Törmänen keksi keinot ylivoimapelin onnistumiseen. Joukkue toteutti ne mallikkaasti.

Jarno Hietanen

Tapola ja Törmänen puntaroivat erikoistilanteisiin ratkennutta ottelua − "Ketsuppipulloefekti hyvään paikkaan"

HIFK otti arvokkaan voiton Tapparasta välieräsarjan kolmannessa ottelussa. Joukkueiden valmentajat kommentoivat ottelun tapahtumia omilta näkökannoiltaan.

HIFK voitti Tampereella välieräsarjan kolmannessa ottelussa Tapparan maalein 3−2. Helsinkiläiset tekivät kaikki maalinsa ylivoimalla. Suoritus oli sikäli poikkeuksellinen, ettei HIFK ollut tehnyt Tapparaa vastaan ylivoimamaalia yli kahteen vuoteen.

Joukkueiden päävalmentajat Jussi Tapola ja Antti Törmänen puntaroivat Hakametsässä pelatun ottelun tapahtumia.

− Tulimme voittoa hakemaan, ja saimme sen. Syvältä sisimmästä jokainen pelaaja kaivoi tämän suorituksen. Jokaisen piti haluta ja nähdä mahdollisuus voittaa, mietiskeli Törmänen.

HIFK oli ylivoimapelissään erittäin tehokas. Kotijoukkue Tapparan peli ei ollut päävalmentajan mielestä sillä tasolla, kuin sen pitäisi olla. Vastustajan korkea potentiaali näyttäytyi tuhoisin seurauksin.

− Liikaa jäähyjä. HIFK:lla on sellaisia pelaajia, että jos heille antaa ylivoimalla mahdollisuuksia, niin kyllä he jossain vaiheessa alkavat maaleja tekemään. Emme olleet tänään parhaimmillamme millään osa-alueella, harmitteli Tapola.

HIFK-leirissä oltiin sen sijaan iloisemmalla mielellä. Ylivoimamaalit eivät ole olleet petopaitojen herkkua tällä kaudella. 

− Pelasimme tasapainoisesti, ja jokainen jätkä oli talkoissa mukana. Ylivoimalla tuli ketsuppipulloefekti − hyvään paikkaan. Taisi olla kauden ensimmäinen kerta, kun näin kävi, Törmänen iloitsi.

Tappara sai jäähyjä milloin väärästä vaihdosta, milloin pelin viivyttämisestä. Tilanteista paistoi se, etteivät kirvesrinnat keskittyneet joka hetki tarvittavalla tarkkuudella.

− Pelissä oli kaikennäköisiä jäähyjä. Jos keskittyminen ei pysy näissä peleissä kasassa, niin tuollaista tapahtuu. Hetkessä eläminen on tärkeää, ja siihen ei tänään pystytty, Tapola puntaroi.

Sarja jatkuu Helsingissä ensi maanantaina. HIFK:lla on edelleen tiukka paikka, sillä tappio sysäisi joukkueen sarjan viidennessä pelissä kuilun reunalle. Hakametsässä pakkovoiton ottaminen ei olisi helppoa.

− Tähän pitää rakentaa päälle, ja tietää mitä voittaminen vaatii. Ei se helpotu tästä eteenpäinkään. 

Törmänen valitsi lauantai-illan otteluun Kevin Lankisen sijaan kokeneen Niklas Bäckströmin tolppien väliin. 39-vuotias veräjänvartija esiintyi rauhallisesti, ja ennen kaikkea voitokkaasti.

− Meiltä hyvä peli, ja olimme valmiina. Kun on valmiina, ilmekin näyttää paremmalta. Maalivahtivalinta oli helppo, 50-50-mahdollisuudet. Toinen nimi pitää sanoa, ja se pelaaja pelaa, Törmänen veisteli.

Tapolan mukaan kaikkien on oltava täysillä mukana joukkueen suorituksessa, mikäli tässä vaiheessa kautta haluaa pelejä voittaa. Vaikka Tappara voitti edellisen ottelun liki näytöstyyliin, ei sama tahti jatkunutkaan enää kotijäällä.

− Eihän sitä tiedä, mistä mikäkin johtuu. Jokainen pelaaja on erilainen ihminen, eikä varmasti löydy yhteistä nimittäjää, miksi tänään ei pärjätty.

HIFK-luotsi Törmänen ei vielä kommentoinut seuraavan ottelun maalivahtivalintaa. Myöskään taktisista muutoksista ei hiiskuttu. Se on kuitenkin varmaa, että seuraava ottelu tulee eteen nopeasti.

− Seuraamme mitä tapahtuu ja reagoimme siihen. HIFK:lla on hyvä joukkue. Se, että jouduimme ottamaan jäähyjä, oli tänään huono juttu. Meillä ei ollut kirkas mieli tänään ja HIFK teki hyviä maaleja ylivoimillaan, Tapola päätti.

Illan suurin sankari oli HIFK:n keskushyökkääjä Jarkko Malinen iskiessään kaksi maalia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

HIFK:n ja Tapparan päävalmentajat suhtautuvat sarjaan maltilla − "Montaa asiaa ei voi joukkueelle viedä yhtä aikaa"

LIIGA | 6.4.2017 21:51
Tappara otti jo toisen voittonsa välierissä, kun se kellisti HIFK:n vakuuttavan esityksen jälkeen Helsingissä sarjan toisessa ottelussa. Joukkueiden päävalmentajat analysoivat ottelua omilta kanteiltaan. lue lisää

TPS:n tie tyssäsi CHL:ssä − JYP ei yltänyt lohkonsa voittoon

CHL | 10.10.2017 23:06
Kolmesta tiistai-iltana pelanneesta suomalaisjoukkueesta JYP koki ainoana tappion, mutta eteni silti jatkoon. TPS:n ja HIFK:n pelit CHL:ssä päättyivät. lue lisää

Vihellyksen jälkeen: Helsingissä muhii todellinen floppivaara - Tappara marssii ykköseksi

LIIGA | 7.9.2017 16:00
Liigan viiden parhaan joukkueen ero seuraaviin on tällä kaudella iso. Ei ole sellaisia joukkueita, jotka voisivat sysätä näitä viittä joukkuetta alaspäin. Silti hallitsevalle mestarille on vain yksi potentiaalinen haastaja, ainakin jos Vihellyksen jälkeen -kaksikkoa on uskominen. lue lisää

HIFK ja Jokerit CHL:ään? – "Tulevaisuudessa KHL on saatava mukaan"

CHL | 26.8.2017 18:14
KHL on pakko saada mukaan CHL:ään. Niin sanoo CHL:n toimitusjohtaja. lue lisää

Tappara marssi Tampere Cupin voittoon kolmannessa erässä, Elorinteen taklaus puhututti: "Mielestäni se oli hävytön"

LIIGA | 12.8.2017 16:57
Tapparan ja HIFK:n välisestä finaalista Tampere Cupissa ei tunnetta puuttunut. Ottelu oli tasainen päätöserään asti. Tappara marssi lopulta selvänumeroiseen voittoon, kun hallitseva mestari iski kolme maalia kolmannessa erässä. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HPKJukurit
"Kerho palaa voittojen tielle"
HPK kärsi tappion Lukolle perjantai-iltana, mutta ennen tappiota joukkue matkasi kolmen ottelun voittoputkessa. Tappiosta huolimatta hämeenlinnalaisten peli on ottanut askelia parempaan suuntaan. Jukurit puolestaan kiri perjantaina neljän maalin takaa-ajoasemasta tasoihin Kärppiä vastaan, mutta suuressa kuvassa mikään ei muuttunut ja tappio oli mikkeliläisille kuudes peräkkäin. Sama laulu jatkuu myös lauantaina HPK:n vieraana.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2
IlvesTPS
"Lepo TPS:n etu"
Vaikka TPS on kärsinyt etenkin hyökkääjien loukkaantumisista, on sillä edelleen riittävästi potentiaalia suuriin maalimääriin. Ja Ilvestä vastaan onkin viime otteluissa juhlittu. Perjantaina Tappara kuritti kissapaitoja kahdeksalla maalilla ja edellisessä ottelussa KooKoo kuudella. Lisäksi TPS:n puolella on lepo. Turkulaiset ovat saaneet valmistautua otteluun päiviä, kun Ilveksellä on niskassaan tuore murskatappio Tapparaa vastaan. Mikäli TPS olisi ykkösmiehistöllään liikenteessä, Ilveksen murskajaiset saattaisivat jatkua, mutta tamperelaiset lähtevät otteluun varmasti puolustus edellä.
 • 1
 • 2
 • 2
 • 3
JYPPelicans
"Pelicansilla edellytykset yllätykseen"
JYP on kasannut edellisestä viidestä pelistään kolme pistettä. Takana on tappiot esimerkiksi KalPalle sekä SaiPalle. Juuso Puustisen loistovire katkesi pieniin kolhuihin, eikä laajasta ringistä ole noussut yksilöitä ratkaisemaan pisteitä. Pelicans on puolestaan kiekonhallinnalla mitattuna Liigan parhaimmistoa ja viimeisessä kymmenessä ottelussaan lahtelaiset ovat jääneet pisteittä vain kahdesti. Lisäksi JYP on alkukauden meriiteillään huomattavasti pelatumpi, joten kertoimen hakeminen Pelicansin voitolla saattaa osoittautua kannattavaksi.
 • 1
 • 2
 • 2
 • 3
KooKooHIFK
"HIFK:n tuskainen vierastaival jatkuu"
HIFK on voittanut tällä kaudella vasta yhden pelin vieraskentällä. Takkuisuus viimeistelyssä näkyi erityisesti edellisessä ottelussa Kärppiä vastaan, kun saldo oli nolla tehtyä maalia. KooKoo on puolestaan kerännyt pisteitä viimeisestä viidestä ottelustaan, joskin kolmesti ratkaisua on haettu jatkoajalta. HIFK:ta pelataan enemmän kuin nykyinen vire antaa syytä, joten KooKoon voitoilla saanee odotusarvoa parempia kertoimia.
 • 3
 • 4
 • 2
 • 3
SaiPaKärpät
"Kärpät katkaisee SaiPan voittoputken"
SaiPa on kuuden ottelun voittoputkessa. Putken tae on ollut uhrautuvainen joukkuepelaaminen sekä hyvä maalivahtipeli. Kärpillä on kuitenkin riveissään kaksi ehdotonta huippuketjua, joiden apulla oululaiset katkaisevat SaiPan voittoputken. Kärpillä oli vaikeuksia viimeistelynsä kanssa, mutta kahdessa viime pelissä isketyt 11 maalia kertovat ongelmien olevan takana. SaiPa ei silti luovuta ilman taistelua.
 • 0
 • 1
 • 3
 • 4
SportTappara
"Tapparan hanat auki"
Peräti kymmenen joukkuetta on tehnyt enemmän maaleja kuin Tappara. Ilman perjantain kahdeksaa maalia takana olisivat vain KalPa ja Jukurit. Perjantain murskavoitto paikallisvastustajasta kuitenkin nosti koko joukkueen itseluottamusta ja lauantaina kentälle marssii valmis Tappara. Sport on päästänyt toiseksi eniten maaleja, joten samaa on luvassa myös lauantaina. Toisaalta Tapparalla painaa jaloissa perjantain kamppailu ja se näkyy tällä kertaa oman alueen virheissä.
 • 2
 • 3
 • 5
 • 6
ÄssätLukko
"Satakunnan tasainen derby"
Lukko on kaksikosta edellä sarjataulukossa, kiekonhallinnassa sekä kuntopuntarissa, mutta millään osa-alueella erot eivät ole selkeät ja lisäksi raumalaisten peli on takkuillut. Ässien aseena on kotikenttä sekä enemmän lepoaikaa edellisen ottelun jälkeen. Lukko pelasi perjantaina HPK:ta vastaan, kun Ässät on saanut odottaa illan koitosta tiistaista asti. Lähtökohdiltaan tasainen ottelu, jossa parempi henkinen kantti ratkaisee lopullisen voittajan, jota saatetaan hakea myös jatkoajalta.
 • 1
 • 2
 • 1
 • 2

Teemu Nurmi

Tappara #17 R lh
s. 1985 Tampere
186CM / 88KG
SOPIMUS: 2018