Clayton Kellerin oli vaikeaa pukea tunteitaan sanoiksi heti ottelun jälkeen.

Emil Hansson www.Facebook.com/HanssonPhotography

Tähdistöön valittu Keller: "Olen unelmoinut tästä hetkestä"

Yhdysvallat vei maailmanmestaruuden finaalissa vasta voittomaalikilpailussa. Joukkue eteni välieristä finaaliin niin ikään rangaistuslaukausten päätteeksi. Clayton Keller ei osannut pukea voittotunteitaan sanoiksi.

Bell Centre oli finaalissa lähes täynnä: 20 173 katsojaa hurrasi läpi ottelun katsomossa. Kanada sai kotijoukkueena yleisöltä suuren tuen. Yhdysvallat kuitenkin hiljensi kanadalaiset viemällä kultamitalit kotiin voittomaalikilpailun päätteeksi.

Yksi Yhdysvaltojen näkyvimmistä pelaajista oli vasta 18-vuotias Clayton Keller, joka valittiin myös turnauksen tähdistökentälliseen.

− Tämä oli todellakin erityistä, jotain sellaista, mistä olen unelmoinut, Keller hehkutti Bell Centren hiljentämistä.

Yhdysvallat eteni finaaliin rangaistuslaukausten päätteeksi, kun Troy Terry upotti Venäjän maaliin kolme rangaistuslaukausta. Sama mies ratkaisi myös finaalin Yhdysvalloille. Terry oli ainoa, joka onnistui maalinteossa rangaistuslaukauksilla.

Keller on viettänyt paljon aikaa Terryn kanssa turnauksen aikana.

− Troy on uskomaton. Hän on minun huonekaverini täällä, joten olemme melko läheisiä. Hän on tyyppi, joka on aina tyyni ja luottavainen. Hänellä on jäätä suonissaan.

Kellerin mielestä turnauksen loppu osoitti, miten kova joukkue Yhdysvallat on. Maailmanmestariksi edennyt joukkue ratkoi kahtena perättäisenä iltana isot ottelut voittomaalikilpailussa.

Kanadaa vastaan Yhdysvallat oli kahdesti kahden maalin tappioasemassa.

− Emme koskaan luovuta. Meidän valmentajiamme pitää kiittää siitä, että he ovat auttaneet meitä, uskoneet meihin ja saaneet meidät luottamaan tähän systeemiin. Heitä ei voi kiittää tarpeeksi, Keller hehkutti.

Vain voitolla väliä

Kelleriltä kysyttiin ottelun jälkeen, olisiko hänen mielestään parempi, että finaali ratkottaisiin pelaamalla eikä voittomaalikilpailussa. Vastaus tuli nopeasti.

− Tuntuu, että tämä oli tarkoitettu tapahtuvaksi.

− Voitimme, joten minulle ei ole väliä, miten nämä ratkaistaan. Tuohon on vaikeaa vastata. Kunhan voitamme, olen onnellinen.

Yhdysvallat ei näyttänyt hermoilevan missään vaiheessa.

− Olimme luottavaisia, kun peli meni rangaistuslaukauksille. Tiesimme, että juuri itseluottamusta tarvitsemme, jotta voitamme.

Keller oli joukkueensa peliesityksestä onnellinen.

− Olen todella tyytyväinen meidän joukkueemme panokseen tänään. Kaikki tekivät hurjasti töitä ja uskoivat tähän. Tämä oli meidän vuotemme. Tuntuu, että tämä oli tarkoitettu tapahtuvaksi.

Kultamitalilla on suuri arvo Kellerille. Tähän mennessä hän on saavuttanut kultaa ja pronssia alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa.

− Kovin moni pelaaja ei koskaan pääse kokemaan tätä tunnetta. Kultamitalin voittaminen on todella erityistä. Täytyy kiittää kaikkia täällä. Tämä on uskomaton tunne.

− On hienoa olla 23 veljeni kanssa täällä. Olen kiitollinen kaikille, jotka ovat auttaneet voittamaan tämän mitalin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Clayton Kellerin huima viikko huipentui NHL-debyyttiin kotikaupungissa - "On erittäin hienoa olla täällä"

NHL | 28.3.2017 9:30
Clayton Keller muistaa kuluneen viikon koko loppuelämänsä ajan. Lyhyt yliopistoura Bostonissa tuli päätökseensä lauantaina ja sunnuntaina mies oli Arizona Coyotesin mies. Maanantai-iltana Keller pelasi uransa ensimmäisen NHL-ottelun Coyotesin paidassa, kotikaupunki St. Louisissa. lue lisää

Coyotes kiinnitti viime kesän kärkivarauksensa

NHL | 27.3.2017 10:01
Arizona Coyotes on tehnyt tulokassopimuksen Clayton Kellerin kanssa. lue lisää

McAvoy: "Me emme pysähdy"

MAAJOUKKUE | 5.1.2017 8:20
Yhdysvaltojen Charlie McAvoy oli innoissaan finaalipaikasta. Peli Venäjää vastaan ei ollut helppo, mutta ottelu todisti McAvoyn mukaan joukkueen vahvuuden. lue lisää

White: "Pysyimme rentoina jatkoajalla"

MAAJOUKKUE | 5.1.2017 3:24
USA:n pelaajille Venäjä on ollut vaikea vastus, mutta tällä kertaa voittomaalikilpailu toi voiton ja finaalipaikan. Kaksi maalia tehnyt Colin White ei välitä finaalivastustajasta. lue lisää

USA finaaliin trillerin jälkeen − seitsemäs pari voittolaukauksia toi ratkaisun

MAAJOUKKUE | 5.1.2017 0:54
USA ja Venäjä kamppailivat nuorten MM-kisojen välierässä finaalipaikasta. Ottelu oli alusta loppuun äärimmäisen tasainen, ja ratkaisuun tarvittiin lopulta jatkoaikaa. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Clayton Keller

Arizona #14 L kh
s. 1998 Swansea, IL, USA
178CM / 74KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2016 1. kierros Arizona Coyotes #7