Jussi Tapola (vas.) on valmis pudotuspeleihin.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Tapola ei rassaa mieltään HIFK:lla: ”Meidän ei hirveästi tarvitse miettiä vastustajaa”

Tappara-luotsi Jussi Tapola uhkuu itseluottamusta omiensa kyvyistä puolivälieräsarjan alun lähestyessä.

Kesällä Jussi Tapola istui Tampereen keskustassa erään hotellin kokoushuoneessa Jukka Rautakorven lähdön ja Tapolan päävalmentajanimityksen jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Tapola toisteli vastauksissaan sanaa menestys useaan otteeseen. Kunnianhimo paistoi Tapolan olemuksesta.

Nyt Tappara on lähtemässä ensimmäistä kertaa Tapolan komennuksessa pudotuspeleihin. Tie tosipeleihin on kuitenkin ollut huomattavasti kummallisempi kuin moni osasi odottaa.

Tappara sukelsi syksyllä, mutta on pelannut loistavasti läpi kevään. Palo menestyä ei ole kadonnut joukkueen päävalmentajasta.

- Ei tämä hääviä hommaa ole, kun turpaan tulee. Syksy sen osoitti. Haluan, ettei kukaan meidän pelaaja tai valmentaja tee tätä vain, koska tämä on vain työpaikka.

- Menestyminen on ainoa juttu, miksi tätä tehdään. Joskus on erilaiset palikat menestymisen tavoitteluun, mutta se on silti aina päätavoite, Tapola painottaa.

Tapparan puolivälierävastustajaksi asettuu HIFK, joka kaatoi Ilveksen pudotuspelien 1. kierroksella. Tapola ei vaikuta olevan helsinkiläisistä kovin huolissaan.

- Minulla on hyvä ja luottavainen fiilis. Näen, että syksyn paineet ja takaiskut tuovat meille sellaisen rentouden, mitä tarvitsemme keväänä. Silloin oli kovemmat paikat kaikilla kuin nyt. Nyt vain pelaamme.

- Meidän ei hirveästi tarvitse miettiä vastustajaa. Nyt olemme siinä tilassa, että voimme keskittyä itseemme enemmän.

Tapola kuitenkin tiedostaa, että vastaan asettuva joukkue tuo samalla sarjan ympärille todella kovan hypen niin katsomoissa kuin mediassa.

- HIFK herättää isoja tunteita. Se herättää niitä pelaajissa, faneissa ja joka puolella. Tappara ja HIFK ovat kaksi sellaista seuraa, että julkisuus on isoa ja HIFK on Jokereiden lähdettyä KHL:n ison huomion alla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Sebastian Repo loppukaudeksi Tapparaan

LIIGA | NHL | 29.9.2017 15:31
21-vuotias Sebastian Repo palaa loppukauden ajaksi Florida Panthersista Tapparaan. lue lisää

Green pohtii jatkoa − "Olen saanut rauhan urani suhteen"

LIIGA | 17.3.2017 12:00
Josh Green ilmoitti KooKoon kauden viimeisen ottelun alla, että kamppailu on konkarin viimeinen Kouvolassa. Hyökkääjä palaa rauhallisin mielin Kanadaan, vaikka tietoa tulevasta ei ole. lue lisää

Otto Rauhala ennätystahdissa, mutta jalat tukevasti maassa

LIIGA | 21.12.2017 18:38
Tunnollisena alempien kenttien raatajana tunnettu Otto Rauhala johtaa Tapparan kovassa vireessä olevaa kolmosketjua. Sentteri on löytänyt peliinsä uuden ilmeen ja äitynyt hyvään pistetahtiin. lue lisää

Tolppaankin osunut Joona Luoto uskoo maalihanojen aukeavan: "Ei tuhlata kaikkia paikkoja vielä"

LIIGA | 13.12.2017 22:25
Tapparan työteliäs laituri Joona Luoto ei haikaillut keskiviikon KooKoo-pelin jälkeen tiiminsä maajoukkuemiesten perään. Ilman kapteeniaan ja ykköspakkejaan pelannut Tappara vei helpon oloisesti kamppailun nimiinsä lukemin 3−0. lue lisää

Toni Utunen hakee kokemusta liigakentiltä - "Tässä on koko ikä aikaa tehdä tehoja"

LIIGA | 2.12.2017 20:19
Tapparan 17-vuotias puolustaja Toni Utunen lähti D-juniori-ikäisenä Kokkolasta Tampereelle tavoitteenaan kiekkoammattilaisuus. Nuori kiekkoilija on pärjännyt tehopisteiden valossa loistavasta Mestiksen LeKissä pelaamissaan otteluissa, mutta silti Utunen näkee harppauksen liigajäille melko suurena. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Otto Mäkinen

Tappara #62 L kh
s. 1998 Tampere, FIN
185CM / 81KG
SOPIMUS: 2019 (2020)