Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Clayton Kellerin oli vaikeaa pukea tunteitaan sanoiksi heti ottelun jälkeen.

Emil Hansson www.Facebook.com/HanssonPhotography

Tähdistöön valittu Keller: "Olen unelmoinut tästä hetkestä"

Yhdysvallat vei maailmanmestaruuden finaalissa vasta voittomaalikilpailussa. Joukkue eteni välieristä finaaliin niin ikään rangaistuslaukausten päätteeksi. Clayton Keller ei osannut pukea voittotunteitaan sanoiksi.

Bell Centre oli finaalissa lähes täynnä: 20 173 katsojaa hurrasi läpi ottelun katsomossa. Kanada sai kotijoukkueena yleisöltä suuren tuen. Yhdysvallat kuitenkin hiljensi kanadalaiset viemällä kultamitalit kotiin voittomaalikilpailun päätteeksi.

Yksi Yhdysvaltojen näkyvimmistä pelaajista oli vasta 18-vuotias Clayton Keller, joka valittiin myös turnauksen tähdistökentälliseen.

− Tämä oli todellakin erityistä, jotain sellaista, mistä olen unelmoinut, Keller hehkutti Bell Centren hiljentämistä.

Yhdysvallat eteni finaaliin rangaistuslaukausten päätteeksi, kun Troy Terry upotti Venäjän maaliin kolme rangaistuslaukausta. Sama mies ratkaisi myös finaalin Yhdysvalloille. Terry oli ainoa, joka onnistui maalinteossa rangaistuslaukauksilla.

Keller on viettänyt paljon aikaa Terryn kanssa turnauksen aikana.

− Troy on uskomaton. Hän on minun huonekaverini täällä, joten olemme melko läheisiä. Hän on tyyppi, joka on aina tyyni ja luottavainen. Hänellä on jäätä suonissaan.

Kellerin mielestä turnauksen loppu osoitti, miten kova joukkue Yhdysvallat on. Maailmanmestariksi edennyt joukkue ratkoi kahtena perättäisenä iltana isot ottelut voittomaalikilpailussa.

Kanadaa vastaan Yhdysvallat oli kahdesti kahden maalin tappioasemassa.

− Emme koskaan luovuta. Meidän valmentajiamme pitää kiittää siitä, että he ovat auttaneet meitä, uskoneet meihin ja saaneet meidät luottamaan tähän systeemiin. Heitä ei voi kiittää tarpeeksi, Keller hehkutti.

Vain voitolla väliä

Kelleriltä kysyttiin ottelun jälkeen, olisiko hänen mielestään parempi, että finaali ratkottaisiin pelaamalla eikä voittomaalikilpailussa. Vastaus tuli nopeasti.

− Tuntuu, että tämä oli tarkoitettu tapahtuvaksi.

− Voitimme, joten minulle ei ole väliä, miten nämä ratkaistaan. Tuohon on vaikeaa vastata. Kunhan voitamme, olen onnellinen.

Yhdysvallat ei näyttänyt hermoilevan missään vaiheessa.

− Olimme luottavaisia, kun peli meni rangaistuslaukauksille. Tiesimme, että juuri itseluottamusta tarvitsemme, jotta voitamme.

Keller oli joukkueensa peliesityksestä onnellinen.

− Olen todella tyytyväinen meidän joukkueemme panokseen tänään. Kaikki tekivät hurjasti töitä ja uskoivat tähän. Tämä oli meidän vuotemme. Tuntuu, että tämä oli tarkoitettu tapahtuvaksi.

Kultamitalilla on suuri arvo Kellerille. Tähän mennessä hän on saavuttanut kultaa ja pronssia alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa.

− Kovin moni pelaaja ei koskaan pääse kokemaan tätä tunnetta. Kultamitalin voittaminen on todella erityistä. Täytyy kiittää kaikkia täällä. Tämä on uskomaton tunne.

− On hienoa olla 23 veljeni kanssa täällä. Olen kiitollinen kaikille, jotka ovat auttaneet voittamaan tämän mitalin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Top 10 -tulokkaat: Boeser tehokkaampi kuin kokeneet tähdet

NHL | 7.1.2018 17:00
Brock Boeser on maalipörssissä neljäntenä ja pelaa yli piste per peli -tahdilla. Clayton Keller on Arizona Coyotesin paras pistemies, ja Charlie McAvoy Boston Bruinsin kärkipuolustaja. NHL:ssä nähdään tälläkin kaudella runsaasti laadukkaita tulokkaita. lue lisää

Kisojen tähdistökenttä valittu - kultajoukkue Kanadasta vain yksi mahtui tähdistöön

MAAJOUKKUE | 6.1.2018 6:07
Finaalin ratkettua nuorten MM-kisojen tähdistökenttä ja parhaimmat pelaajat palkittiin. Kultaa voittaneelta Kanadalta tähdistöön pääsi vain yksi pelaaja. Yhdysvalloilta kenttään pääsi kaksi pelaajaa, hopeaa saavuttaneelta Ruotsilta myös kaksi ja Tšekiltä yksi. lue lisää

Yhdysvallat otti historiallisen mitalin: "Meitä ei muisteta kullasta, mutta tämä oli menestystarina Yhdysvaltain jääkiekolle"

MAAJOUKKUE | 6.1.2018 2:42
Kullan karkaaminen käsistä oli Yhdysvalloille pettymys. Joukkue osasi iloita kuitenkin siitä, että maa saavutti ensimmäistä kertaa kolme mitalia putkeen nuorten MM-kisoissa. Tšekki kaatui pronssiottelussa luvuin 3–9. lue lisää

Osa-aikaeläkeläinen Gionta johdattaa Yhdysvallat olympialaisiin: ”Hän on loistava johtaja”

MAAJOUKKUE | 5.1.2018 13:00
Yhdysvallat julkisti olympialaisjoukkueensa nuorten MM-kisojen aikaan. Yhdysvaltain olympiajoukkueen GM Jim Johannson avasi olympiajoukkueen taustoja. lue lisää

Yhdysvaltain valmentaja Motzko: "Jäähy 3–0-hyökkäyksestä summaa iltamme"

MAAJOUKKUE | 5.1.2018 5:30
Ruotsi kampitti välieräpeikkonsa torstaina ja eteni luvuin 4−2 finaaliin Yhdysvallat-voiton ansiosta. Puolustava maailmanmestari pelaa näin ollen pronssista. Yhdysvaltain päävalmentaja Bob Motzko oli ottelun jälkeen pettynyt ja antoi pelistä puhtaat paperit vain maalivahdilleen. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Luetuimmat

Clayton Keller

Arizona #9 L kh
s. 1998 Swansea, IL, USA
178CM / 74KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2016 1. kierros Arizona Coyotes #7