Tampereella rajua välienselvittelyä - "Tyrväinen paskoo housuun"

LIIGA / Haastattelu
"Mene takaisin Suomi-sarjaan", vastasi Tyrväinen häneen kohdistuneisiin huuteluihin.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Veljekset Moisio TPS:stä ja Ilveksen Antti Tyrväinen selvittelivät välejään Hakametsässä melkoisin sanasivalluksin. Kalle Moisio haastoi Tyrväisen tappeluun, mutta Ilveksen maalintekijä ei vastannut kutsuun.

Hakametsässä Ilveksen ja Turun Palloseuran pelaajat syyttivät toisiaan kilpaa jääkiekon niin sanotun koodin rikkomisesta.

Palloseuran vasta 20-vuotias nelosketjun laituri Kalle Moisio haastoi Antti Tyrväisen tappeluun jo ensimmäisessä erässä. Moisio tökki Tyrväistä pelin alusta lähtien mailallaan ja sai tekosistaan myös jäähyn.

− Mielestäni se (Antti Tyrväinen) on paskahousu ja on tehnyt aikoinaan sellaisia temppuja, joista sen pitäisi vastata, mutta paskoo housuun, Moisio sanoi pelin jälkeen.

− Jääkiekkoihmiset varmaan tietävät, mitä joskus on tapahtunut. Ei siitä sen enempää.

Kalle Moisio ei säästellyt sanojaan kysyttäessä, miksi hän haastoi Antti Tyrväisen tappeluun.
Kalle Moisio ei säästellyt sanojaan kysyttäessä, miksi hän haastoi Antti Tyrväisen tappeluun.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Tyrväinen sivalsi takaisin

Ykkösketjussa pelannut Tyrväinen oli kenties pelin näkyvin pelaaja. Maalin lisäksi mies hankki vastustajalle kaksi jäähyä. Usean vihellyksen jälkeen Tyrväinen sai kylkiinsä salamannopeasti kaksi raitapaitaa, jotka yrittivät pitää turkulaisia erossa miehestä.

Myös Tyrväinen syytti ottelun tauottua vastustajaa peliin kuulumattomasta käytöksestä. Vielä kättelyissä monet Palloseuran pelaajat, mukaan lukien kapteeni Ilkka Pikkarainen, kävivät kyselemässä Tyrväiseltä kuulumisia.

− Ehkä sillä kolmikolla oli kylmä penkin päässä, ja yritin piristellä heitä, jotta heillä olisi hauskaa. En tiedä mikä oli ongelma. Sitten on ihan älytöntä kättelyssä tulla... Nuoria jätkiä, joten eivät ne tiedä pelin etiikasta mitään. Kun summeri soi, peli on ohi. En tiedä, mikä on nuorten miesten ongelma, Tyrväinen sanoi viitaten Moision veljesten ja Otto Karvisen muodostamaan TPS:n nelosketjuun.

Huutelua kesti koko pelin

Välienselvittelyn teemana koko pelin oli se, että turkulaiset, etunenässä Moisiot ja Karvinen, halusivat saada Tyrväisen "vastaamaan teoistaan".

Isossa roolissa koko pelin pelannut Tyrväinen tyytyi naureskelemaan häneen kohdistuneisiin huutoihin ja vastasi viittaamalla TPS:n nelosketjun pieneen peliaikaan ja tämän kauden aiempiin joukkueisiin, jotka ovat Liigaa alemmalla sarjatasolla.

Tappelukutsuun Karvisen "v***n vuoheksi" nimeämällä Tyrväiseltä löytyi Jatkoajan kuvaajien mukaan terävä vastaus:

− Pysy kentällä vaan, se on meille parempi, Tyrväinen huusi Moisiolle pelin aikana.

» Lähetä palautetta toimitukselle