Tältä näyttää onnellinen Jussi Tapola.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Tapola: "Onnen hetket tuntuvat, kun tätä tekee sydämellä ja sielulla"

HIFK:n ja Tapparan välisen trillerin ratkettua tamperelaisten kritisoitu valmentaja sai nauttia. Jussi Tapola otti HIFK-kollegaltaan oppia mukaan välieriin ja suhtautui tulevaan varovaisen luottaen.

Paljon voi muuttua alle viikossa. Torstaina Tapolan tilanne vaikutti tukalalta, kun joukkue oli päästänyt HIFK:n otteluvoitoissa rinnalle heikon esityksen jälkeen. Maanantaina samaisessa Helsingin jäähallissa patsasteli kuitenkin onnellinen Tapola.

- Ei sitä ratkaisun hetken tunnetta voi ymmärtää. Kun tätä tekee sydämellä ja sielulla, pettymykset tuntuvat, mutta niin tuntuvat onnen hetketkin. Tunneskaala menee laidasta laitaan, ja se tekee tästä niin upeaa, Tapola hehkutti.

Tapola kertoi tienneensä, mihin hänen joukkueensa pystyy - sanoivat muut mitä hyvänsä.

Me kuitenkin tiedämme, mistä on kyse.

- Olen ylpeä joukkueeni tekemästä työstä. Olemme yhdessä vieneet tätä eteenpäin vaikeuksista huolimatta, vaikka media ja ulkopuoliset ovat meitä vastaan. Me kuitenkin tiedämme, mistä on kyse.

Tappara kohtaa välierissä jo aiemmilta keväiltä tutun vastustajan Raumalta. Päävalmentaja ei kuitenkaan osannut hetki jatkoerävoiton jälkeen analysoida vielä seuraavaa kierrosta.

- Nyt päässä on vain HIFK-ajatuksia. Katsotaan Lukkoa välipäivien jälkeen. Paineista on kuitenkin puhuttu riittävästi, ja osaamme käsitellä niitä. Tästä eteenpäin ei ole kuin mestarisuosikkeja, ja marginaalit ovat pienet. Kärpät on tietysti ylhäisyydessään, mutta nyt kohti seuraavaa sarjaa. Siellä on käytettävä kaikki keinot.

Tuomaritoiminta mediapelinä

Kaikilla keinoilla Tapola viittasi tuomaritoimintaan reagointiin. Tappara jäähyili ottelussa urakalla, eikä Tapola ollut voitosta huolimatta aivan tyytyväinen illan linjaan. Mies kertoikin oppineensa HIFK-kollegaltaan Antti Törmäseltä jotain jatkoa ajatellen.

- Minun linjani on ollut väärä ja olen jäänyt altavastaajaksi, kun en ole valittanut jäähyistä. Viimeksikin saimme ihan älyttömiä jäähyjä. Silloin olin hiljaa, mutta kokemusta näköjään tulee tätäkin kautta: kannattaa puhua, jos kokee vääryyttä. Liigakin varmasti tekee omat tulkintansa näistä jäähyistä ja tilanteista, Tapola totesi.

Trilleriksi kääntynyt ottelu ratkesi Tapolan mukaan pääkopan puolella tapahtuviin asioihin - eikä hyvä liikekään haitaksi ollut. Edes HIFK:n toisessa erässä saama kahden maalin johto ei tamperelaisia masentanut.

- Minun linjani on ollut väärä ja olen jäänyt altavastaajaksi, kun en ole valittanut jäähyistä.

- Katsoin joukkuettamme, ja meille ei tullut turhautumista. Kun joukkue on tuossa tilassa, niin tietää, että voi nousta. Henkinen tila ratkaisi. Meillä ei ollut kuitenkaan pakkovoiton paikkaa ja kokeneet pelaajamme ovat olleet ennenkin näissä tilanteissa. Lisäksi olemme harjoitelleet kovaa ja oikealla tavalla, ja fysiikka ei ole kompastuskivemme.

Ennen hermoja raastavaa jatkoerää Tapola ja Tappara pyrkivät toimimaan mahdollisimman tavallisesti.

- Puhuimme ihan normaaleita asioita, että jatketaan pelaamista ja tapetaan ensin jäähy pois. Tiesimme olevamme hyvässä tilassa, ja oman pelin jauhamiseen oli luotettava ja lauottava, kun oli paikka. Läheltä piti -tilanteita riitti ennen maaliakin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Kysymys omasta roolista sai Zaborskyn hiljaiseksi − Ässät-Lukko-pelit Tampereen paikallisia isompi juttu

LIIGA | 20.10.2017 21:54
Tappara höykytti paikallisvastustajaansa Ilvestä karuin nimeroin kauden toisessa kohtaamisessa. Kirvesrintojen hyökkääjä Tomas Zaborsky viimeisteli yhden osuman. Slovakki väisti kysymyksen roolistaan joukkueessa. lue lisää

Tappara iloitteli, Repo kaipailee maaleja: "Katsotaan, heiluvatko ollenkaan"

LIIGA | 20.10.2017 21:53
Sebastian Repo kaipaili Tapparan murskavoitosta huolimatta pikaisesti myös henkilökohtaisia onnistumisia. Lisäksi hyökkääjä kertoi myös kokemuksistaan Florida Panthersin NHL-leirillä. lue lisää

Järvinen uskoo Tapparaan ja itseensä tukkoisuudesta huolimatta − "Silloin me muut nostamme päämme"

LIIGA | 17.10.2017 21:41
Tappara tahkosi erittäin vähämaalisen ottelun Sportia vastaan. Vasta Otso Rantakarin jatkoaikaosuma ratkaisi voiton kohtalon kotijoukkueen eduksi. lue lisää

Tapparan tehottomuus jatkuu, Turussa taotaan täysosumia

LIIGA | 17.10.2017 9:00
Tiistain Liiga-kierroksella maistuvia kertoimia tarjotaan muun muassa Tapparan nihkeän maalitehtailun jatkumiselle. Turussa puolestaan TPS:n ja Ässien odotetaan takovan osumia enemmänkin. lue lisää

Kauttaan aloitteleva Järvinen: "Otetaan voitosta energiaa ja itseluottamusta"

LIIGA | 13.10.2017 21:28
Tappara nappasi perjantaina kovan päänahan, kun se päätti Kärppien viiden ottelun mittaisen voittoputken. Jan-Mikael Järvinen nappasi myös kauden ensimmäisen tehopisteensä. lue lisää

Kommentit

Jere Karjalainen

Tappara #26 R lh
s. 1992 Helsinki
175CM / 76KG
SOPIMUS: 2018