Tanskan tähti From palasi tyylillä: "Todella hieno tunne"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
From yritti pitää mielen kirkkaana, vaikka pelkäsikin, että pelit nuorten MM-kisoissa jäävät väliin.
Mathias From teki eilen paluun Tanskan kokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen. From satutti nilkkansa harjoitusleirin ensimmäisenä päivänä, eikä pystynyt pelaamaan Tanskan ensimmäisissä MM-otteluissa. Torstaina From teki paluun Tanskan ykkösketjussa.

Tanskan ykköslaituri Mathias From ehti jo pelätä, että ottelut nuorten MM-kisoissa jäävät väliin. Pelikunto varmistui Tšekki-ottelua edeltäneenä päivänä, kun nilkka tuntui hyvältä.

− Odotin innolla peliä. Olen todella onnellinen, että pääsin mukaan, From hehkutti ensimmäisen pelinsä jälkeen.

Paluu ei sujunut täysin mutkitta, sillä From kaatui ensimmäisessä erässä päin laitaa ja satutti uudelleen juuri parantuneen nilkan. From pääsi vaivoin vaihtopenkille, mutta jatkoi kuitenkin pelin loppuun asti.

− Nilkka vääntyi tänään uudelleen. Siihen sattui paljon, mutta lääkäri ei löytänyt siitä vikaa. Olin peloissani, mutta yritän taas vain katsoa eteenpäin.

From koki hienojakin hetkiä, sillä hän pääsi iskemään todella tyylikkään voittomaalin jatkoajalla. Maalin merkitystä korosti se, ettei From ole päässyt pelaamaan hetkeen loukkaantumisen vuoksi.

− Maalin tekeminen oli uskomatonta, se oli todella hieno tunne. Varsinkin, kun taistelimme tiukasti koko ottelun ajan ja maali oli tärkeä.

Samanlaista maalia From ei muista hetkeen tehneensä.

− En ole tehnyt tuollaista maalia pitkään aikaan. Edellisen kerran ehkä ihan pienenä. Tämä oli yksi parhaista maaleistani.

Tanska on jo varmistanut jatkopaikan. Mikäli Tanska kuitenkin voittaa alkulohkon viimeisessä ottelussaan Sveitsin, voi Suomi vielä kivuta jatkoon.

− Yritämme parhaamme, jotta voitamme Sveitsin, From vakuutti.

From on Chicago Blackhawksin varaus viime kesältä. Tällä hetkellä tanskalainen pelaa Ruotsissa SHL:ää Rögle BK:n riveissä. NHL:n tulokasleiriltä From sanoi oppineensa paljon: nyt hän on varmempi kiekon kanssa ja mene röyhkeämmin maalille. Tämä kausi kuluu vielä Ruotsissa.

− Pidän yhteyttä Blackhawksin kanssa, mutta yritän pelata nyt vain Ruotsissa ja keskittyä omaan peliini.

» Lähetä palautetta toimitukselle