Tanskalaispomo avaa jääkiekon MM-kisojen haasteita: "Pelaajia ei välttämättä edes tunnisteta"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Maja Grimnitz on tyytyväinen MM-kisojen eteen tehtyyn työhön.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
MM-kisojen myynti- ja markkinointipäällikkö Maja Grimnitz pitää turnauksen Sankarit-teemaa onnistunena. Hän on erityisen iloinen siitä, että kannattajat ovat ottaneet muun muassa kisamaskotin ja Herningin hallin kannattaja-alueen omakseen.

Vuoden 2018 miesten MM-kisoja on nyt pelattu ensimmäisen viikon verran. Tanskan isännöimissä kisoissa on juhlittu huikeita suorituksia, ja ihan vain nautittu yhdessäolosta eri maiden kannattajien kesken.

Turnauksen myynti- ja markkinointipäällikkö Maja Grimnitz on onnellinen siitä, miten hänen johtamansa projekti on astunut päivänvaloon Tanskan keväässä.

− Turnaus on alkanut todella hyvin, ja kannattajat ovat tuoneet Herningiin sen ilmapiirin, jonka olemme halunneetkin. Täällä on puitteet kannattajille sekä urheilijoille tehdä sitä, mitä he haluavat ja osaavat.

Herningin hallin yhteydessä toimii valtava kannattaja-alue − iso messuhalli, joka on täytetty erilaisilla aktiviteeteilla sekä ruokailumahdollisuuksilla. MM-kisahuuma on kasautunut monen tekijän yhteisvoimin.

− Kannattaja-alue on yhteistyön tulos. Meillä on tässä kaupungissa paljon yhteistyökumppaneita, kuten MCH, joka omistaa ja operoi fanialuetta. Oli meidän onnemme, että löysimme sellaiset partnerit, jotka tietävät, mitä tekevät, kiittelee Grimnitz.

Tanskaa ei voi markkinoida Tanskana − voimaa sankareista ja ankoista

Viime vuonna MM-karkelot olivat Pariisissa ja Kölnissä − kaupungeissa, jotka itsessään vetävät matkailijoita ympäri maailman. Varsinkaan Herning ei ole maailmalla tunnettu pitäjä.

− Ensimmäinen tehtävämme oli itse asiassa kertoa ihmisille, että kisat ovat nimenomaan Tanskassa. Kaikkien piti saada tietää, mitä tulee tapahtumaan.

Grimnitz ja hänen työryhmänsä ovat paiskineet töitä kisojen eteen jo todella kauan, mutta työnkuva muuttui viikko sitten täysin. Nyt heillä on ollut tietynlainen oppimisprosessi käynnissä, jälleen kerran.

− Turnauksen alettua oli aikamoinen työ saada organisaatiomme järjestettyä uudelleen valmistavasta toiminnasta pyörittämään käynnissä olevaa tapahtumaa ja luomaamme tunnelmaa.

MM-kisojen tunnuskappaleen on Carpark North -yhtieen ja Sunrise Avenuen laulajan Samu Haberin tuotos "Heroes". Sankariteema on myös todella olennainen osa tämän vuoden kisakekkereitä.

Grimnitz rinnastaa jääkiekkoilijat muun muassa Batmaniin ja Teräsmieheen.

− Sankariteema lähti siitä ajatuksesta, että jääkiekkoilijat ovat kentälle mennessään ikään kuin supersankareita, joita näemme hittileffoissa. Jäällä heillä on varusteet päällä, ja kaikki ihannoivat heitä − kadulla kulkiessaan heitä ei välttämättä edes tunnisteta.

Paikan päällä Tanskassa yhdeksi yleisön suureksi suosikiksi on noussut sympaattinen, mutta itsetietoinen kisamaskottiankka Duckly.

− Duckly-maskotti syntyi H. C. Andersenin Ruma ankanpoikanen -sadun kautta. Se on metafora tanskalaisista pienenä kansana, joka kuitenkin pystyy saavuttamaan suuria asioita. Annoimme Ducklylle hieman enemmän rock-asennetta ja häpeilemättömyyttä. Se tekee hänestä rakastettavan sankarihahmon, Grimnitz kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle