Tanskalaisjätti Lauridsen maaleistaan: "Tämä ei todellakaan ole minulle tyypillistä!"

KHL / Haastattelu
Oliver Lauridsen on noussut jokeripuolustuksen johtajaksi. (Arkistokuva)
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit pelaa kolmatta kauttaan KHL:ssä, ja kolmannen kerran joukkueen puolustusta dominoi uusi hahmo. Tällä kaudella helsinkiläisseuran puolustusta johtaa Frölundasta Helsinkiin siirtynyt Oliver Lauridsen, jonka alkukausi on ollut enemmän kuin vakuuttava.

Jokerit aloitti kautensa seitsemän ottelun vieraspeliputkella. Ensimmäisessä kotiottelussaan jokerijoukkue kohtasi sarjan itäistä konferenssia johtaneen Avangard Omskin, ja Lauridsenin mukaan tappiosta huolimatta kotiavaus oli helsinkiläisiltä kauden paras esitys.

"Vieraspelit tässä sarjassa ovat aivan mielettömän vaikeita."

- Tuntui mukavalta palata kotiin vieraspelien jälkeen. Joukkue oli jo odottanut näitä pelejä, sillä on aina paljon helpompi pelata kotiyleisön edessä. Yleisö oli tänään hyvin meidän tukenamme, joten pelaamisessa oli aivan erilainen fiilis, Lauridsen luonnehti.

- Tämä oli ehkä jopa meidän paras pelimme tällä kaudella, vähintään parempi kuin pari edellistä peliämme. Tulos ei tietenkään tyydytä, teimme pari virhettä, ja Omsk rokotti niistä. Saimme tänään peliimme oikeanlaista tunnetta, mitä meiltä ehkä hieman puuttui vierasotteluissa.

Erinomaisen vierasottelun pelannut Omsk voitti ottelun lopulta voittomaalikilpailun jälkeen. Jokereiden osalta kohokohdaksi jäi tasoitus 0,5 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua.

- Yksi tuollainen maali voi olla tärkeä koko kauden kannalta, vaikka tänään peli päättyikin tappioon. Saimme muistutuksen siitä, että peli ei ole oikeasti ohi ennen kuin summeri soi.

Koko Tanskan Jokerit

Jokereissa nähdään tälläkin kaudella paljon tanskalaisväriä. Lauridsen pelaa yhdessä toisen tanskalaispuolustajan, Jesper B Jensenin, kanssa. Yhteistyö maajoukkuekaverin kanssa on sujunut hyvin.

- En ollut pelannut Jesperin kanssa aiemmin puolustajaparina, vaikka totta kai tunsimme toisemme hyvin. Löysimme kauden alla hyvän yhteisen kemian, ja yhteispelimme on kieltämättä helppoa.

Kaksikko puhuu kentällä pääosin äidinkieltään.

- Tilanteissa, joissa olemme kahden puhumme jäälläkin tanskaksi, mutta muuten kommunikoimme tietenkin englanniksi, että muutkin ymmärtäisivät, Lauridsen hymähti.

Jokerit on vahvasti tanskalaiskomennossa, sillä myös joukkueen kapteeni Peter Regin on tanskalainen. Lauridsen myöntää, että maajoukkuekavereilla oli vaikutusta puolustajan jokerisopimukseen.

- Ilman muuta se [Reginin ja Jensenin sopimukset] vaikutti. Tänne oli paljon helpompi tulla, ja tiesin tismalleen, mikä minua täällä odotti. Vaikka kaikki täällä puhuvat hyvää englantia, on myös mukavaa päästä puhumaan omalla äidinkielellään. Se ei ole tanskalaiselle jääkiekkoilijalle itsestään selvää!

Toistaiseksi Jokereiden jokaisella KHL-kaudella joukkueessa on ollut yksi huippupuolustaja, joka on lukeutunut koko sarjan parhaimpiin pelaajiin. Alkukauden perusteella vaikuttaa siltä, että Lauridsen on jatkumoa Ryan Gunderssonin ja Philip Larsenin viitoittamalla tiellä.

Myös Lauridsen itse on kauden aloitukseensa tyytyväinen.

- Toistaiseksi on tuntunut, että kaikki tämä sopii minulle erinomaisen hyvin. Kauden alku on sujunut hyvin, olen jopa tehnyt pari maalia, mikä ei todellakaan ole minulle tyypillistä. Olen puolustava puolustaja, enkä mikään maalitykki.

Lauridsen on pelannut sekä SHL:ää sekä Pohjois-Amerikan sarjoja aina NHL:stä farmiliigoihin. KHL:ää arvioidessa mies nostaa esiin luonnollisesti matkustaminen.

- Tämä on paljon kovempi sarja kuin SHL, täällä on myös paljon enemmän joukkueita kuin Ruotsissa. Ehkä suurin ero ovat kuitenkin etäisyydet, minkä myötä matkustamista tulee paljon. Vieraspelit tässä sarjassa ovat aivan mielettömän vaikeita.

» Lähetä palautetta toimitukselle