Tanskan päävalmentaja Tšekki-ottelun jälkeen: "Jeesus Kristus, että olen onnellinen"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jan Karlsson luotti omiinsa, mutta päävalmentajan mukaan onneakin tarvittiin.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Tanskan päävalmentaja Jan Karlsson oli huojentuneella tuulella voittoisan Tšekki-ottelun jälkeen. Kristustakin ylistänyt Karlsson oli jo ennen ottelua valmistautunut pitkittyneeseen ottelun ratkaisuun.

Tanskan leirissä tiedettiin, että pisteitä oli ottelusta otettavissa. Joukkueen keskittymisen pitää vaan kestää loppuvihellykseen asti.

− Keskustelimme ennen ottelua joukkueen kanssa siitä, että peli kestää 60 minuuttia ja koko se aika pitää olla hereillä. Mielestäni olemme pelanneet hyviä otteluita turnauksessa Venäjän kohtaamista lukuun ottamatta.

− Tottakai tiesimme, että tulemme olemaan altavastaajia tässä ottelussa. Mutta jääkiekko on hieno laji, jossa ei ole mitään tiettyä logiikkaa, jolla lopputulokset etukäteen annetaan.

Tanskan ottelu oli taistelua alusta loppuun. Eniten päävalmentajan sai huolestumaan hukatut maalipaikat ylivoimapelissä.

− Joukkue oli todella positiivisella mielellä ottelun alussa ja me selviydyimme ensimmäisestä erästä. Toisessa erässä emme onnistuneet pelaamaan kovin älykästä jääkiekkoa ja Tšekki rankaisi virheestä välittömästi.

− Saimme loistavan mahdollisuuden ylivoimapelissä, mutta valitettavasti jätimme sen hyödyntämättä. Olin hieman huolissani, että se saisi joukkueen mielialan laskemaan. Pelaajat jatkoivat kuitenkin hyvää tekemistään.

− Onnistuimme tekemään maalin kolmannessa erässä ylivoimalla ja sen jälkeen meillä oli onneakin Tšekin jatkuvassa painostuksessa. Vastustajalla oli minun nähdäkseni paremmat maalintekopaikat jatkoajalla kuin meidän joukkueella.

Ottelun ratkaisupaikassa päävalmentaja oli ilmeisesti pitänyt kädet tiukasti ristissä.

− Jo ennen ottelua tiesin, että meillä on kolme hyvää laukojaa, jos ottelu menee voittomaalikilpailuun asti. Jeesus Kristus, olen onnellinen siitä, että he onnistuivat tänään.

» Lähetä palautetta toimitukselle