Taimi kolmen pisteen illastaan - "Joukkueen kolme pistettä tärkeämmät"

LIIGA / Haastattelu
Tommi Taimi on päässyt nauttimaan onnistumisista ja peliajasta.
HIFK:lla oli kaksijakoinen viikonloppu. HPK:ta vastaan ei lauantaina meinannut upota mikään, mutta sunnuntain ottelussa korkki sitten aukesi. Tommi Taimi avasi sanaista arkkuaan sunnuntain ottelun jälkeen.

Sarjakärjen otteet vaihtelivat viikonlopun aikana. HPK piti joukkuetta ensimmäisessä ottelussa pihdeissään,  mutta tekeminen helpottui lopulta onnistumisten myötä.

− Koko viikonloppu oli meille aika vaikea, eikä saatu omaa peliä kunnolla käyntiin. Lauantaina peli meinasi mennä pään seinään lyömiseksi. Tänään kun saatiin maali siihen alkuun, niin se vapautti paljon pelaamista, Tommi Taimi kommentoi.

Kyse on kuitenkin niin pienistä asioista, ettei yksittäisen ottelun tuska vaikuta seuraavien otteluiden tekemisiin.

− Kun vaan saadaan maalinteko kulkemaan niin pystymme helposti hallitsemaan otteluita. Tänään oli aktiivista ja hyvää peliä ja parannettiin paljon eilisestä. Nyt oli paljon paikkoja ja peli olisi voinut kääntyä meille jo ensimmäisessä erässä. Toisessa erässä sitten onnistuttiin.

HPK pääsi pienimuotoiseen takaa-ajoon kolmannen erä lopussa, kun HIFK otti jo perinteeksi muodostuneen joukkuerangaistuksen.

− Pelien loput tuntuvat olevan hankalia, kun otetaan turhia jäähyjä. Taas meille tuli yksi väärä vaihto ja niitähän on tullut ihan törkeä määrä. Ne on tyhmistä jäähyistä kuitenkin sellaisia, jotka on helpoin ottaa pois.

Taimin omat tehot ottelussa olivat 0+3. Maalien rakentelija ei omaa osuuttaan kuitenkaan korostanut, vaikka oli ykkösylivoimassa ainoa puolustaja.

− Joskus sattuu tulemaan syöttöjä ja ihan kiva että niitä tulee. Joukkueen kolme pistettä on kuitenkin tärkeämpi asia. Paljon kun saa pelata niin hyvät hyökkääjät niitä maaleja sitten viimeistelee.

− Varmaan ei ole tullut koskaan Liigassa kolmea pistettä samana iltana. Kahden pisteen eri versioita on kyllä tullut, puolustaja sanoi.

Taimi pelaa uransa parasta kauttansa ja on tyytyväineen rooliinsa joukkueessa. Valmennukselta saatu luottamus parantaa myös pelaajan itseluottamusta.

− Tällä kaudella ei ole paljoa peleja alla ja täytyy olla tyytyväinen, että on pystynyt auttamaan joukkuetta pisteiden teossa ylivoimalla. Se on iso vastuu ja olen tyytyväinen miten olen omalta osaltani pystynyt siihen vastaamaan. Tämä on oikeastaan ensimmäinen kausi, jolloin saan näin paljon luottoa valmennukselta. Nyt täytyy vaan nauttia tästä tilanteesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle