Tällainen viikinki nuorten jenkkipoikien pitäisi ohittaa

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Timo Helbling isännöi Sveitsin maalinedustaa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Sveitsin turnaus on ollut kaksijakoinen. Joukkue hävisi avausottelunsa Itävallalle, minkä myötä joukkue keräsi sveitsiläispelaajien mukaan valtavasti painetta median suunnalta. Sveitsi pelasi neljä ensimmäistä otteluaan niin kutsuttuja pikkumaita vastaan ja saikin kaavittua kasaan tarvittavat pisteet.

− Itävaltaa vastaan hallitsimme, mutta emme pystynet maalintekoon. Sen jälkeen pääsimme paremmin mukaan, 190-senttinen ja satakiloinen Timo Helbling kertoi.

Kolme viimeistä ottelua olivat kovia. Joukkue jäi pahasti Kanadan jalkoihin, mutta Ruotsia ja Sveitsiä vastaan joukkue venytti itsensä jatkoajalle, ja varsinkin Ruotsi-ottelussa myös tuomarit avittivat lisäpisteen sinikeltaisille.

− Kanadan kanssa olimme todella vaikeuksissa, mutta emme tainneet olla ainoa, jolla oli heitä vastaan hankalaa. Nyt olemme valmiita puolivälierään.

Vastaan luistelee Yhdysvallat, jonka otteet ovat olleet vaihtelevia. Parhaimmillaan joukkue on ollut todella vahva, toisinaan jenkkien otteista on paistanut se, että he tekevät vain sen, mikä tarvitaan.

− He voittivat vahvan lohkon, joten täytyy heillä olla hyvä joukkue. Hyvin luisteleva nuori porukka, laittavat paljon kiekkoja maalille.

Edellisen kerran Sveitsi ja Yhdysvallat kohtasivat MM-kisojen pudotuspeleissä 2013. Tuolloin Sveitsi oli parempi puhtaasti maalein 3-0. Finaalin Sveitsi hävisi Ruotsille maalein 5-1.

− Meillä on hyvä historia heidän kanssaan, ja olemme huippumotivoituneita, Helbling latasi.

Jättimäisellä sveitsiläisviikingillä pitää varmasti kiirettä nopeiden jenkkien kanssa, mutta Sveitsin liigassa leipänsä ansaitsevalle karpaasille tilanne ei ole uusi.

− Meillä on paljon samanlaisia pelaajia Sveitsissä, joten olen tottunut sellaiseen. Täytyy vain pitää heidät pelin ulkopuolella. Toki heidän yksilötaitoaan täytyy kunnioittaa, ja pelata tilaisuuden tullen myös kovaa. Meillä on paljon fyysisiä pelaajia.

Ottelu alkaa kello 16.15.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle