Tallberg näkee omissa suorituksissaan vielä parannettavaa.

Tero Liikanen

Tallberg valaa uskoa tappioiden keskellä: "Me pelataan tällä hetkellä sillä tavalla, että taistellaan joka ilta voitosta"

Jukureiden hyökkääjä Teemu Tallbergin alkukausi ei ole ollut yhtä lennokas kuin vuosi sitten, mutta onnistumisia laitahyökkääjälle on kuitenkin tullut. Hyökkääjällä on myös vahva usko joukkueen tekemiseen, vaikka viime peleistä tilille onkin tullut tappioita.

Jukurit taisteli keskiviikkona tiukasti Ilveksen kanssa pisteistä, mutta joutui lopulta taipumaan voittomaalikilpailussa. jukureiden kolmannesta osumasta ottelussa vastannut Teemu Tallberg oli kuitenkin tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen.

− Me ei ehkä saatu hyökkäyspeliä sille tasolle kuin olisi haluttu ja sen vuoksi painopiste siirtyi meidän omaan päähän. Taisteltiin kuitenkin hyvin, eikä päästetty Ilvestä niin hyville paikoille. Päästiin peliin sitten myös mukaan ja otettiin hieno taistelupiste sieltä, Tallberg summasi.

− Me pelataan tällä hetkellä sillä tavalla, että taistellaan joka ilta voitosta. Siihen tarvitaan vielä se pieni napsu lisää, että tulee voitto tai tarttuu pisteitä mukaan.

Mikkeliläisryhmällä on ollut otteluiden sisällä vaikeita hetkiä, mutta joukkue ei ole niistä hätkähtänyt, vaan pystynyt usein hyvinkin nousujohteiseen esitykseen. Keskiviikkonakin joukkue nousi kahdesti tasoihin takaa-ajoasemasta ja meni kertaalleen ohi. Tämä on Tallbergin mielestä yksi merkki joukkueen parantuneista pelisuorituksista.

− Vaikka meillä on ollut tiukkoja hetkiä, niin ollaan huomattu se, että omalla pelillä pärjätään kuitenkin joka ilta. Ehkä se on tuonut sellaista itseluottamusta joukkueellekin. Vastustajan tekemät maalit eivät esimerkiksi ole enää vaikuttaneet meihin niin paljon kuin aiemmin. Me ollaan niistä ehkä enemmänkin pystytty ottamaan sellaista kiukkua ja energiaa, että me tullaan tasoihin ja voidaan vielä voittaakin, Tallberg kertoi.

Tallbergin oma alkukausi on ollut hyökkääjän itsensä mukaan haastava ja kehitettävää pelistä löytyy. Toista kauttaan Jukureissa kiekkoileva laitahyökkääjä on saanut kuitenkin hyvin vastuuta ja tehtaillut 13 ottelussa neljä maalia.

− Alku on ollut vähän haastavampi, mutta on tullut kuitenkin onnistumisia. Niistä onnistumisista pitää vain ottaa virtaa päivittäiseen tekemiseen sekä peleihin ja sitä kautta lähteä rakentamaan sitä, että auttaa joukkue joka tilanteessa. Sitä kautta se yksilön tekeminen tulee ja se auttaa sitten myös joukkuetta, totesi Tallberg.

− Olen päässyt pelaamaan tosi paljon ja saanut luottoa valmennukselta. Vaikka pääsenkin paljon eri tilanteissa kentälle, niin omassa pelaamisessani on kuitenkin vielä petrattavaa. Siinä on paljon hyvää, mutta myös pieniä juttuja, joita pystyy parantamaan, että pystyy vielä enemmän täyttämään niitä rooliin vaadittuja elementtejä.

Perjantai-iltana vastustajaksi saapuvaa Lukkoa vastaan Tallbergillä on myös mielessään selkeät suunnitelmat, kuinka pisteet saadaan jäämään Etelä-Savoon.

− Ne tykkäävät paljon hyökätä. Meidän täytyy vain päästä itse hyökkäämään, saada pidempiä hyökkäyksiä ja sitä kautta maalipaikkoja. Kun me hyökätään hyvin, niin ne eivät enää jaksa hyökätä ja joutuvat purkamaan kiekkoa päätyyn, jolla kiekonhallinta taas siirtyy meille ja päästään rakentamaan peliä, Tallberg pohti.

Lue myös

Teemu Tallberg ensimmäisestä maalistaan: ”Ihmettelin vain missä ne muut ovat”

LIIGA | 22.9.2017 22:15
Perjantai-iltana Nordenskiöldinkadulla toisistaan mittaa ottivat HIFK ja Mikkelin Jukurit. Kumpikin metsästi kauden toista kolmen pisteen voittoa. Jukurit oli lopulta parempi maalein 3-2. lue lisää

Tallberg teki läpimurron ja maaliennätyksensä Ville Niemisen opein − "Kai se sanonta nyt on tarttunut"

LIIGA | 2.4.2017 13:30
HIFK:sta maailmalle ponnahtaneen Teemu Tallbergin matka Liigan ratkaisupelaajaksi ei ole tapahtunut hetkessä. 25-vuotiaan helsinkiläisen viime kausi Jukureissa oli pelaajalle uran kolmas kokonainen kausi liigakartalla. lue lisää

Jukurit lähti ensimmäiseen vieraspeliinsä vaatimattomasti − "Tavoitteenamme oli tehdä yksi maali"

LIIGA | 2.4.2017 12:30
Jukurit yllätti ensimmäisellä liigakaudellaan kaikki. Mutta miten nousijajoukkue oli niinkin vahva ja yllättävä? Sitä Jatkoajalle avaa haastattelussa Teemu Tallberg, joka teki itsekin läpimurron liigakartalle. lue lisää

Kolmen syötön Tallberg: "Ollaan saatu aikaan se steppi tasoihin pääsemiseen ja ohi menemiseen"

LIIGA | 14.2.2017 22:39
Jukurit onnistui nappaamaan kaksi sarjapistettä Lukolta monien vaiheiden jälkeen 4-3-numeroin. Jukureiden Teemu Tallberg oli erityisen tyytyväinen joukkueen pelaamiseen tappioasemassa. lue lisää

Jukurit käänsi pelin tappiolta johtoon nopealla tahdilla − Kivi otti aikalisän

LIIGA | 10.2.2017 19:43
Jukurit tuli tasoihin, ja meni johtoon nopeasti sen jälkeen. Tämä sai Ilves-valmennuksen ottamaan aikalisän. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Teemu Tallberg

Jukurit #38 L lh
s. 1991 Helsinki
186CM / 89KG
SOPIMUS: 2018