Tältä näyttää onnellinen Jussi Tapola.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Tapola: "Onnen hetket tuntuvat, kun tätä tekee sydämellä ja sielulla"

HIFK:n ja Tapparan välisen trillerin ratkettua tamperelaisten kritisoitu valmentaja sai nauttia. Jussi Tapola otti HIFK-kollegaltaan oppia mukaan välieriin ja suhtautui tulevaan varovaisen luottaen.

Paljon voi muuttua alle viikossa. Torstaina Tapolan tilanne vaikutti tukalalta, kun joukkue oli päästänyt HIFK:n otteluvoitoissa rinnalle heikon esityksen jälkeen. Maanantaina samaisessa Helsingin jäähallissa patsasteli kuitenkin onnellinen Tapola.

- Ei sitä ratkaisun hetken tunnetta voi ymmärtää. Kun tätä tekee sydämellä ja sielulla, pettymykset tuntuvat, mutta niin tuntuvat onnen hetketkin. Tunneskaala menee laidasta laitaan, ja se tekee tästä niin upeaa, Tapola hehkutti.

Tapola kertoi tienneensä, mihin hänen joukkueensa pystyy - sanoivat muut mitä hyvänsä.

Me kuitenkin tiedämme, mistä on kyse.

- Olen ylpeä joukkueeni tekemästä työstä. Olemme yhdessä vieneet tätä eteenpäin vaikeuksista huolimatta, vaikka media ja ulkopuoliset ovat meitä vastaan. Me kuitenkin tiedämme, mistä on kyse.

Tappara kohtaa välierissä jo aiemmilta keväiltä tutun vastustajan Raumalta. Päävalmentaja ei kuitenkaan osannut hetki jatkoerävoiton jälkeen analysoida vielä seuraavaa kierrosta.

- Nyt päässä on vain HIFK-ajatuksia. Katsotaan Lukkoa välipäivien jälkeen. Paineista on kuitenkin puhuttu riittävästi, ja osaamme käsitellä niitä. Tästä eteenpäin ei ole kuin mestarisuosikkeja, ja marginaalit ovat pienet. Kärpät on tietysti ylhäisyydessään, mutta nyt kohti seuraavaa sarjaa. Siellä on käytettävä kaikki keinot.

Tuomaritoiminta mediapelinä

Kaikilla keinoilla Tapola viittasi tuomaritoimintaan reagointiin. Tappara jäähyili ottelussa urakalla, eikä Tapola ollut voitosta huolimatta aivan tyytyväinen illan linjaan. Mies kertoikin oppineensa HIFK-kollegaltaan Antti Törmäseltä jotain jatkoa ajatellen.

- Minun linjani on ollut väärä ja olen jäänyt altavastaajaksi, kun en ole valittanut jäähyistä. Viimeksikin saimme ihan älyttömiä jäähyjä. Silloin olin hiljaa, mutta kokemusta näköjään tulee tätäkin kautta: kannattaa puhua, jos kokee vääryyttä. Liigakin varmasti tekee omat tulkintansa näistä jäähyistä ja tilanteista, Tapola totesi.

Trilleriksi kääntynyt ottelu ratkesi Tapolan mukaan pääkopan puolella tapahtuviin asioihin - eikä hyvä liikekään haitaksi ollut. Edes HIFK:n toisessa erässä saama kahden maalin johto ei tamperelaisia masentanut.

- Minun linjani on ollut väärä ja olen jäänyt altavastaajaksi, kun en ole valittanut jäähyistä.

- Katsoin joukkuettamme, ja meille ei tullut turhautumista. Kun joukkue on tuossa tilassa, niin tietää, että voi nousta. Henkinen tila ratkaisi. Meillä ei ollut kuitenkaan pakkovoiton paikkaa ja kokeneet pelaajamme ovat olleet ennenkin näissä tilanteissa. Lisäksi olemme harjoitelleet kovaa ja oikealla tavalla, ja fysiikka ei ole kompastuskivemme.

Ennen hermoja raastavaa jatkoerää Tapola ja Tappara pyrkivät toimimaan mahdollisimman tavallisesti.

- Puhuimme ihan normaaleita asioita, että jatketaan pelaamista ja tapetaan ensin jäähy pois. Tiesimme olevamme hyvässä tilassa, ja oman pelin jauhamiseen oli luotettava ja lauottava, kun oli paikka. Läheltä piti -tilanteita riitti ennen maaliakin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

"Ei siinä silloin väsymystä tunne" − Juhani Jasun pitkä iltapuhde kärppäjahdissa

LIIGA | 23.4.2018 22:46
Tappara siirsi finaalisarjan ratkaisua voittamalla Kärpät 2−0. Kotijoukkueen toiseen maalin iski Juhani Jasu, joka oli Tapparan tämän illan taisteluilmeen yksi vahva ilmentymä. lue lisää

Voiton päässä mestaruudesta oleva Kärpät luottaa aiempaan kokoonpanoon – Tapparan hyökkäysketjut täysin uusiksi

LIIGA | 23.4.2018 12:30
Kärpät pelaa neljännen finaaliottelun tutulla kokoonpanolla. Tappara puolestaan pyöräytti hyökkäyksen ketjurulettia napakalla liikkeellä. lue lisää

Maanantaijää, viikko 17: Pystyykö Tappara enää edes hidastamaan Kärppien marssia mestaruuteen?

LIIGA | 23.4.2018 12:00
Finaalisarja on maanantaina katkolla ensimmäistä kertaa, joten luonnollisesti myös Maanantaijää tarttuu aiheeseen. Mestaripohdintojen lisäksi otetaan käsittelyyn pronssiottelun taistelupari. lue lisää

Tapparan Kristian Kuusela on kerran kääntänyt 3–0-otteluvoitot – "Ei siinä ollut mitään spesiaalia"

LIIGA | 23.4.2018 8:50
Tappara kärsi jälleen karvaan tappion Kärpille lauantaina Oulussa. Kirvesrintojen kultakypärää kantava Kristian Kuusela kuitenkin uskoo joukkueensa mahdollisuuksiin vielä nousta 3−0-tappiosta taisteluun täysillä mukaan. lue lisää

Dominik Hrachovina ei heitä kirvestä kaivoon − "Toivo kuolee viimeisenä"

LIIGA | 21.4.2018 22:10
Kärppien jatkoerävoitto Raksilassa siirsi oululaiset 3−0-johtoon finaalisarjassa Tapparaa vastaan. Tapparan maalivahti Dominik Hrachovina paiski jälleen töitä pitkän illan, mutta taakse päästetty Juha Koiviston voittomaali jäi päällimmäisenä monen mieleen. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

KärpätTappara
"Kärpät pokkaa mestaruuden"
Molemmilta joukkueilta löytyy vielä ammentamatonta potentiaalia erityisesti hyökkäyssuuntaan. Tapparalla tätä on hieman enemmän, mutta Kärppien suoritustaso on tasaisempi. Vahva menestys kotiotteluissa tämänkin vuoden pudotuspeleissä puoltaa Kärppien voittoa. Kärpiltä onkin lupa odottaa paluuta aktiivisempaan ilmeeseen, mikä iskee kirvesrinnat niin ahtaalle, ettei ottelusarjan jatkaminen onnistu.
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2

Luetuimmat

Mikko Lehtonen

Tappara #4 L p
s. 1994 Turku
182CM / 83KG
SOPIMUS: 2019