viidennen voittonsa yhtä monessa pelissä voittamalla kotonaan slovakialaisen Banska Bystrican numeroin 3-0. lue lisää

Sebastian Repo loppukaudeksi Tapparaan

LIIGA | NHL | 29.9.2017 15:31
21-vuotias Sebastian Repo palaa loppukauden ajaksi Florida Panthersista Tapparaan. lue lisää

AL: Tappara hamuaa Repoa takaisin Floridasta sääntöpykälien turvin

LIIGA | 29.9.2017 0:45
Tampereen Tappara on saamassa riveihinsä lisää hyökkäysvoimaa, kun NHL-joukkue Florida Panthersin kanssa sopimuksen tehnyt Sebastian Repo on palaamassa takaisin tamperelaisryhmään. lue lisää

Kaksi maalia ampunut Repo luottaa kokemukseen: "Kovissa paikoissa kovat jätkät mitataan"

LIIGA | 24.4.2017 22:06
Sebastian Repo paukutti kiekon kahdesti KalPa-verkkoon. Mies muisteli ottelun jälkeen maalejaan luotti joukkueensa kokemukseen kovista paikoista. lue lisää

Näpäyttääkö Ilomäki vanhaa seuraansa? – täsmähankinnat mestaruusjahdissa

LIIGA | 18.4.2017 11:00
Tapparan Sebastian Repo ja KalPan Arttu Ilomäki siirtyivät kesken kauden nykyisiin seuroihinsa ja syttyivät maisemanvaihdon jälkeen tehokkaaseen pistetehtailuun. Taitavat hyökkääjät ovat potentiaalisia ratkaisijoita ja mielenkiintoinen taistelupari. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

KalPaIlves
"KalPan pisteputki jatkuu"
Ilveksen kausi on ollut vaikea. Kausi alkoi viiden ottelun tappioputkella, nyt peräkkäisiä tappioita on neljä. Sarjataulukossa Ilves on valahtanut viimeistä edelliseksi. Vieraspeleistä pisteitä on kertynyt vähiten. Myös KalPan kausi on kokonaisuutena ollut mollivoittoinen, mutta tunnelin päässä on näkynyt valoa viime kierroksilla, nykyinen pisteputki on viiden ottelun mittainen. Suurimaalista voittoa tuskin on luvassa, mutta kuopiolaiset ovat ennakkosuosikkeja.
 • 2
 • 3
 • 1
 • 2
JYPSport
"Isännät määräävät tahdin"
Sport on voittanut viimeisestä kahdestatoista ottelustaan vain kaksi, niistäkin toinen vasta jatkoajalla. Vieraspeleissä vaikeudet ovat olleet vielä suurempia, sillä edellinen vierasvoitto on syyskuun lopulta, sekin tuolloin vaikeuksia vastaan taistellutta KalPaa vastaan. JYP on puolestaan selättänyt suurimmat vaikeutensa ja palannut voittojen tielle. Jyväskyläläisten kiekonhallinta yhdistettynä Sportin ailahtelevaan puolustuspelaamiseen saattaa aiheuttaa suuremmankin eron.
 • 5
 • 6
 • 1
 • 2
HIFKSaiPa
"HIFK jyrää kotonaan"
Sarjataulukossa SaiPa on edellä ja kolmen ottelun voittoputki katkesi perjantaina. HIFK on kuitenkin kotikentällään vaikea pala purtavaksi. Helsinkiläiset ovat hävinneet kotonaan varsinaisella peliajalla vain yhden kotiottelun ja viimeisestä seitsemästä kotiottelusata se on napsinut täydet pisteet. SaiPan noste ei riitä lauantaina HIFK:n kaatamiseen.
 • 4
 • 5
 • 1
 • 2
JukuritÄssät
"Ässien tappioputki poikki"
Jukurit katkaisi viiden ottelun tappioputkensa edellisessä ottelussaan Sportia vastaan. Ässät on puolestaan hävinnyt neljä edellistä ottelua. Suuressa kuvassa mikään ei silti muuttunut, Jukurit on edelleen sarjajumbona ja pelaajamateriaali on huomattavasti suuria satsauksia tehnyttä Ässiä heikompi. Porilaisilla on ollut suuria vaikeuksia viimeistelyssä, mutta parhaimmillaan ketsuppipullo on yhden osuman päässä aukeamisesta.
 • 0
 • 1
 • 3
 • 4
KooKooPelicans
"KooKoolla vaikeuksia kotihallissa"
KooKoo on pelannut lukuisia pienten marginaalien otteluita, joista lopputuloksena on ollut niukkoja tappioita. Varsinkin kotikentällä on ollut yllättäviä vaikeuksia. Kouvolalaiset voittivat kolme ensimmäistä kotiotteluaan, mutta sen jälkeen täydet pistepotit ovat karttaneet joukkuetta. Pelicans hallitsee kaksikosta enemmän kiekkoa ja on ajoittain pystynyt iskemään suuria maalimääriä. Toisaalta Pelicans on myös ailahdellut, mutta lauantaina rutiini riittää vähintään pisteeseen, mutta mahddollisesti jopa täyteen pistepottiin.
 • 1
 • 2
 • 2
 • 3
LukkoTPS
"Hyvä isäntä, vahva vieras"
Kauden alussa TPS tyylitteli suurinumeroisia voittoja, mutta viime kierroksilla on ollut vaikeampaa. Viimeisestä viidestä ottelusta joukkue on voittanut vain yhden. Vastaavasti Lukon alkukausi oli ongelmien sävyttämä, mutta viimeisestä kymmenestä ottelusta raumalaiset ovat jääneet pisteittä kahdesti. TPS on kuitenkin saanut sairastuvalta Ilari Filppulan takaisin riveihinsä ja hyökkäysvoimaa joukkueesta löytyi jo ennestään. Kotietu ja vire kääntää kelkaa raumalaisille, astetta vahvempi materiaali TPS:lle. Tasainen ottelu, jossa voittajaa saatetaan hyvinkin hakea pitkän kaavan mukaan.
 • 2
 • 3
 • 2
 • 3
TapparaHPK
"Tapparan pisteputki jatkuu"
Tappara on jäänyt viimeksi ilman pisteitä syyskuun lopulla, sen jälkeiset kolmetoista ottelua ovat tuottaneet 32 pistettä. Samalla kirvesrinnat ovat kivunneet sarjataulukossa toiseksi. Myös HPK on ollut vahvassa vireessä viime ottelut, joista neljä edellistä on päättynyt voittoon. Vieraissa hämeenlinnalaisilla on ollut takkuisempaa. Kymmenestä pelistä vain kahdesta palkintona on ollut täysi pistepotti, eikä sellaista ole luvassa lauantainakaan.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2

Sebastian Repo

Tappara #92 L lh
s. 1996 Lahti
189CM / 86KG
SOPIMUS: Loppukauden laina
VARAUS: 2017 Florida Panthers 6. kierros #184