Tanja Niskanen: "Taktisesti olemme pelanneet kevään MM-kisoja paremmin"

Muut Sarjat / Haastattelu
Naisleijonat ei ole vielä onnistunut maalinteossa Four Nations Cupissa.
Kuva © Julia Heino, julia.heino@jatkoaika.com
Naisleijonat pelaavat tänään kolmannen ottelunsa Four Nations Cupissa. Jatkoaika kyseli hyökkääjä Tanja Niskasen mietteitä maajoukkueturnauksen lisäksi myös kuluneesta kaudesta seurajoukkueen riveissä.

Naisleijonat ottaa parhaillaan muista kiekkomaista mittaa Four Nations Cupissa. Suomessa pelattavassa turnauksessa ovat Suomen lisäksi mukana naiskiekon suurmaat Kanada ja Yhdysvallat, sekä Ruotsi.

Tiistaina Kanada oli Naisleijonia vahvempi lukemin 3−0. Keskiviikkonakin Suomi pysyi nollakerhossa, kun hallitseva maailmanmestari Yhdysvallat iski taululle 4−0-lukemat.

Naisleijonien hyökkääjä Tanja Niskanen ei pistänyt päätä puskaan, vaan totesi otteluiden olleen lukemista huolimatta tasaisia.

− Kanadaa ja Yhdysvaltoja vastaan pelatut ottelut noudattelivat vähän samaa kaavaa kuin aikaisemminkin. Molemmat joukkueet rokottavat virheistä armotta ja ovat vahvoja maalin edustalla. Varsinkin Yhdysvaltoja vastaan pelatussa ottelussa takaiskuosumia tuli maalin läheisyydestä.

− Toki meillä on omat paikkamme olleet, mutta maalinteko ei ole vielä onnistunut. Taktisesti olemme pelanneet mielestäni vielä kevään MM-kisoja paremmin. Pelirohkeus on ollut korkeammalla tasolla ja uskallamme haastaa näitä isoja maita enemmän. Tasaisia otteluita ovat molemmat yleisesti olleet, Niskanen jatkoi.

Vahvaa kautta naisten SM-sarjassa pelaava Niskanen on ollut tällä kertaa maajoukkueessa erilaisessa roolissa seurajoukkueeseen verrattuna, sillä hyökkääjä on operoinut nelosketjun keskellä.

− Olen pelannut lisäksi jonkin verran alivoimaa. Kokonaisuutena pelit ovat sujuneet ihan hyvin, mutta kyllähän siihen kiekolliseen pelaamiseen pitäisi saada vielä lisää rohkeutta.

Four Nations Cup kiertää Suomessa eri paikkakunnilla. Suomen ja Kanadan välinen ottelu pelattiin Järvenpäässä ja Yhdysvallat kohdattiin puolestaan Keravalla. Perjantain ottelu Ruotsia vastaan pelataan Vierumäellä.

− Naiskiekon kannalta se on hyvä asia, että levittäydytään laajemmalle alueelle, eikä jokaista peliä pelata Vierumäellä. Ottelut on pelattu lähekkäisillä paikkakunnilla, eikä siitä ainakaan itselleni ole mitään ongelmaa, että reissataan, Niskanen totesi.

Ottelu Ruotsia vastaan tulee olemaan tyystin erilainen kuin Naisleijonien aiemmat pelit tällä viikolla. 

− Onhan se selvä asia, että Ruotsi on vastustajana erilainen, mutta samat lainalaisuudet sielläkin pätevät. Samoja asioita painotamme omassa pelissämme, vaikka vastus muuttuukin. Ei pidä vain tyytyä puolustamaan, vaan kiekollisen pelin pitää olla myös hyvällä tasolla, Niskanen totesi.

Paluu synnyinseudulle

23-vuotiaan Niskasen kausi on sujunut henkilökohtaisesti tehokkaasti. Juankoskelta kotoisin oleva hyökkääjä palasi täksi kaudeksi takaisin KalPaan yhden JYPissä vietetyn kauden jälkeen. Niskanen on tällä hetkellä SM-sarjan pistepörssissä viidentenä tehtyään yhdeksään otteluun komeat 17 tehopistettä.

Niskasen hyvät tehot ovat olleet osaltaan auttamassa KalPaa runkosarjan ykköstilalle. Itse hän jakaa isoimman kiitoksen valmennuksen suuntaan.

Niskanen on parhaillaan SM-sarjan pistepörssissä viidentenä.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

− Joukkueessa on hyvä tekemisen meininki ja mukaan oli helppoa tulla, varsinkin, kun Kuopiossa on aiemminkin pelaillut. Voutilaisen Marjo tuli täksi kaudeksi valmentamaan, mikä on muuttanut touhua parempaan suuntaan. Olemme edelliskausia nimekkäämpi joukkue, mutta kyllä Marjon tulo joukkueeseen on se isoin vaikuttaja ollut. Hänen kokemuksestaan ja auktoriteetistaan on paljon hyötyä.

− Paljon on vielä tehtävää, mutta hyvä kauden aloitus on ruokkinut joukkueen itseluottamusta. KalPalla ei ole hetkeen mennyt näin hyvin, joten on tämä hienoa vaihtelua. Aiemmin Kuopiossa on ehkä hieman tyydytty siihen keskikastin rooliin, mutta nyt kaikesta tekemisestä näkee, että itseluottamusta on aiempaa enemmän, Niskanen iloitsi.

Suomen ja Ruotsin välinen ottelu pelataan Vierumäellä perjantaina klo 15 alkaen

» Lähetä palautetta toimitukselle