"Tamperelaistunut" Kessel nautti paikallisottelusta

LIIGA / Haastattelu
Kessel on kotiutunut Tampereelle.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves ja Tappara kohtasivat kauden toisessa paikallismittelössä. Ilveksen isännöimä ottelu päättyi lopulta tupsukorvien 4-1-voittoon. Joukkueen kärkipuolustajiin lukeutuva Blake Kessel summasi tehot 0+2.

Perjantai-iltana täpötäysi Hakametsä. Kauden toinen paikallisottelu. Ilves kampesi Tapparan kumoon maalein 4-1. Ilveksen puolustaja Blake Kessel esiintyi jälleen kerran vakuuttavasti.

− Todella iso voitto meille. Etenkin paikallisvastustaja Tappara on aina tärkeä voittaa, tietää toista kauttaan Ilveksessä pelaava amerikkalaispuolustaja.

Kessel on pelannut Tampereella riittävän pitkään tiedostaakseen kaupungin jääkiekkokulttuurin salat.

− Kaupunki on jakautunut kahteen ryhmään, joista kumpikin kannattaa omaa joukkuettaan. On aina mukava nähdä kannattajiemme olevan mukana noin isolla sydämellä.

Itse kaupunkikin alkaa tulla amerikkalaiselle tutuksi. Kessel viihtyy keskustan vilskeessä. 

− Kyllä, vähitellen. Liikun paljon kaupungin pääkaduilla ja ravintoloissa, joihin joukkuekaverini vievät minut viettämään iltaa.

− Kaupunki on todella mukava. Juuri sopivan kokoinen ja täällä on paljon eri kulttuureja, kehuu Kessel Suomen jääkiekkopääkaupunkia.

Kesseliä ei kuitenkaan juuri tunnisteta kadulla.

− Ehkä joskus, kun käyn jossain ulkona syömässä ja alan puhua, niin ihmiset tulevat juttelemaan. 

Itse ottelusta Kessel nautti täysin siemauksin. Hän lausui myös melko kovan vertauksen, ottaen huomioon, että pelataan vasta marraskuun puolen välin otteluita.

− Hieno paikallispeli! Juuri sellainen kuin sen pitääkin olla. Tuntui lähes pudotuspeliltä, tunnelmoi Kessel.

− Näihin peleihin kuuluu pieni vihellystenjälkeinen tuuppiminen, joten se ei yllättänyt minua tänään. Teimme tänään hyvän suorituksen joukkueena. Pelasimme toisillemme.

Ilveksen paljon parjattu ylivoimakin sai onnistumisia, kun Tapio Laakson johdolla tupsukorvat pussittivat kaksi ylivoimamaalia. Yhden maalin Laakso teki myös alivoimalla.

− Ketjumme, jossa pelaavat muun muassa "Tapsa" ja "Jone" (Joonas Vihko), on toiminut ihan hyvin. Meillä on ollut hyviä paikkoja. Tänään tekemämme työ kantoi hedelmää ja aloimme löytää toisiamme niin, että tulostakin syntyi.

− Haluamme jatkaa tällä tavalla myös ensi viikolla, päättää Kessel.

» Lähetä palautetta toimitukselle